Šta je novo?

Racunar sa integrisanom grafickom

znj

Slavan
Učlanjen(a)
01.06.2007
Poena
319
znaci ovako treba mi racunar sa integrisanom grafickom ja sam nesto sastavio pa molim za vase misljenje:
-biostar TA780g ako neko ima iskustva sa ovom plocom mogo bi da napise
-procesor jos neznam
-RAM memorija GEIL 4X1GB PC2 6400 DDR2 800MHz Black Dragon Quad Channel Kit, 4-4-4-12 ili GEIL 2x1GB PC2-8500 DDR2 1066Mhz Black Dragon, 5-5-5-15 ---neznam sta je bolje vise rama ili manje ali brze...ovo quad channel ne postoji ako se nevaram to je samo marketing
-HDD 250gb neznam koji
-napajanje OCZ StealthXStream 500W OCZ500SXS-EU
-kuciste ce da bude neko kinesko

Iso bi i na intela ali nemaju tako dobre integruse

sa tom plochom samo danijel00 ima iskustva i ne deluje neshto presrecjan.
O zashto su izbacili HDMI ?

Poslednja izmena:
-zanima me kakva je ploca za oc (ta780g)
-na nju bi iso neki 5000+BE
-racunar bi sluzio prvenstveno za igrane kasnije ce biti dokupljena neka graficka,samo da se skupi neka kinta
-e sad neznam koju memoriju da uzmem onu na 1066(2gb) ili na 800(4gb)
-mazda ce biti i naki hdd sa 320gb

pa s obzirom da vec imas jednu mashinu ne vidim razlog da sad kupujes komp sa integrisanom grafikom da bi za mesec-dva dokupio grafiku...
Bolje da te pare koje imas ostavis, i skupis jos pare za grafiku koje ti nedostaju, pa da onda kupis sve zajedno...
a u medjuvremenu koristis taj stari komp...

HDD od 320Gb je best-buy cena/gigabajtu...

pa ne bi ja sad menjao ali ovaj samo sto ne crkne a i smorio je vise moram da mu uzmem novi hard. pare nema sanse da sacuvam tako da je bolje odma novi

znam ali meni ne treba hard od 500gb a i uvek mogu da dokupim jos 320gb i napravim raid
ako neko moze da odgovori za memoriju 1066(2gb) ili 800(4gb)

GEIL 2x1GB PC2-6400 DDR2 800MHz Ultra, CAS 4-4-4-12 će ti biti dovoljno u računaru koji nameravaš da kupiš.

Quad channel ne postoji.

Za sintetičke testove bolja je brža memorija, za svakodnevni rad više memorije.

Za potpuno iskorišćenje 4 GB RAM neophodan je 64-bit OS.

Napajanje koje si poslednje napisao i više je nego dovoljno za računar sa integrisanim grafičkim procesorom.

Da li će i kasnije biti, to zavisi od potrošnje grafičke kartice koju nameravaš da kupiš.

znam da quad ne postoji
sta je taj ultra brzi BD i njegove latencije su 4-4-4-12 a memorija nece biti klokovana tako da cu kad je vec memorija tako jeftina uzeti 4gb i instaliracu XP64

pa ja igram najvise igrice na racunaru tako da sam se odlucio za 2gb
e sad geil ultra ili BD ili neka treca i da li se isplati uzimati memoriju na 1066 sa 5000+BE

Vrh Dno