Šta je novo?

Racunar oko 200e - multimedia, 24'' hdmi

Gox

Čuven
Učlanjen(a)
13.12.2003
Poena
630
Pozdrav svima,
Drugaru je potrebna pomoc oko kupovine racunara, pa bi bili zahvalni ako mozete pomoci oko predloga konfiguracije oko 200e.
Racunar bi se koristio za svakodnevni office rad, internet, muziku, filmove...
U medjuvremenu je kupio 24" Benq G2420HD, na akciji naravno :) , i zeli da iskoristi HDMI standard, znaci uslov je HDMI izlaz i da grafika moze da gura tu rezoluciju, filmove i tako to... Znaci, nema igranja, samo multimedia..

Svi saveti i predlozi dobrodosli! Hvala unapred..

Da se nakacim, da ne otvaram novu temu.

Koji procesor-graficka i koliko ram-a je minimum da bi se mogli vrtit HD sadrzaji sa interneta i HD filmovi?
Dakle, potreban mi je sto jeftiniji laptop koji bi mi sluzio SAMO za navedeno.

a sto ne bi otvarao novu temu? nit hoces da das 200e, nit hoces desktop...

elem za 200e, mislim da ti je izbor simple:
785g ploca ddr2 ili bolje ddr3 i athlon 2 x240 procesor
500gb diska i 2gb rama za gorenavedenu plocu
za ostalo sta ti ostane...

Graficka je integrisana na ploču, 785g ,moze od biostar-a , a iskreno za 200€ nemozes nista kvalitetno kupiti,ako hoce hd kvalitet i da mu poneka igra pristojno radi mora oko 300€ dati,a komp se kupuje na duze staze a ne za par meseci pa mozda bolje da se strpi jos malo,steka jos koju kintu pa kupi pravu stvar.

Poslednja izmena:
Ko sto rece covek bez graficke, tj integrisana.
za opisane namene kompjuter od 200e zavrsava posao odlicno... ni moj nije mnogo skuplji (kad se zanemare sitnice poput hardova i slicno...)

Naravno da se racunar kupuje za duze staze, ali njegovi kriterijumi nisu visoki. Da ponovim, nema igranja, niti ce ga biti :) :type:
Moze se on pruziti i preko 200e, pa i preko 250e. Ako se za njegove potrebe ipak moze sklopiti u ovom opsegu, nema smisla davati vise.

Nikada nisam nesto ljubio AMD, mada mi se ovo cini kao ok kombinacija... a ako je bas zapeo oko HDMI-a, vidim da Daniel00-ova ploca GA-MA78GM-UD2H ima integrisanu graf, sa HDMI podrskom, i cini mi se da ovo moze lepo da izgleda, pa recite kako vam se cini, jeli ovo ok:

GA-MA78GM-UD2H ~ 65
Athlon II X2 240 2.8GHz 2MB BOX ~ 45
2GB DDR2 ~ 45-50
HDD 500GB ~ 50

+neki lim i struja koja ce da gura ok ovo?

ja sam imao napajanje od cca 200w i frontier sonatu (malo htpc kuciste) koje je guralo bez problema, tako da svaki lim/napajanje ce da ti zavrsi posao...

Hvala svima na pomoci... usmerili smo se na manji hard, posto mu veci nije potreban, ali pak na DDR3 plocu, i DVD RW kojeg smo zaboravili da mu je svakako potreban.
Odlucili smo se za lim Blueberry CN-893BK, sudeci po komentarima i testovima, ok je za te novce, bolji od vecine kineza..
Za 250 uklopilo smo
- AMD II X2 240
- GA-MA785GT-UD3H
- 2 GB DDR3
- WD HDD 160 GB Serial ATA II 3.0Gb/s
- DVD RW
- Lim - Blueberry 450W

Javljamo utiske kako ce sve funkcionisati.

Poslednja izmena:
Ja sam mislio da za te pare moze i veci disk da upadne... no ok ste pazarili i nek vas sluzi sa srecom

Da, tako sam i ja mislio...Prostora na disku nikad dosta.. u principu je moglo, ali onda ne bi mogao i DVDRW..sve usvemu, i ja se nadam da ce biti ok. Hvala jos jednom. :wave:

Vrh Dno