Šta je novo?

Race - The WTCC Game

dr1pac

Slavan
Učlanjen(a)
31.01.2006
Poena
380
Jel' neko probao? Nastavlja li Simbin staru praksu?

ono sto ti mogu reci je to da je laksa od GTL i GTR2 i da je zahtevnija "hardverski"

Svi serveri za igru idu preko steam-a, neko vreme je moglo sa "narodnom" verzijom online tako da sam i to probao i odusevio se! Igra je odlicna i tacno je da je hardverski zahtevna. Zbog nje sam najvise i kupio novu grafiku koja podrzava dx9 jer igra nije optimizovana za dx8, medjutim imam problema sa windows-om pa cim to sredim kupujem original preko steam-a (34.45e). Sve preporuke!

Jeste laksa za igranje od GTR2, i malo je zahtevnija od njega, inace pruza odlicno trkanje sa bliskim borbama, takodje probao narodnu, cekam ADSL pa i ja planiram da je uzmem.

ja se izvinjavam mozda je off topic ali koliko jer GTR2 Laksi Richard Burns Rally ako je uopste laksi

shta si hteo da napishesh?koliko je gtr 2 lakshi od richarda ili obrnuto?
Po meni je tezi GTR,na Richardu sam postvavio rekorde i drao Richija za po 12 sekundi na onim stazama a u GTR2 cvrc,dodushe u medjuvremenu sam batalio volan pa je to mozda uzrok...

Poslednja izmena:
ja se izvinjavam mozda je off topic ali koliko jer GTR2 Laksi Richard Burns Rally ako je uopste laksi

Te dve igre nemaju veze sa vezom, ne mogu da se porede uopste..
Richard je veoma tezak ako juris dobra vremena... a ustvari i svaka voznja je takva..
Sve mogu biti lake, ali kad krenes da juris rekorde svaka postaje ultra teska..

Probao sam Race. Doduse na tastaturi, nisam imao vremena da kacim volan, ali prvi utisci su ok. Malo mi je zvuk cudan, nije onako da se najezis kao u GTR. O tezini naravno jos ne mogu da sudim. Imacu interesantno vece danas :type:

http://www.race-game.org/index.htm#

Evo pogledaj snimke sa ovogodisnjih trka pa prosudi sam koliko je dobar ili los zvuk. Ove masine nikad ne mogu da imaju zvuk kao GT azdaje. Imaju 2000ccm, maksimalno 6 cilindara, 300nak HP i ne smeju da se vrte vise od 8500rpm. Dok u GT klasi nema nijedan bez V10 i 600HP (lupio sam, otprilike je tu negde)

Kola nisu teska za neko osnovnu kontrolu ali, kao i svi SIMBIN naslovi, kad se potera na limitu ostrica izmedju sjajnog vremena i fatalnog ishoda je vrlo, vrlo tanka.

Po prvi put u billo kojoj simulaciji voznje se pojavljuje staza Macau. Wooohhoo kakva droga. Nekim drugarima sam morao da skinem snimak iz real-life trke da bi mi poverovali da bi neko stvarno isterao 20 trkackih auta tamo. Samo cu reci da je Monaco obucni centar u poredjenju sa ovom stazom. Probajte obavezno. Kad se skupi dobra ekipa online moze se voziti i celu noc ista staza a da ne dosadi.

edit:
Zaboravih da naglasim. Nikako na tastaturi ne isprobavati ovu simulaciju. Razlika izmedju voznje volanom i mucenja na tastaturi je otprilike kao da u FPS igrama nisanite sa tastaturom.

Poslednja izmena:
igra mi stalno puca. ima li resenja za to. svidja mi se ali puca non stop i to svuda:
u trci , meniju...

