Šta je novo?

Računarsko Mrtvilo!

anobias9

Slavan
Učlanjen(a)
18.11.2005
Poena
310
Ostavio sam preko noći računar da mi radi i kad sam ujutro hteo da vidim nesto, racunar je bio ugasen a monitor upaljen(na stand by) pomislio sam da je struja nestala.Međutim, primetio sam da se nesto cudno desava!Nema slike, na monitoru prikaz "no signal".Pokušao sam zatim da resetujem hardwer-ski računar, ali taster za reset nije reagovao.Pomislio sam da nije monitor možda crkao,sto se na kraju ispostavilo da nema veze sa tim.Probao sam još par puta da startujem računar ali ništa nije bilo na ekranu!Pokusao sam i sa vađenjem kablova za napajanje,clear CMOS-a i ništa.
Molim vas ako možete pomozite mi.Recite mi u čemu je problem!Inače imam Chaintech Zenith NF4 ploču,AMD Athlon 64 3000+,chieftech 360 W,Geil 2x 256 2.5 clock,ATI x300 PCIe 128 mb.

Za pocetak probaj sa drugim napajanjem...

MOze da bude do ploce, procesora, memorije, ili graficke! Mislim da je do graficke! Probaj da zamenis graficku pa vidi sta se desava!

Probaj da zamenis grafiku, ako imas od nekog da je pozajmis.

Pre bih rekao da je u pitanju napajanje, jer da je u pitanju graficka, bar bi se kuler na procesoru zavrteo.

Pre bilo kakvih zamena na slepo proveri da li ti vrti ventilator na procesoru, da li se pale lampice na kucistu, da li pisti...

mene cudi sto izbacuje na monitoru NO SIGNAL, kao da je otkacen sa graficke, sa druge strane ako je napajanje i ako imas "kontrolnu" lampicu na ploci vidi da li je ona upaljena

pa da je crkla graficka zar ne bi trebalo da pisti? ili si dobio malo jaci napon pa je crklo vise komponenti...

covek je verovatno resio problem cim se ne javlja...

Sve sam isprobao ali ništa,bio sam kod druga koji drži servis i prodaju računara i rekao mi je da je ploča crkla.Što mi je on kasnije pokazao.Crko mi je kondezator na ploči,videlo se da je nabubrio.Ventilator na procesoru se vrteo,to sam proverio.

Pa elektrolit se da zameniti...kod chika pere probaj...da je opravish.
Josh ako plocha daje znake zivota ima nade...da se popravi.

Narvno ako je u garanciji, lepo ti to reklamiraj.

Ma istekla garancija! A pošto sam ja nov na ovom forumu. Gde se nalazi taj cika pera što opravlja ploče?

hehe,pa ne znam za sve vas ali ja moje kuciste drzim sebi iznad glave tako da nemam obicaj da dizem noge na plafon da bi ga sutnuo....a oni koji sutiraju svoje kuciste njijma bas i netreba nesto racunar... @crni brate 90% racunara koje sam "radio" a kvar je bio u grafici retko kad se pokazalo da je pomerena,zardjala ili nesto slicno ali ne kazem da nema slucajeva!

Vrh Dno