Majstor Zivota
Slavan
- Učlanjen(a)
- 01.12.2004
- Poena
- 319
freehand je napisao(la):@npetar
Ja ne znam kako su moderatori ponovo pustili tred kad je jutros zatvoren, al moram opet da se javim: dobro, brate slatki, jel ti stvarno misliš da se filmovi kod nas finansiraju/otplaćuju kroz prodaju DVD-ova? Ili se pare skupe unapred raznoraznim kanalima pa se i onima što plaćaju reklamu itekako isplati kroz povećanu tražnju za reklamiranim proizvodima i to da što više ljudi film gleda makar i sa pirata?
To ti je što se tiče ekonomije, u najkraćem.
A porez i budžet... Jes primetio možda vesti o poslaničkim platama ovijeh dana?
Pa još - do koje će instance ići hajka? O.K. pokupe ove sa ulice. Pa još stepenicu gore. A ako se pojavi neko poznato ime na instanci više - mislliš da će u aps? HA, ha, ha!
I na kraju: Mene su u svoje vreme učili da se ne može biti MALO mrtav, ni MALO trudan; pa ne možeš ni ti da budeš MALO pirat, samo za kućnu upotrebu. Znam i ja da stvari treba pošteno platiti, ali riba od glave smrdi. Imam punu mašinu nelegalnog softvera koji koristim u profesionalne svrhe. Što: da prehranim decu? Što ga ne platim? Pa zato što i ovako jedva drljam jer u mojoj branši konkurenicja su oni koji rade na crno pa ne plaćaju ni pekaru leba, i diktiraju cene i sulove na tržištu. Mogu da naplkatim papir, foliju, tablu, reflektor... Dizajn? Idejno rešenje? Idi begaj!
Oladite bre malo! Legalizam uteruje ministar trafikant u ime neobaveštenog premijera - legaliste.
Poslednja rečenica: znam da mora, al kad prolazim zapušim nos. Smrdi do neba!
Kolega drago mi je da si se javio... Reci mi molim te koliko bi novca trebalo da se plati Corel, Photoshop, 3D Studio Max , Maya i slicno??? Ili jos bolje, koliko bi dana/godina trebali raditi da bi te pare povratili?