Pa za pocetak pokusaj da spustis klokove svoje masine u neke 1000% bezbedne okvire, pa i na default, zasto da ne? Mozda ti se cini da radi stabilno ali ja bih odatle krenuo.
Reci mi koju verziju imas? Pretpostavljam - narodnu. E pa zavisi sa kojim patchom si je dobio.
Izbacena je na trziste na brzinu da ne bi kasnila (kao prethodni Simbin naslovi) ali je ostalo dosta bugova koje sad kroz patcheve sredjuju, a posto je u Steam-u to im nije mnogo tesko. Evo vec 5 je izaslo a prvi je bio isti dan kad je i Race pusten.
E sad, bio je jedan patch koji uzrokovao nestabilnost na nekim platformama pa je odmah posle 2 dana pusten novi patch.

Kod mene nije pukao nijednom a kupio sam ga prvi dan kad je pusten 24. 11. Mozda su ubacili i neki kod koji izaziva nestabilnost na tim verzijama iz kojih je odstranjen Steam.

nego , kad si već tu ... reci , dali se popravio malo sveukupni kvalitet , odnosno jesu ispeglali malo proizvod , obećo sam da uzimam čim stvari dovedu u red ...

Ne znam sta mislis kad kazes "sveukupni kvalitet". Race definitivno ima kvalitet i ima bugova. Meni nikad nisu smetali niti mi narusavali voznju. Kad otvoris RSC i pocnes da citas primedbe razmazene deccurlije pomislis "postoji li uopste neko ko bi dao pare za ovako nesto" ali u stvarnosti nije tako. Patchevi ispravljaju greske ali ja ih nisam ni primetio dok ih nisu popravili. Istina, pre neki dan nije moglo dva dana da se pristupi Steam-u zbog pada servera u Sijetlu usled oluje i nestanka struje u vecem delu grada. Ali to nema veze sa igrom iako su na RSC osuli drvlje i kamenje na Simbin zbog koriscenja Steam-a.
Sve u svemu nisam se uopste pokajao sto sam izdvojio 40e za Race (umesto za veci HDD, krpim se sa 5-6GB slobodnih)

meni je igrica krajnje smeshna...

Kalsican primer Alfa 75,pishe da ima prednju vucu(mada sam ja skoro 100 % siguran da u stvarnosti ima zadnju) i nabodem mu pun gas u krivini a on se okrene kao da ima 800 konja na zadnjem tocku,znaci tuga...

jedina greska je sto pise da ima prednju vucu sve ostalo je na mestu tako da nema nista smesno ;)

hm... neznam dal su nešto popravili , ali kad smo nas nekoliko probali online bilo je dosta problema , jeste bila u pitanju narodna verzija tek kad se pojavila , ali ipak je ono bilo podosta bugovito ... ništa krucijalno , ali bug ovamo , bug tamo ... po meni dovoljno da ostavi utisak da treba da se podigne *sveukupni kvalitet* ... ovo se naravno odnosi ISKLJUČIVO na grafički aspekt , fizika je ovde naravno BESPREKORNA , zato mi je baš najviše i žao što su zabrljali sa manje bitnim stvarima kad su ono najbitnije uradili odlično , ali ipak te sitnice na kraju dosta ubijaju konačan utisak , tako da kao što sam već i reko , eto mene s vama čim ispeglaju te *sitnice* ... zato sam i postavio TO pitanje ...

p.s. nisi odgovorio na invite ...

Jel moze neko da mi kaze adresu za skidanje patcheva, ja ili sam glup ili ne vidim na Simbin-ovom sajtu nijedan linkza tako nesto...Pomagajte!
Jedan od bugova koji prati igru je ,kada zelite da promenite nesto u setup-u kontrola (bar kod mene) jednostavno se desava da igra ne pamti odmah izmene ,vec morate skroz da izadjete do glavnog menija pa onda sve ponovo!

Molim vas za link za patcheve! Hvala!

Poslednja izmena:
ne postoji link za patcheve zato sto je ovo steam igra i kroz njega se update-uje.

nije realno da auto bukvalno skakuce kao da se vozi po lezecim policajcima,to je jednostavno previshe izrazeno-tacnije ne skakuce nego se ljuljushka,trebalo bi da skace!

