Šta je novo?

Racunar zveknuo

cimi

Slavan
Učlanjen(a)
05.12.2010
Poena
225
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7800X3D & Arctic Liquid Freezer III 360 RGB
Matična ploča
X870 AORUS ELITE WIFI7 ICE
RAM
G.SKILL 32GB Trident Z5 RGB DDR5 6000MHz CL30
GPU
Asrock Radeon RX 9070XT Steel Legend
Storage
1TB SSD Samsung 990 Pro & 500gb SSD Samsung 980 & 500gb SSD Samsung 970 EVO
Zvuk
Microlab FC330 2.1 & HyperX Cloud 3 Wireless
PSU
Corsair RM1000x Shift 1000W ATX 3.1
Kućište
NZXT H7 Flow RGB white
Monitor
AOC Q27G3XMN/BK 27"
Miš & tastatura
HyperX Alloy Orgins & Logitech PRO X Superlight
Mobilni telefon
Galaxy Z Flip6
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Poz svima.

Sinoc normalno koristim racunar i jutros kad sam hteo da ga ukljucim.Krene da dize sistem dodje do Welcome poruke jedno 15 sek drzi tu poruku i onda samo crna slika na monitoru.
I tako stoji dok ga ne iskljucim.Znaci ne restartuje ili nesto slicno.
Prodje welcome poruku i monitor postane crn.
Jel ima neko predstavu sta je moglo da crkne?

Možda hard ili memorija pa za početak istestiraj ih Hirens Boot cd ili Ultimate boot cd-om. Možeš uraditi i repair Windowsa ili reinstalaciju moguće da se nešto poremetilo al prvo memoriju i hard.

Izvadi video kartu prvo pa probaj sa ploče.

Moguce da je software.Ja sam imao takav problem sa Lubuntu 13.10.Znaci radi sve normalno, nista novo nisam instalirao, ujutru ga ukljucim prodje onaj logo i ekran potpuno crn, nista ne reaguje pa moras da ugasis racunar, dok windows(dual boot) radi normalno.Ubacim disk lubuntu i pokrenem ga kao live cd, ponovo samo crn ekran, sto je cudno_Onda sam obrisao ceo hard, instalirao samo windows i sve OK.

Probaj kada ukljucis racunar da stiskas F8 dugme, pa izaberi Safe mode... Onda vidi da li ce da ucita Win u Safe mod-u...
Meni to iz tvog opisa lici da je prso Win...

Pojavljuje se mozda samo cursor od misa? (mrdni misa, klik...)

Da da pojavljuje se kursor od misa,ali skroz crn ekran.Kad dodjem kuci ima da probam.Ja sam se bojao da nije grafa ili napajanjeCim dodjem kuci sve cu da isprobam.

Nije kvar, idi Ctrl+Alt+delete pa u task manager-run new task kucaj CMD i stikliraj kao administrator.
U CMD kucaj sfc /scannow i sacekaj da zavrsi, i restartuj sa komandom shutdown /r

Nece ctr alt del.To sam prvo jutros probao.

Probacu da peglam win kad dodjem kuci pa ako to ne uspe.Jednu po jednu komponentu da odstranjujem

Poslednja izmena:
Ma problem ti je softverske prirode, probaj safe mode, pa sistem restore ako hoce...Ako nece, onda svez Win...

Probaj za pocetak pre nego sto pokrene windows stiskas F8, pa u tom sledećem meniju izaberi opciju repair pa idi system restore. Sto kaže kolega iznad to mislim da je samo problem softverske prirode. Nikakav hardver.

Bili ste upravu zveknuo mi win.Probao sam safe mode,nije htelo,probao sam repair nije htelo.Tako da sam ubacio svez win.

Jel mogu da zamolim ,malo spretnije od mene da mi neko da link za drajvere za nove drajvere za moji grafu i za moj cipset.Posto to uvek omanem kad trazim.

Ako moze jos ta pomoc.

I hvala svima,jutros sam se oladio,mislio sam da mi nesto geknulo:d

Vrh Dno