Šta je novo?

Rade 8500..veliki problem- HITNO

golum

Čuven
Učlanjen(a)
27.02.2001
Poena
619
Simptomatika je sledeca:
Uzeo sam umesto GF2 MX400, Gigabyte Radeon 8500 Deluxe i na cist sistem instalirao sve potrebne drajvere osim poslednjeg Catalysta koje sam upravo skinuo sa neta. Nakon instalacije i pokretanja 3DMarka 2001 sistem pocinje totalno da krahira kako u 2D tako u 3D i to iz cistog mira, srfujem po netu, ili nesto kuckam u Wordu,....
Instalirani su poslednji Via 4in1. Ostale komponente su AOpen AK73 Pro A, XP1600+,256MB,...
Znaci potreban mi je bilo kakav savet u vezi ovog problema. Da sistem je Win 98SE.
Hitno mi je potrebno resenje jer ako se ovo nastavi (a jezivo me izludjuje) mogu najverovatnije u zamenu da uzmem Leadtek GF Ti 4200.

Hvala u napred !!!

Ako si u mogucnosti onda uzmi Leadtek Ti4200 cak i da ti radeon proradi. :p

Da ti se ne kolje karta sa nekim komponentama po pitanju hardverskih resursa ? Ako nije do toga stavi 3-4 razlicita drajvera...eventualno opet obrisi win pa instaliraj drajvere. Ako nista od ovog ne upali onda vrati Radeona i uzimaj Leadteka. A ako upali onda prodaj Radeona i uzmi Leadtek GF4 :)

Komsija nemoj da se mucis - uzmi 4200...

PS kako tacno izgleda to krahiranje?? reset, zamrzavanje???proveri irq...

Krahiranje izgleda da se Win zakuca i je dino mogu da ga resetujem. Mada sam skinuo nove Catalyst drivere i odradio mi je ceo 3DMark 2001 i mnoge druge *******cije bez problema ali mi je zato pao na obicnom Win exploreru na netu. I to prilikom restovanja odnosno pri pocetku boota mi je javio da mozda ima problema sa memorijom ?!- posto na ploci imam neki lepi zenski glasic koji mi prica sta ne valja. What the f...?
Bas ne znam sta ga z.....
Sada vec poduze sljaka OK, vrteo mi je u loop-u razne ATI demoe, malo sam igrao Serious Sam-a i sve radi OK.
Pojma nemam sta se zbiva, CONFUSED !!
Ajd pricajte.
Komsija sto kazes uzmi 4200, daj neki argument, igre igram zaista zaista jako retko, a ovo mi je najvise trebalo zbog gledanja DVD-a i jako dobrog TV out-a pa bi stoga zaista voleo da nateram ovog radeta da sljaka kako treba. Ti ga kao ne bi uzeo u retail varijanti za pare za koje sam ga ja dobio, a to je jako jako mnogo ispod one cene cak bez poreza. Da kazemo cista nabavna cena.

Pozdrav

Cek, cek. Da li se to meni cini ili ti hoces da kazes da te ja savetujem jedno a uradio bih drugo?? To bi znacilo da sam ja splacina od coveka:). E pa dragi Golume nije to tako jer sam ja pre nekoliko dana tacnije 27-og dosao u posed gf4ti4200 a veruj mi kad sam kliknuo na "add to cart" moga sam da kliknem na ati radeona built by ati za 105$, herculesa sa 128mb full 8500 za 140$ i na brdo drugih verzija aiw i slicno ali ja sam ipak uzeo za vise novca gf4 i to znaci da sam dosledan i da ti preporucujem ono sto sam i sam uradio.
Tvoj problem moze da bude sve i svasta. Najpre uzmi od nekog ortaka memoriju pa probaj. Drugo, kakav ti je modem? Meni je modem pravio skroz atipicne probleme tako da moze i to da bude.

pozdrav:wave;

Marsalu molim te nemoj da se vredjas jer nisam imao nikakve lose misli po pitanju tvojih preporuka.
Jos par puta mi je javio taj problem sa memorijom pa cu morati to da ispitam, a vidis ta ideja sa modemom mi je nesto intrigantna jer mi se cudno ponasa (barem mi se tako cini)- inace je lucent modem- neka krsina; mada je do sada dobro radio.
Ajd videcu sta se desava pa se javljam.

