Šta je novo?

Racunar na zid :)

Mare care, pusti ti sta kazu drugi, sve je to stvar ukusa... wazno je da si ti zadovoljan... :D
gomili je ruzno, nekima je lepo, meni se, iskreno, i ne svidja toliko, ideja je khool... :smoke:
Elem, htedoh da kazem, svi ti koji pricaju ovo ono, nisu u stanju da izvedu tako nesto... zato se ne uzbudjuj :mad: previshe...

Nadam se d ce to ispasti extra na kraju.... imas znanja, sto se elektronike tiche, sada budi malo designer... :D :D :D

don't belive in youre eye's, image is just what you see.... ;)

isnogood, hdd se jedva chuje, fan za procesor 19dB, fan u napajanju 5 mesto 12V ...toliko o buci ;)

Vivec, ne uzbudjujem se, oni koji su videli live su pali na dupe (kao i za ostale stvari koje sam radio)..studiram etf a design mi je slabost...

Diabolique, ostalo je shminkanje...napajanje se ponasha..hm..tako shto radi :) ne vidim ni jedan problem za sada sa njim

Mad MUzzY, shta predlazesh...koja bi komponenta mogla na drugo mesto da bi bila ispostovana i funkcionalnost i sigurnost...

andjelkoyu, to ti i nije losha ideja :) tje probamo...

a uzemljenje?

Hm...uzemljeno je kuciste napajanja, koje jedino moze doci na 220v, tad ce mi odreagovati EZ u tabli....za sve ostalo uzemljenje nema svrhu...Koliko kontam, u kucistu je rizicnija varijanta poshto moze doci pri probijanju faze na kuciste napajanja, prenosenje napona na komponente koje su predvidjene na rad od max 12 volti....jbmliga, polozio sam instalacije niskog napona 1 i 2 na etf-u, i ne vidim koji bi problem mogao biti...

Dobra ideja, mada kao što je neko gore rekao, ovakav način dosta wireless operatera primenjuje (pa čak i moj operater ima 2 ovakva računara), samo što se oni sklapaju da ne liče niinašta :).
Nego evo jedan predlog na tvoje pitanje sa prošle strane oko prekidača i dioda.
Stavi ih između napajanja i optike, tj uzmi parče plastike, probuši par rupa, stavi tu prekidače i diode, a plastiku silikonom za napajanje. Biće dobro fiksirano, i radiće svoj posao.
Inače samo reči hvale za ovako nešto, iako je moje mišljenje da bi to sve bilo mnogo bolje da je u nekoj kutiji iz nekih bezbednosnih razloga. Ko zna možda ti sleti neka muva koja je pre nego što će sleteti na tvoj računar pila vode pa joj ostale noge mokre :)

Sto svi govorite da je ruzno?pa sta fali ovoj makini?? i kada eventualno nesto crkne moze to da zameni za par minuta :) ,a sto se tiche strujnog udara, malo je verovatno da ce nekoga da opali struja jer koliko vidim nije na dohvat mokre noge,ovaj ruke....a jedan savet za muve (brisite noge)

Sad sam sve video :D

Svaka cast za ideju i smelost :d

Neo, razmishljao sam o tome, ali nisam bash mogao da se zezam oko toga, a nisam hteo da bude chetvrtasto...imam neke ideje za popunjavanje tog prostora luchno...Takodje sam dobio i ideju za oblaganje hdd-ova, ali to tek posle nove godine, i ovako me ubi posao..A nece muve da slete, zapretio sam im :) Kada bi to bilo u nekom kucistu od plastike, izgubilo bi svoj smisao :(

A i red je da se muve vec jednom nauche kulturi..ko josh leti sa mokrim nogama? Missim, stvarno nema smisla...

Nego, hvala na pohvalama i kritikama, ovo je tek pochetak ovog budzenja, shminkanje tek sad dolazi na red, imam neke opake ideje kako da ovo poboljsham...vec sam pocheo sa tim, na prvom mestu radim kablove, pored zamene tih IDE, sve kablove sam oblozio belom izolir trakom, tako da sad idu u snopu i mnogo lepshe izgleda, tj chistije...

svaka ti cast za onaj pano u kuhinji sa gomilom komponenti. sank ti i nije nesto, a ovo novo je ruzno :)

al pano je stvarno odlican

ps. iznogure ovaj server bas dobro izgleda. jel to stoji na stolu ili na zidu?

Poslednja izmena:
Evo ga i moje čedo :) Još malo pa ćemo drugu godinicu da mu slavimo :)

30iuszo.jpg

kako si fixirao graficku?

@ marko84

Mislim da hardovi moraju da stoje paralelno sa nekom osom, nikako ukoso!

@ marko84

Mislim da hardovi moraju da stoje paralelno sa nekom osom, nikako ukoso!

postoje i oni koji misle da mislis lose,ne bi smeli da se pomeraju u toku rada ,a kako ce da stoje dok rade,ni najmanje vazno.ma da se ja dvoumim kakva je reakcija kada stoje obrnuto za 180 stepeni?
:trust:

Ok je ako mislis da mislim lose, ja nisam rekao da ne smeju i da znam nego sam rekao da mislim Ne moras odmah da se ljutis :)...

Ok rešenje ali nije ništa naročito. Pogotovo mi se nesviđa što je upotrebio nosače za cd/hdd sa nekog starog kućišta i samo ih prišrafio. Mogao je to na mnogo lepši način da uradi ako se već opredelio za drvo kao pozadinu, tj da je napravio od 4mm šperploče nosače sa jedne i druge strane, ubacio tu optiku, kablove stavio iza, a diskove ispod na isti način. Mislim da bi tako bilo MNOGO lepše (barem meni). Ovako je samo napravio džumbus sa kablovima (ma koliko se trudio da sakrije 4pin 12v konektor za ploču)

Ok rešenje ali nije ništa naročito. Pogotovo mi se nesviđa što je upotrebio nosače za cd/hdd sa nekog starog kućišta i samo ih prišrafio. Mogao je to na mnogo lepši način da uradi ako se već opredelio za drvo kao pozadinu, tj da je napravio od 4mm šperploče nosače sa jedne i druge strane, ubacio tu optiku, kablove stavio iza, a diskove ispod na isti način. Mislim da bi tako bilo MNOGO lepše (barem meni). Ovako je samo napravio džumbus sa kablovima (ma koliko se trudio da sakrije 4pin 12v konektor za ploču)

Slažem se da je prilično očajno rešenje. Pogotovu što je konektor za grafičku postavljen sa strane pa pravi užasno veliki spreg sila :(

Pozdrav.

Nazad
Vrh Dno