Šta je novo?

R9 380 vs GTX 960

milan1101

Cenjen
Učlanjen(a)
24.01.2012
Poena
159
Pozdrav svima!

Dakle dvoumim se između Asus STRIX GTX 960(4GB) i Asus STRIX RADEON R9 380(4GB) pa me zanima vaše mišljenje između ova modela?
Po testovima koje sam do sada pogledao R9 380 je jača za nekih 5-7% što i nije tako loše s obzirom da su sličnih cijena...380X verzija je daleko bolja ali bi se zadovoljio i sa 380 modelom ako je on zaista vrijedan ulaganja..

Hvala svima..

Poslednja izmena:
Mislim da ce GTX 960 bolje raditi sa Phenom-om nego R9 380 AMD karte traze vise procesorske snage, u tvom slucaju idi na GTX960 a i jeftinija je.

@Stopke mislim da phenom nece dobro pratiti R9 380X tj bice gpu usage 70-80 vuce se ko prebijena macka...znaci bez dileme glas dajem za GTX 960.

A da vi malo ne preterujete sa tim bottleneckom...? Neće taj CPU da mu guši grafiku ne znam koliko. Ako mu se isplati i ako napajanje može da podnese, neka uzme 380X, jači je. Što bi uzeo slabiju grafiku ako baš ne mora? Pre ili kasnije će zameniti taj procesor pa neće biti bottlenecka. Ako mu je osetno jeftinije ili mu je napajanje meh, neka uzme 960. Ne vidim čemu toliko filozofiranje...kao da će grafika da mu crkne od gušenja...

AMD karte traze vise procesorske snage

Odakle ti to? Može igra da bude više ili manje procesorski zahtevna, grafička karta si radi svoje...

Poslednja izmena:
Ispratice phenom njegov sve navedene grafike bez problema. 960 je otprilike ista kao 380 a jeftinija je 30eura...380x je jaca i mislim da vredi dodatno ulaganje...napajanje mu je dovoljno za bilo koju...630w thermaltake

960 nema sta da trazi 380 brise pod sa njom

Poslednja izmena:
ž sui dakor . :)

U principu dilema je bila gtc 960 za 200€ ili 380x za 250€. Običnu 380 bih uzeo samo ako bi koštala isto kao gtx 960. Jedino da sačekam još neki dan, možda 380x pojeftini za 20-30€ ali ne verujem tako brzo do kraja meseca.

Ispratice phenom njegov sve navedene grafike bez problema. 960 je otprilike ista kao 380 a jeftinija je 30eura...380x je jaca i mislim da vredi dodatno ulaganje...napajanje mu je dovoljno za bilo koju...630w thermaltake

Jesi li siguran da bi phenom ispratio R9 380X? jesi li se igrao sa tom kombinacijom recimo pustis GTA v ili project cars da vidis kako se Phenom gusi, ako nisi probao suzdrzi se od savjetovanja, ima igri gdje ce to sve fino raditi, ali naletice bogami i one gdje se osjeti problem gdje gpu usage pada.

Dosta isto zavisi da li mu je phenom OC ili je na def taktovima, ima i to uticaj, kad bi se zatego do 4 Ghz bilo bi to daleko bolje. U principu da se isprati R9 380X/280X treba nesto malo jaci procesor od Phenoma bar neki i5 sandy ako nista drugo.

Da, ali nije ništa strašno u tome što će u nekim igrama grafička ostati neiskorišćena. Uvek je nešto usko grlo, pa se menja jedna po jedna komponenta. Dogodine će možda preći na noviju platformu i onda će da žali što nije uzeo jaču grafičku :)

Poslednja izmena:
To stoji ako ima u planu mjenjanje platforme svakako da ce biti bolje da uzme R9 380X, ali ja sam govorio o sadasnjoj platformi, mada generalno ja bi uzeo GTX960 jeftinija je i nije neka razlika dok koristi Phenom, a kad bude mjenjao platformu onda se isprsi i promjeni i GTX960 i caoo!

Znaci da sam u njegovoj poziciji kratko i jasno uzeo bi GTX 960 to mi se cini najlogicnije dobro ce raditi sa Phenomom, a ostace mu 50-tak €

Jesi li siguran da bi phenom ispratio R9 380X? jesi li se igrao sa tom kombinacijom recimo pustis GTA v ili project cars da vidis kako se Phenom gusi, ako nisi probao suzdrzi se od savjetovanja, ima igri gdje ce to sve fino raditi, ali naletice bogami i one gdje se osjeti problem gdje gpu usage pada.

Dosta isto zavisi da li mu je phenom OC ili je na def taktovima, ima i to uticaj, kad bi se zatego do 4 Ghz bilo bi to daleko bolje. U principu da se isprati R9 380X/280X treba nesto malo jaci procesor od Phenoma bar neki i5 sandy ako nista drugo.
Siguran sam, nije taj phenom slab kao sto ga predstavljas ;)
https://youtu.be/yOMDAI3rTE0

Poslednja izmena:
50€ nije malo, 380X jeste bo5i ali ne znam da li je baš 50€ bo5i :) Ako pare nisu problem, neka slobodno uzme 380X, ako mu tih 50€ znači ili ima na umu još nešto šta bi mogao da kupi (bo5e napajanje? SSD?), možda je pametnije da uzme 960...

Siguran sam, nije taj phenom slab kao sto ga predstavljas ;)
https://youtu.be/yOMDAI3rTE0

Koliko sam ja vidio covjek ima Phenom II 960T a na video koji si postavio radi se o 6 -jezgrenom 1090T procesoru koji je znatno jaci (ima 2 jezgre vise i radi na vecem taktu) bez obzira na to vidi se da ni taj phenom sa 6 jezgri ne koristi kako treba GTX970 pogledaj detaljno dosta pada gpu usage i plus na tim podesavanjima uz dobar procesor GTX970 ce biti oko 60fps, a na tom videu ne ide ni blizu 60fps jednostavno je ne koristi kako treba, tj upravo se radi o onome sto sam ja govorio jednostavno usko grlo nije to to, radi ono ali...
Phenomom 960T sa R9 380X jos bi gore radio jos bi veci bio problem sa iskoristenosti karte i nisu iskljuceni fps dropovi.
Ja sam provukao athlon II x4, phenom II 955-cu, FX 8320, pa sam istom FX-u iskljucio jedan modul dobio FX 6300, pa simulirao ga na FX 4300 i to sve uz kombinaciju R9 280X (koja je u egalu sa R9 380X) tako da dobro znam kako bi se njegov Phenom nosio sa R9 380X...sve to radi ali nije to to, njemu je idealno rjesenje uz trenutnu konfiguraciju GTX 960 -bas idealno rjesenje, jer maxwel karte ne traze procesorsku snagu kao AMD karte.

Sta da ti kazem nije mogao u GTA V zakucat grafu u cs go nije mogao 120fps na dust mapi sa puno igraca, nije idealno nisam ga ni probao na nekom vecem taktu od 4 Ghz zbog ploce, recimo neke igre koje nisu procesorski ovisne tipa dirt3 letilo sve razbija kako radi, u sing core igrama lose :D bolji pentium haski od njega :D
Na def taktu ni Fx 8320e ne moze da nahranu R9 280X sta dalje da ti pricam sve ti je nadam se jasno, nisu AMD procesoru dobro rjesenje za Gaming radi to sve, ali meni smetaju te stvari kad znam da bi negdje imao po 10 fps-a vise da R9 280X uparim sa nekim i5 ili i7 procesorom.

KAd bi god imao vremena pucao sam Cs go i islo mi je na zivce sto ne moze 120fps da drzi kad je puno igraca, sta god stavim od podesavanja nije moglo, dok ljudi sa i5 ili i7 sa istom grafom nabiju i preko 150... ono sto ja mogu zakljuciti cast AMD-u na polju GPu-a ali sto se tice procesora i gaminga tu je intel ubica, i5 i zaboravis na sve probleme :)

Nazad
Vrh Dno