Pozdrav

Pazi ovako

Kada instaliras drajvere za chipset mislim da postoji opcija da biras turbo rezim i normal rezim za AGP izaberi normal pa probaj ponovo da isprobas sve te stvari.

A sto se tice TV izlaza Nvidia-je koji je gore pomenut ne da nije priblizno isti nego ne moze ni da se porede ne znam samo odakle im takva informacija... type;

Rade 8500 64Mb LE
3D mark 2001SE 10500

Vidim da svi nesto pominjete 3DMark 3001SE. Ja imam instaliranu neku prvu varijantu koju sam skinuo sa neta cim se pojavila. Da li postoji sansa da je ona nesto bagovita i sta su promenili u toj verziji SE?
Inace na ovom Radeonu je Tv out stvarno bruka dobro uradjen. Do duse nisam probao GF4 pa ne mogu da tvrdim da je tamo dobar ili los ali u poredjenju sa mojim bivsim GF2 (Gainward) dakle ne no name ne moze da se uporedi.

Pozdrav

Re: Pazi ovako

jazza je napisao(la):
Kada instaliras drajvere za chipset mislim da postoji opcija da biras turbo rezim i normal rezim za AGP izaberi normal pa probaj ponovo da isprobas sve te stvari.

A sto se tice TV izlaza Nvidia-je koji je gore pomenut ne da nije priblizno isti nego ne moze ni da se porede ne znam samo odakle im takva informacija... type;

Rade 8500 64Mb LE
3D mark 2001SE 10500

A otkuda tebi tvrdnja da Nv TV out ne radi odlicno ? Problem sa NV tv outima je sto im zavisno od proizvodjaca karte delimicno varira kvalitet, ali tv out-i svih !! iole bitnijih kvalitetnih proizvodjaca (Leadtek, Abit) su u najmanju ruku podjednako kvalitetni kao na Atiju, ako ne i kvalitetniji (sto je doduse vec domen subjektivnog utiska)

golum je napisao(la):
Vidim da svi nesto pominjete 3DMark 3001SE. Ja imam instaliranu neku prvu varijantu koju sam skinuo sa neta cim se pojavila. Da li postoji sansa da je ona nesto bagovita i sta su promenili u toj verziji SE?
Inace na ovom Radeonu je Tv out stvarno bruka dobro uradjen. Do duse nisam probao GF4 pa ne mogu da tvrdim da je tamo dobar ili los ali u poredjenju sa mojim bivsim GF2 (Gainward) dakle ne no name ne moze da se uporedi.

Pozdrav

...da postoji jedan bug u 3dmark-u, kako kazu ljudi iz MadOnion-a,a bug je zaista mali i odnosi se samo na 'nvidia' kartice...naime 3dmark se ponasa/o tako da je merio frejmove za vreme ucitavanja 3d sekvenci :)
Cista istina...

Eeeeeeeee

Ja licno videh na delu Asus-ovog aduta i mogu da ti kazem da je slika podosta losija nego na Radeon-u. Medjutim to je zaista subjektivna stvar kao sto si rekao... Ali ja u masinu ne stavljam NV-a pa makar ka i dzabe dobio .... :D

MAD_MUzzY je napisao(la):
Uzmi 4200 i pevaj.
Imaju isto kvalitetnu DVD podrsku, a TV-out mu je negde u rangu ATievog.
Ljudi oladite, sto bi uzimao Ti4200 kad lepo kaze retko se igra a hoce da gleda DVD. Za takvog korisnika je Rade8500 mnogo bolji od Ti4200. Bolji prikaz DVD-a, bolji TV out, znatno jeftinije... To sto vi imate Ti4200 ne znaci da i on mora da da ga kupi.
Problemi ne moraju da budu sa grafickom. Meni to najvise lici na problem sa napajanjem. Rade vuce vise struje nego MX400 i napajanje nije dovoljno dobro pa sistem zbog njega pada. Nadji negde kvalitetno napajanje pa onda probaj.

Bogda je napisao(la):
Ljudi oladite, sto bi uzimao Ti4200 kad lepo kaze retko se igra a hoce da gleda DVD. Za takvog korisnika je Rade8500 mnogo bolji od Ti4200. Bolji prikaz DVD-a, bolji TV out, znatno jeftinije... To sto vi imate Ti4200 ne znaci da i on mora da da ga kupi.
Problemi ne moraju da budu sa grafickom. Meni to najvise lici na problem sa napajanjem. Rade vuce vise struje nego MX400 i napajanje nije dovoljno dobro pa sistem zbog njega pada. Nadji negde kvalitetno napajanje pa onda probaj.

