Šta je novo?

R9 280X?

eufrat

Slavan
Učlanjen(a)
23.04.2008
Poena
405
Moja oprema  
Laptop
Macbook Air M1
Pozdrav svima!
Već neko vreme pratim situaciju oko nestašice dotične serije graf. kartica i planiram da je doćeram iz Segedina (ako se ovde u skorije vreme situacija ne bude menjala). Bacio sam se na slatke muke između ova dva modela (Gigabyte GV-R928XOC-3GD i ASUS R9280X-DC2T-3GD5), a moja pitanja glase:

1.Kratko i jasno, koja je po vama bolja kartica s obzirom da se uz obe dobija garancija od 3 godine?
2.Jel' znate kojih ima (bolje snabdevenijih) radnji u Segedinu što trguju s PC opremom, da znam gde vredi tražiti? (ako je problem reklama, može i na PM ovaj odgovor)
3.Predpostavljam da moje sadašnje napajanje neće moći da gura ovo čudeso, pa me zanima neka preporuka PSU-a koji takođe ima dobar odnos cena/kvalitet?

Hvala unapred

1. Licno bih pre isao na Asus
2. Ne znam
3. Bilo koje firmirano od minimum 550W ce ti i te kako zavrsiti posao. Ne trebaju ti od 750W+ kao sto ce ti ili bi ti neki predlozili tako da ne trebas da bacas pare. Vrlo verovatno da ce i taj Chieftec od 550W moci da je izgura.

Definitivno sam rešio da uzmem karticu preko (najverovatnije u Beču, doneće mi je prijatelj) pa me zanima šta mislite o Sapphire Toxic Radeon R9 280X 3GB GDDR5 modelu?
Naravno može i preporuka par dobrih sajtova gde vredi tražiti.

Pozdrav

ako se dobro secam toxic bi trebalo da je najbolja (ne verujem da su velike razlike izmedju toxic i matrix) jedino matrix zauzima 3 slota, to je nekima problem, mada kad bi kupovao isao bi na dcu2t ili vaporx

Ne znam, načitao sam se dosta o DCU2T, mal' mal' pa nekome pravi probleme, da su morali da joj spuštaju frekvenciju i napon, jer se pregreva itd...

Da ti ja odma kazem druze da su minimalno male sanse da ces da nadjes karticu(e) i u segedinu ili becu!! Uzmi toksik ili vaporX i uzivaj naravno ako nadjes!

sto se tice vaporke sve preporuke, jos mi nije pravila probleme (samo na pocetku sto se tice bechmarkova mada to je bilo zbog drajvera, a sa igricama nije ni sa starijim drajverima imala problem i male temperature :D)

Nazad
Vrh Dno