Šta je novo?

Race Driver 2 demo...

driver

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
1,170
Chudo niko ne pominje, demo izashao pre 24h, naravno skinuo sam ga odmah, i iznenadio se...Nishta od arkadne fizike iz prvog dela, sve lepo ispeglano, i chini mi se da ce biti odlichno...Gadja Gran Turismo fazon, samo shto nema budzenja, ali gomila razlichitih shampionata, automobila, ima svega, od Ford formule, do kamioneta i velikih kamiona....Ajde, bash me briga za to :), ali ima dosta dobrih automobila, napokon Skyline u jednoj velikoj igri, zvukovi uradjeni odlichno, nezahtevno (FX5900 :))...U demou ima 3 staze, odnosno shampionata i tri automobila, CLK AMG iz DTMa, Holden iz V8 Supercars, i Jaguar E-Type u Vintage Classic shampionatu...Jaguar je ubedljivo najjachi za voznju, onako je trom, dupe mu ode kad se ne pazi, odlichan zvuk, velika hauba...Pogledi su odlichni, spolja, hauba, iz kabine (ali bez volana, totalno pregledno) i branik...Postoji puno svetlosnih efekata, prvi put vidjeni efekat presijavanja delova na automobilima boje metala (u replay-u se lepo vidi), po velikom suncu, svetlost sa shoferke se odbija, i na startu recimo, efekat je kao pravi....Samo josh da vidim kako ce Skyline da ide, pa mozemo da pravimo veselje :) Imam oko 300Mb ingame filmova sa Skyline-om, izgleda bash kao kopija gran turisma....

E da, tu je "meant to be played", tako da vlasnici ATIja chekaju neki patch :D

I koliko vidim, utisci sa ova dva linka se ne razlikuju od mojih :)

Poslednja izmena:
Ma zezao sam se, ne znam da li treba patch, ali verovatno treba :D:D:D

Ma da, ista prica je bila i za kec. "Nevidjeni" demo a cd-ove igre sam zafrljacio kroz terasu... ne verujem nista dok ne vidim :eyebrows:

Ma kakav patch za Ati-ja. Skinuo sam demo i igram ga na A 9500pro.Mnoogo je lepsi i tezi na hard nivou od prethodnika.Stvarno je za pohvalu, pogotovo zvuk Amg-Mercedesa .

Guru, nesto mi previse pricas o grafici u poslednje vreme... Zar nije 99% igre fizika i zvuk??? ;)

Hahahaha :) A jel si primetio da sam grafiku komentarisao na kraju posta ? :) Da nema fizike i zvuka, ne bi ni startovao ovaj thread :)

@Omnik: Demo prvog dela je bio shit, i znalo se da ce igra biti shit, a ovo je potpuno druga pricha...Demo je odlichan, igram ga po 10x dnevno, kao shto sam igrao CMR4 demo...A poshto sam vec video filmice sa Skyline-om, nema priche da ce biti dobra igra :)

Ne slazem se da je demo prvog dela bio shit. Onaj prvi demo koji je izasao je bio za klasu bolji od finalne verzije igre. Fizika je bila na vrhunskom nivoa a iz nekog razloga (verovatno da bi se igra dopala masama) u finalnoj verziji fizika je maksimalno pojednostavljena i igra je bila teski shit. Iskreno se nadam da nece istu stvar uraditi i sa drugim delom igre.

Demo je dobar, ali super stvar je da ovo uopšte nije zahtevno. Ide glatko na 9000 Pro u 1280x1024 sa max detaljima! :smoke:

E pa ljudi ovo je mnogo, MNOGO dobro ! Upravo sam instalirao ovaj demo, prvi utisci, mozda sam se prerano odusevio, ali ipak...odavno me jedna voznja nije na prvu loptu ovako odusevila.

Svi aspekti su barem dobri, mnogi su odlicni, zasada ne vidim nista za sta mogu da kazem da je lose.

Upravljenje je vrlo realisticno, mozda za nijansu "sporije", ne u smislu da kola ne reaguju na komande nego vise neki blagi osecaj da vozite limuzinu a ne sportski ili trakacki auto...ali opet, onda to daje izvanredan osecaj tezine kola, kakav se retko srece, tako da...mis'im, bolje i ovo nego onaj osecaj da vozite hovercraft ili kutiju sibica - u svakom slucaju utisak je odlican.

Kamere su pristojne, ne i odlicne, chase bi mogao biti malo dalji, cockpit nema volan ni tablu, hood...ne mogu da vidim - jedino mesto gde se javlja "NVidia bug" - ali koliko vidim vec su poceli da se pojavljuju amterski patch-evi koji koriguju vizure, tako da ce to moci da se sredi...

Force Feedback je vrlo dobar, jako dobar osecaj otpora u krivinama, mozda nedovoljan osecaj podloge, odlican osecaj proklizavanja i gubljenja grip-a.

Tipski, fizika ne lici na recimo ISI fiziku ( npr.EA F1 i modovi ), ustvari najslicnija je Papyrus-ovom TransAm modu za NASCAR engine...sto je, ako niste znali, najbolja fizika medj' kompjuterskim voznjama danas. Istina, "feeling" te fizike je malo...hmm, da kazemo "gumast" ili "elastican"...ne mora svakome da se dopada i nekome nece odgovarati. Od voznji koje su ovde na forumu poznate, to malo vuce na LFS, recimo.

Grafika sjajna, dizajn menija takodje, zvuk motora apsloutno fenomenalan, zvucni efekti ( kocnice, menjanje brzina, udarci ) takodje...koliko stoji u najavama, ogromna kolicina staza i modela.

Ako se debelo ne varam i ako nesto ne upropaste u poslednjem trenutku, ovo ce biti jedna od najboljih voznji u poslednjih nekoliko godina !

Samo sam besan zato sto ovo pokazuje da Codemasters moze i zna da napravi nesto vrlo vrlo ozbiljno kad hoce. Zasto sve ovo nije primenjeno na CMR 04 ? CMR 04, kad se uporedi sa ovim - k'o da su pravili marsovci a ne programeri iste kuce ! Da su ovako odradili CMR, bio bi stvarno najbolji rally do sada.

Poslednja izmena:
driver je napisao(la):
E da, tu je "meant to be played", tako da vlasnici ATIja chekaju neki patch :D

I koliko vidim, utisci sa ova dva linka se ne razlikuju od mojih :)
pa zar patch ne cekaju vlasnici nVidija FX5900XT kartica :D ;)

Sa ruskim nezvanichnim drajverima koje imam, chudo da radi bilo kako :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno