Šta je novo?

R9 290 Powercolor PCS+ problem

igordkg

Poštovan
Učlanjen(a)
07.05.2014
Poena
54
Imam veliki problem. Kupih pre neki dan grafiku iz naslova, ali nikako da proradi kako treba. Maticna ploca je asrok z77 extreme 4. Imao sam ranije problem sa starom grafickom: izvadim graficku da je ocistim i zamenim pastu, vratim je i maticna ploca je ne registruje dok ne resetujem ili fleshujem bios. Sada sam kupio grafiku iz naslova i isti problem. Sve sam odradio: novi win 7 x64, novi driveri, reset biosa. Konacno je maticna prepozna ali opet nije nesto kako treba. Evo i slike iz GPU Z
gpu z.jpg
Par puta je proradila i radi kako treba. Pokrece igre, oteretio sam je i sve ok, a onda posle restarta ili gasenja sistema sve iz pocetka.

Jesi li je probao u nekom drugom pciex slotu? Pre bih rekao da je problem s plocom nego grafikom

Ako ti grafika bude radila dobro u drugom slotu, onda si siguran da nije do nje (mada, i ako opet bude zezala opet moze da bude do ploce, ne mora da bude do grafike). Nadjes neki drugi bios za plocu onda, kontektiras tehnicku podrsku, probas drugo napajanje za svaki slucaj, ako nista ne podje za rukom reklamiras plocu. Mada je verovatno neka glupost

Poslednja izmena:
Pa i ja bih reko cim se sa dve grafike to desava da je problem do ploce ili slota.

Ok. Sad cu da probam. I ja predpostavljam da je ploca u pitanju. I ako jeste, sreca pa je u garanciji.

Aj pa javi, bas me zanima. Nisam pre video takav problem

Probao sam i nista se nije promenilo. Jedino sto sam zaboravio da kazem je da je u device menageru kada se udje u propertis : "Windows has stopped this device because it has reported problems. (Code 43)", ali to je bilo i u prvom PCI E slotu.

Koje napajanje imas? Probaj tu grafiku u nekom drugom racunaru

Chieftec CTG-600-80P. Jedino mi to i preostaje. Pocinjem polako da se nerviram.

Najvjerovatnije je:
1. Neispravna ploca
2. Pokrivljeni pinovu u socket-u
3. Neispravno napajanje (najmanje vjerovatno)

Ukoliko nisu u pitanju 2. i 3., posalji plocu na reklamaciju i dobices novu.

Edit:
I za svaki slucaj uradi update bios-a na zadnji.

Poslednja izmena:
Ploca

Vrh Dno