Dodji kod mene da vidis da li je bolji DVD i tv-out na radetu ili gainwardu gf4. Da li si ti uopste video kako sve to radi na gf4? Ja sam na gf2pro leadtek-ovom imao tv aut i intenzivno ga koristio i slika na tv-u je bila jednom recju fenomenalna!!!! Na herculesu radeonu nije nista bolja, veruj mi. Inace koristio sam direktno svhs-svhs. O 2D ne treba vise govoriti. 3D je brzi na tom leadteku i to je sigurno a slika mu je zilet...

Ja i nemam 4200 vec gf3. I DVD kvalitet je cak i na mojoj gf3-ci koja ima nesto losiji Mpeg prikaz od ATi-a, sasvim uporediv, dok je na 4200 100% ISTI. Niko me nece ubediti u suprotno jer sam video to vise puta. A o 2D prikazu zaista necu da govorim.
Kad je covek rekao da je u mogucnosti da je zameni za 4200, nevidim ni jedan ralzog zasto to ne bi uradio.

...da sam bio samo malo brzi :) :wave;

Ma dobro je i ovako;)

Potpuno se slazem da tobom - ako se coveku ukazuje prilika da zameni bez doplate ili minimalne doplate ja bih to uradio bez obzira kako mi radi radeon a pogotovu ako pravi zvrcke...

Uzmi 4200 i pevaj.

Mazi, ti si zaboravio da sam ja super-user... Ima da ti napisem umesto "moderator", "kupi nVidiju"...
Prvo, Lupas! DVD kvalitet je i dalje za nijansu bolji na ATI karticama, a o DivX-u necu da pricam. Da sa 2 metra ili 3 ne moze da se primeti - ne moze! Ali je isto tako gnusna laz reci da je isti! TV out je posebna prica. ATI ima daleeeeko bolji nego GF4Ti kartice, i samo za nijansu bolji nego GF4MX modeli. Dakle, da si rekao da je TV out isti kao na GF4MX modelima, oprostio bih ti, ali ovo je glupost. E sada, da stoji da je Ti4200 bolja kupovina za mnoge stvari, to je ok, ali isto tako, ima ljudi koji jednostavno hoce da imaju ATI-ja i da se malo zezaju sa drajverima. To je jednostavno tako, nemoj ljudima odmah da kazes "kupi Ti4200" samo da bi nesto rekao, inace ces, zajedno sa nama, izaci na "los" glas. Otkud znas kako je covek nabavio R8500 i da li ima mogucnosti/vremena/zivaca, da sada menja na Ti4200... Pomogni ako mozes, a ako ne, iskuliraj...

pozdrav

Ja i nemam 4200 vec gf3. I DVD kvalitet je cak i na mojoj gf3-ci koja ima nesto losiji Mpeg prikaz od ATi-a, sasvim uporediv, dok je na 4200 100% ISTI. Niko me nece ubediti u suprotno jer sam video to vise puta. A o 2D prikazu zaista necu da govorim.
Kad je covek rekao da je u mogucnosti da je zameni za 4200, nevidim ni jedan ralzog zasto to ne bi uradio.
Po meni je dovoljan razlog taj sto za Ti4200 mora da doplati nekoliko desetina eura sto mu njegovim primenama, ne donosi nista.

Jel se zna kolika je doplata?

Ljudi evo i ja da se javim. Prvo da se obratim Maxu. Hvala ti na jucerasnjem savetu preko telefona u vezi Catalysta jer je to stvari prilicno popravilo ali ne potpuno.
Malocas to jest pre nekih par sati mi je Win totalno otisao u k.... nako vise desetina reseta i krenuh sve ponovo ali ovoga puta sistemom eliminacije i kako mi se cini problem su pravili modem i zvucna. Nakon sto sam ih premestio u druge slotove sve radi kako treba. 3DMark sam izvrteo poprilicno puta nakon ovih promena i nije bilo ni jednog zakucavanja.
Sto se slike tice jos jednom mogu da kazem da je izrsna- opet se ogradjujem jer nisam gledao ni GF3 ni GF4, a sto se brzine tice what the f..., who cares about that except Sipmson H and Aca :D
Inace posto se vec prica o ceni da vam kazem da sam je platio 135 e pa sada sudite zasto sam je uzeo. Ipak mislim da je dobra kupovina i pravo da vam kazem sto se grafickih tice uopste nisam ni u nVidia taboru ni u ATI taboru- boli me uvo, sto za CPU ne mogu da kazem - AMD rulez:p
Cak jedva cekam da izadje nForce 2 da ga overim.
Hvala svima na trudu i nadam se da vas po ovom pitanju necu vise smarati.

