Šta je novo?

Racunar se restartuje i pri tome se resetuju i bios podesavanja

Kissme1

Slavan
Učlanjen(a)
09.09.2010
Poena
200
Radi se o racunaru iz potpisa , problem mi se javlja 1 ili 2 puta dnevno , nema odredjeno kada , znaci nebitno dal koristim racunar ili ne . Do sada sam testirao memoriju sa par programa (memtest i slicni) , promenio napojnu , zamenu pastu svuda , temperature su odlicne procesor 29-30 -31max, memorije hladne ko led , grafiku sam pokusao zameniti isto kao i ram memoriju , sto se tice sistema on mi se nalazi na ssd disku , ssd disk je maltene nov takodje probao sam par programa svuda radi bez greske , sve sam pokusao da zamenim sem ploce i procesora jer nemam drugi procesor a nemam ni drugu plocu da probam ovaj procesor .. I nije mi i dalje jasno u cemu je problem ... Pokusao zameniti bateriju posto sam mislio da mozda ima neke veze sa njom , update sam bios vise nemam ideja sta moze da bude , nisam siguran ali mislim da imam 5 god garanciju na ovu plocu i mislim da nije istekla to bi mogao da proverim ostalo manje vise izasle iz garancije , jedino napojna isto mislim da ima 5 godina ali nisam siguran , uglavnom ako neko jos ima neku ideju sta da probam neka se javi!!

Danas cu jos pokusati da dignem windows 8 clean eto cisto da skinemo i tu mogucnost da nesto brljavi ali mislim da nije ...

Edit: eto NB 52 stepena mozda da je to problem , ali smatram da to nije ozbiljna temperatura a i da jeste u biosu je podeseno da se gasi tek na 90 stepeni ..

Poslednja izmena:
Koja bios podešavanja? I jesi li probao šta se dešava kad ostaviš na default podešavanjima. I ako si menjao bateriju CLEAR CMOS

Koja bios podešavanja? I jesi li probao šta se dešava kad ostaviš na default podešavanjima. I ako si menjao bateriju CLEAR CMOS

odradi mi CLEAR CMOS , znaci sve mi pobrise , pokusao sam sa fabrickim podesavanjima isto ..

Edit: evo nesto novo skinuo sam program speedfan 4.49 izbacuje mi 129stepeni za SB nzm gde se to nalazi na ploci posto sam prstima sve proveravao cisto sumnjam da ima ista preko 50 60stepeni posto nista nije toliko toplo da ne mozes drazti ruku na njemu , i nakon nekog vremena ovaj speed fan zabode i napise mi sledece :
"Timeout wating IDLE SMBus $30" Sta god to bilo ..

Edit: Pade mi na pamet da pokusam da ga sam restartujem iz Windowsa kad opa nece da se upali , ugasim upalim opet nece , onda izvadim bateriju vratim nazad i on krene .. PLoca navodno izbacuje cpu error , da li neko ima ideju o cemu se radi?

Poslednja izmena:
Prvi info je bug možeš na netu da nađeš detalje. Što se drugog tiče kakve ti informacije daje sam Windows. Koje su greške zapisane

Pogledaj u event vieweru, start pa kucaj event viewer pa pod windows logs odaberi system i vidi kakve ti informacije prikaze...

sdada.png

Ja verujem da ovde nema nista o nekom ozbiljnom erroru.. ili se varam?

Edit : nasao sam jedan critical od pre 2 dana : "The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly."

A jedan ispred njega : "The previous system shutdown at 12:20:33 PM on ‎3/‎11/‎2014 was unexpected."

Ovo ima ispred mada mi nista nije jasno : "The BonanzaDealsLive Service (bonanzadealslive) service failed to start due to the following error:
The system cannot find the file specified."

Au sad kad sam filtrirao izgleda da mi se ovo desavalo i prosle godine samo da ja to nisam primecivao , problem je u tome sto racuanr radi uvek 24/7 (uglavnom torrent i svi moguci uredjaji su okaceni na njega pa sa njega drugi korisnici pristupaju) uglavnom nasao sam od critikal errora potpno isti ovakav i to da mi se desilo : 10/28 29 30 11/1 3 5 9 11 15 21 30 12/ 4 7 10 i onda 1/13/2014 i 2/13/2014 - 27 28 i sad ovo od ovog meseca sto je pocelo svaki dan 2 3 puta , uglavnom ovo ranije je moguce daj je nekada nestajalo struje ali cisto sumnjam da je bilo toliko cesto .

