Šta je novo?

Racunar se sam resetuje!

Boba82

Čuven
Učlanjen(a)
09.08.2002
Poena
609
Imam jedan, cini mi se veliki problem...
Sestra je radila na racunaru nesto i racunar se resetovao. Kad se to desilo, nije vise dirala racunar. Kad sam par sati kasnije stigao kuci, i meni se desila ista stvar. Naime, radio sam na racunaru (bio na internetu...) i on se odjednom resetovao.

U cemu je problem???

Koji je windows i da li je mašina overklokovana...

grrr

win98 se
masina nije overklokovana (celeron 850mhz)

mislim da je virus...

sad je poceo da luduje... prvo mi je pomerao stranu gore dole, kasnije kao da neko drzi alt+tab...

ako je virus, kakva je mogucnost da se prosiri sa c: na druge particije?

Mozda i znam kako sam ga dobio...
Skinuo sam drivere za RivaTNT 16mb graficku sa Nvidia.com i prilikom instaliranja mi je trazio da ugasim antivirus... + instalacija nije uspela, kao ima neku gresku...

Ja ipak verovao njima, kao zvanicni sajt i to......

ne, ne...

Ne, ipak nije virus...
Skinuo sam najnovije AVP baze i virusa nema...
Sta moze da bude? FX
Da li ce pomoci reinstalacija windowsa ili mozda format (nije mi prevelik (jeste velika ali ne prevelik, ako treba uradicu to) problem da formatiram sistemski (c:/) jer su mi svi podaci na drugim particijama...

Imam sledece...

Ploca:
ASUS TUSL2-C
Procesor:
Celeron 850mhz
HD:
Maxtor 60gb 7200

itd...

Mozda zvuci glupo, ali kao prvo proveri struju, znaci kablove za struju sa kojih se racunar napaja... Imao sam skoro problem sa jednim poznanikom kome se nasumice resetovao racunar, a problem je bio strujni razvodnih (los kvalitet)...

Sto se tice tastera, Windows ima obicaj da istripuje da su tasteri ALT ili pak CTRL pritisnuti, iako nisu, tako da to moze objasniti tvoj problem... Takodje, probaj da pre paljenja racunara sve tastere proveris (da li se neki zaglavio i slicno).

!@#$%^&

Ok, prvo hvala svima…
Drugo, evo podesavanja iz BIOS-a… (Advanced) Ja se ne razumem ni malo u ove stvari pa nek neko pogleda da li je ovo dobro…

Jos jednom:
Celeron 850MHz
ASUS TUSL2-C
CPU Internal Frequency [850MHz]
CPU Frequency Multiple [8.5x]
FSB:SDRAM:pCI Frequency ratio[100:100:30]
FSB/SDRAM/PCI Frequency[MHz] [100/100/30]
CPU Vcore [1.750V]
CPU Level 1 cache [enabled]
CPU Level 2 cache [enabled]
CPU Level 2 cache ecc check
Bios Update [enabled]
PS/2 Mouse Function control [auto]
USB Legacy Support [auto]
OS/2 Onboard memory> 64M [disabled]
-Chip Configuration
-I/O Device Configuration
PCI Configuration
Shadow Configuration

Hvala unapred…
p.s. da li ce se stvar sigurno srediti ako uradim format c: ???

Ako nije do softwera tada moguce sledece:
Nasumicno resetovanje se desava i kada se "osuse" kondenzatori na ploci! Resenje je zamena istih :(

PozdraV

Ovajjjj, da li ti radi kuler na pocesoru ? :D

I da li ti je ispravna memorija (najcesci problem resetovanja racunara)...testiraj je sa programcetom koji ces skinuti sa www.goldmemory.cz, treba ti samo jedna prazna disketa i mnogo
vremena....

Mozda je to remarkovani celeron 566? Najverovatnije ti se zaprasnjavio ventilator na cooleru, ili je mozda crkao. Usput proveri i memoriju, kao sto ti je nesharm rekao... Tek kad se uveris da je sve ok onda ide format (u stvari nema potrebe za formatom, samo obrisi widows i program files i instaliraj od pocetka)

Najverovatnije je otislo napajanje !

Probaj sa drugim napajanjem, ali ti je u medjuvremenu verovatno Win98 ******, pa ces morati da uradis formatiranje diska i ponovnu instalaciju.

Zaboravio sam da vam javim...

Uradio sam format jos pre 10-tak dana i sada je sve ok.

hvala svima

Vrh Dno