Šta je novo?

Rachunar sa quad procesoram ???

Tadzo

Slavan
Učlanjen(a)
27.10.2008
Poena
301
Drug se zalepio za ovaj rachunar,poshto mu je stari crkao, pa neka svako iznese svoje mishljenje ili pak svoje inpresije ako je kupio slichan model na akciji...
ili pak za slichne pare nek iznese neshto bolje a u PP neka poshalje i gde moze to da se pazari :)

Evo i konfiguracije:
Matična ploča: AMD 780G VGA/PCI-e/DualDDR2/SATA2/RAID/GLAN/SB7.1
Procesor: AMD Phenom X4 Quad-Core 9550 2.20GHz/4MB 64Bit
RAM memorija: DDR2 2GB, 800MHz (2x 1GB)
Hard disk: SATA2 7200 250GB
Grafička kartica: ATI Radeon HD 3200
Optički uređaj: DVD+/-RW Dual layer Black
Zvučna kartica: HD 7.1
Kućište: ATX Middle Tower 400W Briza
Sve to za 280 eura...

Ovde nisam naveo ali plocha je ECS black edition, da li neko zna kakava je ...
i kakav je ovaj procesor ???
hd3200 je integrisano reshenje ali gledao sam da je mogla da potera nove igre, verovatno u low detaljima, ali mislim da za ove pare ne moze nishta bolje da se uzme ...
Drug...

Uh! savet ubuduce - ne chitaj letke iz novina!!!!!

evo ti cena, ako oce AMD quad, gigatron ili win win cene:

MoBo: MSI K9A2 CF-F - najjeftinija 790FX plocha, ujedno i 5 puta bolje reshenje od 780G chipseta, jer je 780G chipset slab u pogledu struje na procesoru, kad stavish Phenom (vec je bilo priche o tome) plocha je poslednja 790FX koja je izashla iz MSI-ja (trenutno medj 3 najveca proizvodjacha MoBo-a) i odlichno je uradjena. 70 evra.

CPU: Phenom X4 9550 - 110 evra u Win Win PC shop-u.

RAM: 2x1Gb HyperX Kingston @ 1066Mhz - 2x18 evra = 36 evra, gigatron. Oce li se ljudi nauvhiti da Phenom prosto vapi za 1066Mhz ram-om ? :)

HDD: WD 250Gd - 40 evra.

Optika: Nec, LG, LiteON - 15 evra, biraj.

eto, bez grafe i kucishta - 270 evra, a razlika nevidjena. prvo - treba ti bolja plocha za Quad procesor, inache odma na dual core. drugo - imash brzi i bolji RAM, i trece - zvuchna je i dalje integrisana :) grafichku nek ubode BILO koju, samo dok ne bude imao za bolju.

poenta ove moje konfe je da je UVEK bolje imati kvalitetniju matichnu, pa posle menjaj shta pozelish. eto, umesto X4, drugar moze da uzme X3 Phenom, 8450, za 75 evra, i da mu ostane za kucishte, i josh koji dinar za grafu, a sada je bukvalno greota ne uzeti GPU, kad su pojeftinile, i nevidjeno su dobre ...

a inache - te "promocije" su sachuvaj boze. to nikad ne izadje na dobro. UVEK je bolje sam da sastavish konfu, a evo ti primer te tvoje, u ove dve prodavnice, kad bi uzimao deo po deo:

MoBo ECS A780GM-A - 780G, 45 evra, bestbuy plocha.
CPU: Phenom X4 9550 - 110 evra.
RAM: Value Kingston @800Mhz 2x1Gb - 20 evra.
HDD: WD 250GB 40 evra.
optika: 15 evra bilo koja DVDRW.
zvuchna ti je integrisana, ndam se da nisi poverovao u prichu da je posebna, u toj konfi :)
Kucishte: LinkWorld 550W (da, petsto pedest W) i Win WIn-u - 45 evra.

275 evra. 5 evra ushtede, i znash shta si uzeo :)

Nazad
Vrh Dno