Poslednja izmena:
Ajde molim te pogledaj taj event od LAN adaptera (onaj yukonw7) da li ima event id 101 negde pa javi.

Poslednja izmena:
Imam tacno 6 errora taj yukonw7 id 101 i to svi su se desili 2/12/2014 u isto vreme iste sekunde? Sta doce to uopsteno?

:Device\NDMP3
Marvell Yukon 88E8059 Family PCI-E Gigabit Ethernet Controller
000008000200380000000000650007E00000000000000000000000000000000000000000000000008E04000018000B00
:
Jel to neka greska sa drajverom za lan karticu? Inace imam nekih problema sa netom ali sam kontao da je do rutera nesto ..

Poslednja izmena:
Jeste, greska do drivera. Procitao sam negde juce nakon sto sam video tvoj ss iz event viewera da je neki lik imao problem slican tvom, s tim sto mu se freezovao komp pa je morao manual restart. I kod njega je bila u pitanju ASUS ploca, ASUS Maximus Formula.
Probaj ovaj driver za LAN pa vidi kako ce se ponasati.

Obisao skroy drajvere sinuo taj instalirao .. saD CEmo da vidimo ..

Nije to bio problem i dalje se resetuje .. ovaj sam error dobio : The BonanzaDealsLive Service (bonanzadealslive) service failed to start due to the following error:
The system cannot find the file specified.

Pa pobrisao je meni kaspersky to valjda a... Ima da formatiram sve sada i da puknem novi sistem znaci ne mogu da podnesem ovo vise ...

Sad sam pogledao na brzinu na telefonu, posto sam na poslu. Taj je proces po google rezultatima svuda vezan za neke virus reportove. Moguce je da ga je kaspersky ubio neki bitan proces kada ti je uklonio to cudo pa sada kad god hoce da se pokrene crashuje ti pc.
Inace resetovanje bios podesavanja koliko znam je vezano za pogresna podesavanja klokova i napona komponenti (proc i memorija) pa je moguce da taj virus ima veze sa nekim od failsafe procesa vezanih za to.

Planiram da dignem clean verziju windows-a , pa cu da vidim , javim sutra sta sam uradio!

Sad sam pogledao na brzinu na telefonu, posto sam na poslu. Taj je proces po google rezultatima svuda vezan za neke virus reportove. Moguce je da ga je kaspersky ubio neki bitan proces kada ti je uklonio to cudo pa sada kad god hoce da se pokrene crashuje ti pc.
Inace resetovanje bios podesavanja koliko znam je vezano za pogresna podesavanja klokova i napona komponenti (proc i memorija) pa je moguce da taj virus ima veze sa nekim od failsafe procesa vezanih za to.

Podigao sam Windows 8 , Sve formatirao namestio kaspersky 2014 prikljucio druga dva diska i stavio full scan , nasao mi je neke viruscice , to je pobrisao . Uglavnom sinoc od 8 do sada racunar se nije resetovao , e sad cemo da vidimo dal je bilo do virusa ili je nesto drugo u pitanju. Javicu rezultate.

Nasao neke trojance u nekim stvarima koje vec godinama imam na pc-u , uglavnom javljam vam se sa laptop-a , naime danas sam digao windows 8 lepo je radio da kazemo 6-8 sati kada sam seo da upalim jedan gejm da odigram i nakon 20tak minuta gejma pc se resetovao znaci samo crn ekran reset i svaki put kad pocne da pali windows 8 krene slika dodje do samog ulaza i pukne reset , navodno kao da je pao sistem... interesuje me sta da radim dal neko ima neku ideju? Znaci nisu drajveri definitivno i nisu virusi amalweri posto sam foramt sve i digao clean windows samo na jednom disku kojeg sam formatirao .. Bilo ko bilo kakva pomoc!

Sve više ukazuje na hardverski problem. Možeš li da uđeš u safe mod ili još bolje da podigneš neku live verziju linuxa

Pre bih rekao da je BIOS "krivac", prvo se on resetuje pa zbog toga pukne sistem.

Nazad
Vrh Dno