Šta je novo?

Radeon 8500 U 9100, Ut ~+50%

Hvala ti u svakom slucaju, a videcemo kako to radi. Javljam rezultate...:D

Dva pitanja
1. Da li si mozda skinuo bios za 9100 jer im link vise ne radi...?
2. Odakle ti informacija o tolikom ubrzanju kartice kad svi pricaju da nema niceg novog sto se tice brzine...?:wave;

jazza je napisao(la):
Dva pitanja
1. Da li si mozda skinuo bios za 9100 jer im link vise ne radi...?
2. Odakle ti informacija o tolikom ubrzanju kartice kad svi pricaju da nema niceg novog sto se tice brzine...?:wave;

1. ima bios na:http://www.freewebs.com/tmod/ati9100bios.htm
al bolje procitaj sve strane(na rage3d) posto ima vise vrsta...

2. procitaj sta kaze superdigg negde na sredini ove strane http://www.rage3d.com/board/showthread.php?s=&threadid=33660520&perpage=20&pagenumber=5

ako sam nesto pogresno protumacio unapred se izvinjavam, al mislim da ne bi tolki ljudi lagali...
ne ubrzava u svim testovima, npr u 3dmarku kazu samo oko 100 do 200 poena, al u ut preko 50%...
POZDRAV...

Hvala sve je u redu jos samo da skinem bios i da ga flash-ujem i sve ce biti super jer ona strana za bios izgleda da ne radi vise.:wave;

Hvale ti DADE puno e sad to jest posle javljam rezultate... Jos samo da nadjem PCI karticu i super. :D

Momci nemojte da se palite. Ako ste potrosili sat vremena da procitate sve postove videli bi da je samo jedan tip naveo da je dobio znacajna poboljsaanja i to samo u UT2003. Ostali nista. Znaci ili tip laze ili je to poboljsanje perfomasi nastalo usled snizavanja kvaliteta prikaza u doticnoj igri. Da u tome ima nesto vec bi o tome pisao neki Hardocp ili slican.
Ako se ipak odlucite za flashovanje pazite da ne uzmete pogresan bios. Moraju se sloziti dizajn stampane plocice, da li je Built by ili powered by ATI, isiti tip memorije (TSOP ili BGA) kao i kolicina (64 ili 128MB)...

Probacemo pa ako ne uspe tu je i PCI graficka pa da ga vratimo na staro. Vredi probati zar ne ?

Odradjeno vec,i kartica sljaka ok. Prijavljena je kao Radeon 9100 sutra stize slika. Ali tu jedno malo ali. Kompletan izvestaj sutra stize...

jazza je napisao(la):
Odradjeno vec,i kartica sljaka ok. Prijavljena je kao Radeon 9100 sutra stize slika. Ali tu jedno malo ali. Kompletan izvestaj sutra stize...
Koji 8500 imas? i sa kolko rama?

DADE je napisao(la):
Koji 8500 imas? i sa kolko rama?

Evo i kod mene proradilo na Hercules FDX8500LE. U principu nisam primetio nikakvu razliku, mada nisam imao UT2003 da probam. 3DMark daje otprilike isti rezultat kao sa 8500 7008 biosom (275/275). Ono sto mi se nije svidelo je sto rage3d tweak ne moze da o/c karticu nego mora da se koristi Powerstrip, a i kada sam je kloknuo na 286/301, koliko inace radi sa 7008 biosom, pocela je lagano da brljavi u 3DMarku. Sve u svemu, ja sam vratio stari bios, a ako me ne bude mrzelo, probacu ovih dana jos malo da se igram sa tim.

shagrath je napisao(la):
Evo i kod mene proradilo na Hercules FDX8500LE. U principu nisam primetio nikakvu razliku, mada nisam imao UT2003 da probam. 3DMark daje otprilike isti rezultat kao sa 8500 7008 biosom (275/275). Ono sto mi se nije svidelo je sto rage3d tweak ne moze da o/c karticu nego mora da se koristi Powerstrip, a i kada sam je kloknuo na 286/301, koliko inace radi sa 7008 biosom, pocela je lagano da brljavi u 3DMarku. Sve u svemu, ja sam vratio stari bios, a ako me ne bude mrzelo, probacu ovih dana jos malo da se igram sa tim.

Gigabyte 8500 LE. Radi sve ok, ali ono sto mi se nije svidelo je to sto ne mogu da instaliram Omega drajvere, i rage 3d ne radi, pa sam ga odradio sa Riva tunerom. Drugo ne mogu vise da klokujem karticu na 299/315 vec na 290/290 i za to mi je frka ima artifacts... A UT2003 nisam takodje probao danas cu pa cemo da vidimo. A skor u 3DMarku nisam mogao pravilno da ocenim jer Omega i original drajveri nisu isto.
Tako da videcemo posle duzeg testiranja...:wave;

Sagrath i ja izgleda da imamo iste probleme, sto znaci da ovaj bios i nije bas "SVETI GRAL", ali kad izadje neki drugi ko zna..

Poslao sam Omegi mail da nema podrsku za nove kartice i odgovorio mi je da ce u sledecem release-u da bude podrzana i 9100 pa sacekajmo jos samo malo :beat: A upravo sam video da je rage3d tweak 3.7 izasao. Pa eto nama radosti ...