Pozdrav; ssssssssssss

golum je napisao(la):
Ljudi evo i ja da se javim. Prvo da se obratim Maxu. Hvala ti na jucerasnjem savetu preko telefona u vezi Catalysta jer je to stvari prilicno popravilo ali ne potpuno.
Malocas to jest pre nekih par sati mi je Win totalno otisao u k.... nako vise desetina reseta i krenuh sve ponovo ali ovoga puta sistemom eliminacije i kako mi se cini problem su pravili modem i zvucna. Nakon sto sam ih premestio u druge slotove sve radi kako treba. 3DMark sam izvrteo poprilicno puta nakon ovih promena i nije bilo ni jednog zakucavanja.
Sto se slike tice jos jednom mogu da kazem da je izrsna- opet se ogradjujem jer nisam gledao ni GF3 ni GF4, a sto se brzine tice what the f..., who cares about that except Sipmson H and Aca :D
Inace posto se vec prica o ceni da vam kazem da sam je platio 135 e pa sada sudite zasto sam je uzeo. Ipak mislim da je dobra kupovina i pravo da vam kazem sto se grafickih tice uopste nisam ni u nVidia taboru ni u ATI taboru- boli me uvo, sto za CPU ne mogu da kazem - AMD rulez:p
Cak jedva cekam da izadje nForce 2 da ga overim.
Hvala svima na trudu i nadam se da vas po ovom pitanju necu vise smarati.

Pozdrav; ssssssssssss
Mogli bi vi sa(iz) N. Beograda,kolektivno da se uclanite u AMD FUN CLUB,a niste ni svesni da samo 200-300m od vas(preko reke) cuce prave TIHE zveri i samo vas posmatraju:D :D .Sto vas je vise to ce slast biti veca:p :p

PS.Srecno sa tim ATI-jem:wave;

byMaX je napisao(la):
... Pomogni ako mozes, a ako ne, iskuliraj...

pozdrav

Sta ima da iskuliram nije mi jasno? Izlazem svoj stav. Ako mu odgovara, pomocice mu, zar ne? Nekontam uopste ovoaj odgovor. I sam non-stop pricas o nekim stvarima vezanim za ATi i onda ovo.
Covek je lepo 2x napomenuo da ima mogucnost da zameni doticnu kartu. Koliko sam shvatio, to moze da uradi bez doplate. Reci mi samo da ti to ne bi uradio???
DVD i DivX je apsolutno isti. Nema teorije da me ubedis u suprotno. Jesam mozda malo preterao oko TV-out-a, ali bre, svaki enkoder na iole kvalitetnijoj gf3-4 karti radi maximalno dobro. Nemaju svi bas HDTV-ove ili neke druge zveri od TV-a.

Sto se natpisa tice, slobodno napisi :D. Stojim iza toga 100%.

cheers

Uzmi 4200 i pevaj.

Imas los TV:(

simpson H je napisao(la):
Mogli bi vi sa(iz) N. Beograda,kolektivno da se uclanite u AMD FUN CLUB,a niste ni svesni da samo 200-300m od vas(preko reke) cuce prave TIHE zveri i samo vas posmatraju:D :D .Sto vas je vise to ce slast biti veca:p :p

Hvala druze hvala !!!type;

Samo da te podrzim sa Novog Bgd-a :) Nema bas nas ovde malo da smo na Intelu, mada zagadjenje je ovih dana permanentno i rasprostranjeno i sirom zemaljske kugle. :D Od korisnika foruma tu sam ja [email protected], Broz koji koliko sam negde procitao ima Cely socijalca 1.7, Geek Master sa Cely-jem 2, a takodje te pozdravlja i komsa Filipenko sa svojim [email protected], mada ne znam da li njega vise racunate u korisnike foruma :p
Pozdrav Simpsonu cheers

