Šta je novo?

Rade nece na agp4x pomoc

dujobl

Čuven
Učlanjen(a)
23.01.2003
Poena
604
Imam Manli r8500 agp4x 128 mb ddr vivo, mb Gb 7vrx najnoviji driveri 4in1 via (kt333 chipset) xp1800 cpu. najnoviji bios na ploci takodje. E sad kart radi na agp2x ali ako podignem na 4x windows se podigne i ostane crn ekran i moram restartovati i vratiti u biosu na agp2x.Ploca podrzava 4x a na karti pise takodje da podrzava 4x. Sa svim driverima se ponasa isto, bilo da su omega catalist ili fabricki. ima li ko ideju sta da se uradi?
Takodje me zanima kako da je flashujem u r9100 odnosno ako ima ko taj bios file i kojim programom da to uradim.
Hvala.
:boom:

A, da nisi overcloclovao magistralu.Probaj da vratis na def, pa iz sandre proveri da li ti tada radi na 2x ili 4x agp.

Koliko sam ja cuo , Gigabyte i Powered By Ati kartice se ne mirisu ...
Znam da nisi hteo da cujes kako treba da menjas plocu , ali ono sto ja radim kad sam u dilemi (a u prilici) :
Probas karticu na drugoj ploci , probas plocu sa drugom karticom koja ima AGP 4x ...ideja ?
Takodje je moguce ako imas u BIOSu setovanje AGP Drive Strenght na MANUAL sa nekom prejakom vrednoscu...moze bude svasta !
Znaci probaj BIOS na Failsafe Settings pa muljaj po OSu (nisi rekao koji OS koristis , a ni verzije VIA i Catalyst) .
Bitan je i redosled instalacije , VIA pa Dx , pa driver i na kraju Control Panel ...

Pozdrav , Misa...:boom:

ja sam isti problem imao sa gf4 mx 440 (gainward) i kx7. Kad u BIOS-u namestim da radi u AGP 2x sve radi bez ikakvih problema, ali kad god prebacim da radi na AGP 4x windows je i zakucavao i brljao. Sad ta ista grafička radi na 8RDA+ bez problema! Možda je problem u KX-u ili je pa ploča ne kompatibilna sa nekim brojem grafičkih kartica...

MichaelZ je napisao(la):
Koliko sam ja cuo , Gigabyte i Powered By Ati kartice se ne mirisu ...
Znam da nisi hteo da cujes kako treba da menjas plocu , ali ono sto ja radim kad sam u dilemi (a u prilici) :
Probas karticu na drugoj ploci , probas plocu sa drugom karticom koja ima AGP 4x ...ideja ?
Takodje je moguce ako imas u BIOSu setovanje AGP Drive Strenght na MANUAL sa nekom prejakom vrednoscu...moze bude svasta !
Znaci probaj BIOS na Failsafe Settings pa muljaj po OSu (nisi rekao koji OS koristis , a ni verzije VIA i Catalyst) .
Bitan je i redosled instalacije , VIA pa Dx , pa driver i na kraju Control Panel ...

Ja imam GA 7va (KT400) i Connect 3D R9000 i sve radi bez problema.... :confused: ZA ovo ostalo se slazem:D

info

E ovako , do sada sam imao gfmx440 gainward agp 8x i radila je na agp4x normalno.
Os je trenutno win 98, nisam jos stigao instalirati 2000 ali budem.
Via je 4in1 4.46 najnovija, mada je i sa starijim bilo isto.
E sad ne kuzim se u ati drivere ali ovi su dosli uz karticu pa ako bubnem glupost da se ne smijete ali mislim da je ovo broj drivera 7.75-020725A-005193C-ATI
Probao sam najnovije omega ali onda nece da mi radi video in, iz nekog razloga nece da mi instalira wdm drivere.

Instaliraj 2000 pa se javictp;
Probaj i najnovije Catalyst drivere , mada moze biti da ces resiti problem samo instalacijom Win2000 .
Sto ne probas tu karticu na drugom kompjuteru sa nekim "novijim" OS-om ?
Nisi komentarisao setovanja u BIOS-u.

Bios settings

Setovanja u biosu sam probao svakako, napominjem da magistrala nije klokovana i radi na svojih 133 mhz.

Super , komentarisao si najmanje bitnu stvar :wave;
Jesi li probao ista od ostalih saveta ?

Vrh Dno