Com Trade ima neke posebne uslove za kredit,ili se tako bar reklamiraju,kao lakse se dobija kredit kod banke i oni ti sve zavrsavaju.Nisam isao da proverim,ne znam koliko je istina.U sustini,najlakse dobijes kredit kada si komintent iste banke kod koje je i ta firma veliki potrosac,lakse daju kredit,znam iz licnog iskustva,kad odem za nekog klijenta u Nisku Banku da trazim kredu,ne zakeraju puno do 50000 din.Ali su kamate u nasim bankama ooopasne!Cuvaj se posebno Delta Banke,obecaju kule i gradove,pa ti svakog meseca dizu ratu za X u odnosu na trenutnu inflaciju u Argentini,Cileu,Turskoj...Najbolje da kod neke strane banke dignes kredit vezan za Euro,kamate su mnogo manje,i kes dobijas na ruke,pa njime kupujes racunaljku i ustedis par Eura kupujuci za gotovinu.Sve ovo sam vec probao:u Niskoj Banci je velika kamata,ali mi za 12 meseci nisu podigli ni dinar.U delti sam kredit jedvao otplatio,jer su samo za zatvaranje kredita trazili 2800 dinara,a sve rate su usput povecavali,odrali su mi kozu s' ledja.Sada placam neki kredit u Pro Credit banci,uzeo sam 900E na 2 godine,vracam 46E mesecno,znaci 1104E ukupno.To je godisnje stvarno tih 10-ak % koliko i pise u ugovoru.Nema ucesca.U nasim bankama ti je i ucesce 20%,pa ti kamata na kraju izadje i do 28% za 12 meseci kad sve izracunas.
Na kraju,na "ne kupiti kod Jugodate",dodajem:"Ni u List Computers".Obe firme su najgore na svetu.List je u Nisu zatvorio poslovnicu jer im ni dobra lokacija ni jaka reklama nisu pomogli da se operu od skarta i nenaplacenih garancija.