Neka hvala umalo juce da zafrknem karticu, mislim da mi je dosta isprobavanja. Zafrkavao sam se sa Radedit-om i onda pocese sr**a. Neke brljotine katastrofa, sva sreca zapamtio sam brojeve koje trebam da ispretiskam da bi ponovo flash-ovo karticu. Ufff bilo je gusto. A mozda se i usudim :D

Vracajte kartice sa 9100 na 8500. PA JA SAM LUD KAO BIKKKKK. Uskoro menjam nick u BIK. Pa mislim juce ceo dan sedim i zafrkavam se kao majmun da vidim skor u UTk2003 i sine mi ideja da odem da procitam tekst koji je napisao superdigg na Rage3D-eu. Kad ono imam sta da vidim lik je testirao bios 7008 na 8500 sa 8004 na 9100. I naravno dobio je poboljsanje na 3d Mark-u od 100-150 poena. A kada pogledamo razlike izmedju biosa http://www.rage3d.com/articles/8500bios/ 1009 i 7008 dobijamo istu razliku u 3dMark-u. On je tip testirao najsporiji bios na 8500 sa najbrzim na 9100.

jazza je napisao(la):
Vracajte kartice sa 9100 na 8500. PA JA SAM LUD KAO BIKKKKK. Uskoro menjam nick u BIK. Pa mislim juce ceo dan sedim i zafrkavam se kao majmun da vidim skor u UTk2003 i sine mi ideja da odem da procitam tekst koji je napisao superdigg na Rage3D-eu. Kad ono imam sta da vidim lik je testirao bios 7008 na 8500 sa 8004 na 9100. I naravno dobio je poboljsanje na 3d Mark-u od 100-150 poena. A kada pogledamo razlike izmedju biosa http://www.rage3d.com/articles/8500bios/ 1009 i 7008 dobijamo istu razliku u 3dMark-u. On je tip testirao najsporiji bios na 8500 sa najbrzim na 9100.
Al u UTk2003??? jesi merio dal tamo ubrzava?:confused:

jazza je napisao(la):

Ma nije 7008 los bios. Definitivno ima sporije memorijske tajminge, ali to se kompenzuje time sto mozes vise da kloknes karticu. Npr, sa 7008 biosom sam isao do 290/305 a sa 7004 cim stavim core na 290 3DMark zakucava, a sto je jos gore nisam uspeo 7004 da nateram da radi asinhrono, tj. morao sam 286/286. Opet sam stavio 9100 bios, skinuo sam rage3d tweak 3.7 i ostavicu tako par dana da vidim sta se desava.
A za omega drajvere, ako ih imas raspakovane probaj sledece. Nadji u Catalyst 3.0 fajlovima C2_06891.inf i CX_06891.inf, u njima nadji linije gde se pominje 9100 (po dve u svakom fajlu) i ubaci ih u odgovarajuce inf fajlove u omega drajverima. Kod mene su tako ovi beta 6275 drajveri "nasli" Radeon 9100 Series.

Ma probao sam tu semu vec ali nije htela da sljaka. Ali probacu opet pa cemo da vidimo... Hvala u svakom slucaju... A ti jos uvek kao ni ja na 9100 ne mozes da dignes karticu kao sto si pre mogao jel da?

jazza je napisao(la):
Ma probao sam tu semu vec ali nije htela da sljaka. Ali probacu opet pa cemo da vidimo... Hvala u svakom slucaju... A ti jos uvek kao ni ja na 9100 ne mozes da dignes karticu kao sto si pre mogao jel da?

Otprilike kao sa 7004 biosom, znaci 286/286

Pa da tako sam i mislio da ce biti. Znaci da su mu tajminzi memorije jaki. Nista cekamo sledeci bios za 9100 pa da vidimo koja sema.

DADE je napisao(la):
Al u UTk2003??? jesi merio dal tamo ubrzava?:confused:

Danas cu nisam mogao da sacekam da mi odradi testove. Mislim da bi mi trebalo jedno 45 min. da odradim ceo test do kraja. Danas cu da odradim pa bacam rezultate natrag...

QUOTE]Originally posted by shagrath
Ma nije 7008 los bios. Definitivno ima sporije memorijske tajminge, ali to se kompenzuje time sto mozes vise da kloknes karticu. Npr, sa 7008 biosom sam isao do 290/305 a sa 7004 cim stavim core na 290 3DMark zakucava, a sto je jos gore nisam uspeo 7004 da nateram da radi asinhrono, tj. morao sam 286/286. Opet sam stavio 9100 bios, skinuo sam rage3d tweak 3.7 i ostavicu tako par dana da vidim sta se desava.
A za omega drajvere, ako ih imas raspakovane probaj sledece. Nadji u Catalyst 3.0 fajlovima C2_06891.inf i CX_06891.inf, u njima nadji linije gde se pominje 9100 (po dve u svakom fajlu) i ubaci ih u odgovarajuce inf fajlove u omega drajverima. Kod mene su tako ovi beta 6275 drajveri "nasli" Radeon 9100 Series.
[/QUOTE]

Ma kakvi nema nista od 9100 tip je sigurno nesto promenio kada je terao Unreal T 2003. Zaboravio sam da donesem papir da napravim tabelu poredjenja. Kartica je u oba slucaja radila 285/285 Mhz korisceni biosi su 1009 Radeon 8500, 8004 Radeon 9100. Negde je 8500 jaci a negde 9100, ali to je toliko mala razlika da nije ni 5 posto a kamoli 59.42. Danas cu odraditi jos jedan test sa biosom 7006 koji ima najbolji skor i najstroziju memoriju. Ali u svakom slucaju toliko o skoru.

Steta...

Steta, bas sam se ponadao da je oped nesto dobro doslo iz ATI-ja...:(

Pa otprilike da je tip odradio malo to losije nego sto se mislilo. To ne znaci da nece dodji bolji bios za 9100. Tako da sacekajmo malo pa mozda ubodemo jos bolji "SVETI GRAL".:D

Flahsovati ili ne?

Pa dobro sta sad da radim imam manli 8500 128 mb vivo i da li da pokusavam to flashovanje ili ne? ima li smisla pokusati napraviti od nje 9100?
Pozdrav
cheers

Nazad
Vrh Dno