Mozes i da je ukrades ako imas odakle :D

Da, da bi Race radio online i da bi radio autopatch obabezan je original i Steam.

Ne bi da smaram,jel neko od vas kupio ovu igru preko neta?Interesuje me zbog placanja,jer do sada nisam nista kupovao preko kartice,dobio sam je juce pa,cisto da se malo raspitam pre nego sto se upustim u tako nesto?

Ne bi da smaram,jel neko od vas kupio ovu igru preko neta?Interesuje me zbog placanja,jer do sada nisam nista kupovao preko kartice,dobio sam je juce pa,cisto da se malo raspitam pre nego sto se upustim u tako nesto?

Preciziraj malo na sta si mislio "preko neta", posto u slucaju RACE-a postoje dve varijante "preko neta". :) Normalno mozes da narucis DVD preko neke online prodavnice i da ti stigne postom medij, a mozes i da instaliras Steam pa da licencu kupis i igru download-ujes preko Steam-a. Steam instalacija igre moze naknadno (i naravno legalno) da se backup-uje na DVD, ako ti treba.

Od ljudi koji se skupljaju na sim-racing delu foruma Nacionalna Klasa, do sada je cetvoro ljudi kupilo RACE, koliko znam svi tako preko Steam-a.

Inace RACE moze da se kupi i u Plato knjizarama, gde je cena dosta visa, ali vidim da ljudi ipak "uredno" kupuju...

Da sve su kupljene kroz Steam, najnormalnije sa kred. karticom.

Instaliras Steam client (skida se sa neta za dz) i napravis svoj account. Pronadjes u Store delu igru koju hoces, klik BUY, nakon unosenja podataka sa kartice dobijes email da je uplata izvrsena (zavisi od banke, meni je proslo skoro odma) i kad se sledeci put logujes u Steam u delu My Games te ceka igra da izdas komandu za download.

Cini mi se da je na Steam-u jos uvek prvobitna cena - oko 40e.

Evo ovde imas lep popust ali ne salju u Srbiju. Ako imas nekog preko da ti poruci mozes lepo da ustedis:
http://www.game.co.uk/ViewProduct.aspx?cat=10339&mid=329767

Da mislio sam je kupim preko Steam-a,platim karticom i posle je skinem...
Oko ,hvala Vam puno na informacijama!

drapin je napisao(la):
Zanimljiva promocija RACE-a na Steam-u !

- Kao prvo, redovna cena je snizena na 30$.

- Kao drugo, za ceo vikend od 18. do 21. januara (4 dana) bice omoguceno potpuno besplatno skidanje, instaliranje i online voznja RACE-a. Tkz. "pre-load" igre je moguce poceti vec sada.

- Kao trece, nedelju dana nakon ovog promotivnog vikenda, za sve koji zele da kupe RACE odobravace se jos popust od 10%, znaci 27$ ili oko 21€, tj nesto ispod 1700 din.
http://www.nacionalnaklasa.com/forum/showpost.php?p=38618&postcount=20
samo prenosim :)

Poslednja izmena:
igra mi stalno puca. ima li resenja za to. svidja mi se ali puca non stop i to svuda:
u trci , meniju...

Igra puca zbog narodne verzije. Dzaba sto vozim sampionat kada treba da gledam u pasulj da li cu uspeti da ga zavrsim. Stalno izbacuje steam account 1101 trala-la.minidump

Evi ja sam odradio ovo preko Steam-a!Uradio sam preload igre,znaci igra je kod mene u racunaru,odbrojavanje je pocelo!Jos osam sati do pocetka turnira...
3 dana free igranja
A posle?Ako se pokaze dobro onda kupujem - 29.95$ nije neka velika cifra.Opet je jeftinije je nego pre dva dana kada je bila 45$
Jedino tako igra moze da se update-uje sa novim patchevima kada izadju.I to resava probleme nestbilnosti!Znaci mora da se plati!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno