Šta je novo?

Racunar nece da upali...

jevta

Slavan
Učlanjen(a)
26.04.2011
Poena
305
Zove me danas brat i kaze da mu ne radi racunar. Ja pomislio da je samo Windows kad ono ozbiljniji problem. Desavalo se to da kada se racunar upali samo zavrti ventilator na procesoru 4-5 krugoa i nista mrtav. Ja prvo pomislio mozda staro napajanje ili tako nesto. Stavim drugo isti problem. Raskacim posle sve sem graficke i procesora i opet isto. Tek kada sam skinuo grafiku koja je bila naslonjena na lim kicista nas kako i ne treba. Pomislio sam ma to je 100% zevknula grafika. Izvadio i nju i komp se krene da vrti sve ventilatore, ali opet nije hteo da baci sliku na moritor ni sa integrisane grafike. Sada je mislim da je Maticna 90%, jer ne daje nikakav bip kada sve skinem sa nje sem procesora, a probao sam grafiku kod mene i radi ok. Sta vi mislite o ovome? Konfiguracija je neka stara intel neki core2duo itd...

Čim nema nikakvog beepa iz biosa ploča je otišla u večna lovišta.

I ja mislim da je ploca, isto mi se desavalo kad sam ogrebao moju staru maticnu

skini plocu iz kucista, stavi lepo na sto zakaci kablove i probaj opet dok je sve na stolu bez kucista.
to sto ploca ne daje zvukove nemora odmah znaciti da je crkla... znam iz licnog iskustva jer sam i ja tako jednu plocu ostavio za mrtvu pa posle par meseci rekoh ajd da probam jos jednom pre nego sto je bacim i ona radi i dan danas... Resetuj bios.

Vrh Dno