Brutalan Zlica je napisao(la):
Samo da te podrzim sa Novog Bgd-a :) Nema bas nas ovde malo da smo na Intelu, mada zagadjenje je ovih dana permanentno i rasprostranjeno i sirom zemaljske kugle. :D Od korisnika foruma tu sam ja [email protected], Broz koji koliko sam negde procitao ima Cely socijalca 1.7, Geek Master sa Cely-jem 2, a takodje te pozdravlja i komsa Filipenko sa svojim [email protected], mada ne znam da li njega vise racunate u korisnike foruma :p
Pozdrav Simpsonu cheers
Filipenko???Ma sigurno ga racunaju moderatori,tj. racunaju koliko puta je banovan:p :p

To ti kazem.

Sta ima da iskuliram nije mi jasno? Izlazem svoj stav. Ako mu odgovara, pomocice mu, zar ne? Nekontam uopste ovoaj odgovor. I sam non-stop pricas o nekim stvarima vezanim za ATi i onda ovo.
Covek je lepo 2x napomenuo da ima mogucnost da zameni doticnu kartu. Koliko sam shvatio, to moze da uradi bez doplate. Reci mi samo da ti to ne bi uradio???
DVD i DivX je apsolutno isti. Nema teorije da me ubedis u suprotno. Jesam mozda malo preterao oko TV-out-a, ali bre, svaki enkoder na iole kvalitetnijoj gf3-4 karti radi maximalno dobro. Nemaju svi bas HDTV-ove ili neke druge zveri od TV-a.

Sto se natpisa tice, slobodno napisi :D. Stojim iza toga 100%.

cheers

OK je, imaj svoj stav, ali na forumu ne smes, kao moderator, da budes toliki navijac. Rekao si "kupi nVidiu" gotovo bez ikakvih argumenata. Po tebi, zato sto je nV karta bolja u MAX-u, bolja u svemu i za svakoga od ATI-ja. Da je tako, ATI ne bi prodavao kartice i ugrozavao Chipzillu. Ako moze da zameni bez doplate, ok, i ja bih mu savetovao Ti4200, medjutim, mislim da ce, iako misli da moze, shvatiti da su Ti4200 ipak skuplji od R8500LE kartica... Ako zaista napravi kombinaciju, ok... I u redu, ja sam malo preterao za DivX (noviji SBC filmovi, zaista izgledaju 99% isto na nV i ATI kartama). A sto se tice TV-outa, nisi u pravu - Philipsi 7108 i 7102 imaju gadan TV out u poredjenju sa ATI-jevim, veruj mi. Sa atijem mogu da se porede eventualno novi Connexant CX25871-13 (-14 i -15) ili nV17 Interni dekoder koji je samo na GF4MX karticama. Sve ostalo na nvidia kartama, daleko je losije , cak i na losim televizorima... U to budi siguran!

byMaX je napisao(la):
OK je, imaj svoj stav, ali na forumu ne smes, kao moderator, da budes toliki navijac. Rekao si "kupi nVidiu" gotovo bez ikakvih argumenata. Po tebi, zato sto je nV karta bolja u MAX-u, bolja u svemu i za svakoga od ATI-ja. Da je tako, ATI ne bi prodavao kartice i ugrozavao Chipzillu. Ako moze da zameni bez doplate, ok, i ja bih mu savetovao Ti4200, medjutim, mislim da ce, iako misli da moze, shvatiti da su Ti4200 ipak skuplji od R8500LE kartica... Ako zaista napravi kombinaciju, ok... I u redu, ja sam malo preterao za DivX (noviji SBC filmovi, zaista izgledaju 99% isto na nV i ATI kartama). A sto se tice TV-outa, nisi u pravu - Philipsi 7108 i 7102 imaju gadan TV out u poredjenju sa ATI-jevim, veruj mi. Sa atijem mogu da se porede eventualno novi Connexant CX25871-13 (-14 i -15) ili nV17 Interni dekoder koji je samo na GF4MX karticama. Sve ostalo na nvidia kartama, daleko je losije , cak i na losim televizorima... U to budi siguran!

Uzmes Leadteka TI4200 sa Conexantom i ne mislis. :p Slika kao zmaj cak i na mom obicnom Philipsu 54 dijagonale.

Nazad
Vrh Dno