Šta je novo?

Računar se sam restartuje

Uki33

Zapažen
Učlanjen(a)
02.10.2023
Poena
11
Imam ovu konfiguraciju :
AMD Ryzen 5 3600 clocked at 4.19 GHz
BIOSTAR Group B450MH
Chipset
Northbridge : AMD Ryzen SOC
16 GB total memory type DDR4 to 2.4 GHz (1.2x2 GHz)
AMD Radeon RX 6600
SSD KINGSTON SNV2S1000G
Harddrive ST4000DM004-2U9104 of 3.64 TB SATA III
DriversCloud - Start the detection
ZeUS napajanje model zus700(pise 700 w)

Dešava mi se već duži period da dok gledam filmove,serije preko neta da mi se računar sam od sebe restartuje i to nanekih 20-tak min,nosio sam ga u servis instaliraju mi novi sistem ali posle 20tak dana opet isto.Kada igram igrice ne restartuje se ali čim krenem da gledam filmove i serije odmah se restartuje i to baš često.Ako može pomoć šta da radim,jel treba šta da menjam od komponenata.Računar je star godinu i po dana.

moze biti svasta.

napajanje

memorija

ssd

graficka

da li si odneo u servis da reinstaliraju sistem ili da ga poprave? mozda da reklamiras uslugu, jer nije do sistema?

Standardno sa pojedinim servisima,šta god da je daj da mu mi odradimo sistem,sigurna lova.

Jel problem gledanje filmova i serija samo kada gledaš online, ili i filmove sa diska isto?
Preko čega gledaš, kroz web browser ili nekom aplikacijom?

Dešava mi se već duži period da dok gledam filmove,serije preko neta da mi se računar sam od sebe restartuje
Gledaš filmove iz browsera? Ili se dešava preko neta kroz Stremio?
Offline filmovi da li se dešava restart?

Stavi live linux na USB (npr. Ubuntu), pokreni sistem odatle i probaj te iste online servise. Takođe, imaš i opciju testiratanja memorije, proveri i to.

Ja bih probao drugi browser, Firefox na primer, pa ako i tu ima restarte onda live linux i test memorije.
Ako u Firefoxu u windowsu nema restarte tada ram memorija nije, a ostaju kao mogućnost nešto u vezi Google Chrome ili drajvera za grafiku.
p.s. @Uki33 čisto da znaš te stranice su nafilovane sa svim i svačim nepoželjnim, postoji bolje rešenje za gledanje online filmova.

Ovo što je @Space Beer rekao,
to prvo probaj, ako tako radi, onda si eliminisao hardverski problem, pa onda tražiš problem oko browsera, ili nekog od drivera(gpu, mrežna).

Pogledaj u C:\Windows\LiveKernelReports da li imas .dmp fajlova pa ih uploaduj ovde

Ok probacu prvo sa drugim browserom pa cu onda probati sa linuxom.Hvala svima na odgorima i pomoci,javljam sta sam uradio.
Pogledaj u C:\Windows\LiveKernelReports da li imas .dmp fajlova pa ih uploaduj ovde

Ova dva sam nasao.

WHEA-20250223-1224.dmp 2/23/2025 12:24 PM dmp.file
WHEA-20250223-1254.dmp 2/23/2025 12:54 PM dmp.file

Poslednja izmena:
Stavi ih u zip arhivu i okaci ovde

Standardno sa pojedinim servisima,šta god da je daj da mu mi odradimo sistem,sigurna lova.
Како ко. Моју стару машину сервисер није хтео ни да погледа јер је из 2010. Морам сам да будем свој мајстор.
Imam ovu konfiguraciju :
BIOSTAR Group B450MH
Chipset
AMD Radeon RX 6600
SSD KINGSTON SNV2S1000G

Dešava mi se već duži period da dok gledam filmove,serije preko neta da mi se računar sam od sebe restartuje i to nanekih 20-tak min,nosio sam ga u servis instaliraju mi novi sistem ali posle 20tak dana opet isto.Kada igram igrice ne restartuje se ali čim krenem da gledam filmove i serije odmah se restartuje i to baš često.Ako može pomoć šta da radim,jel treba šta da menjam od komponenata.Računar je star godinu i po dana.
Ниси пробао да мењаш напајање ?
Обавезно пробај Линукс

Poslednja izmena:
Imam ovu konfiguraciju :
BIOSTAR Group B450MH
Chipset
AMD Radeon RX 6600
SSD KINGSTON SNV2S1000G

Ugasi C-states u biosu (windows daje premali napon za jezgro koje spava)

Nazad
Vrh Dno