Šta je novo?

R9 280x Miris

Zlatan_ibro

Slavan
Učlanjen(a)
13.10.2014
Poena
255
pozz drugari, imam navedenu karticu koja je radila kod klinca na kompu
pre mesec dana sam je razmontirao da promenim pastu i da je ocisti, medjutim izlomio sam 1 ventilator od 3 moguca, dao sam mu moji rx580 8gb
da koristi a porucio sam sa ali express sva tri ventilatora, zamenio sam, sve ocistio i postavio na moj pc, i5 4670, 16gb ddr3

odmah sam primetio artifakte i gliceve u igrama, doom eternal npr.
skinuo sam je i stavio na KP da je prodam kao poluispravnu

malo gledajuci po netu nasao sam resenje za artifakte , brisanje poslednjih drivera za nju i povratak na 21.2.3
sto sam i odradio i svi glitchevi su nestali , o_O ne mogu da verujem da je bilo do drivera !

e sad imam neki problem, kada duze igram oseca mi se miris na nagorelu plastiku/kabl/elektriku
ventilatori rade normalno, temperature nisu visoke

da li je ovo zabrinjavajuce ili samo mora ta plastika da odgori ili sta li vec >?
mozda je neko imao slicno iskustvo

jezus marija i jozef... ne kume, apsolutno ne treba da dopiru nikakvi mirisi do tebe a pogotovo ne ti koje opisuješ. ta R9 karta vuče drastično više struje od prethodne. sa čega tačno treba da "odgori" plastika?

Ta karta jeste veći potrošač. Koje napajanje imaš na tom kompu ? Apsolutno za tu karticu nisi trebao da ubacuješ zamenske kulere. Mogao si samo da skineš maku i ubaciš dve dvanestice.

Prilozi

• 2_2d_2d8b9fca_20151006_172000.jpeg
    2_2d_2d8b9fca_20151006_172000.jpeg
    334.8 KB · Pregleda: 29
Zavisi koji je tačno model karte, svojevremeno su mi nove Sapphire Nitro 580ce ispuštale mirise kad se ugreju, termalni padovi na memoriji su bili od nekog čudnog materijala i em se izlivala kao neka masnoća em je to smrdelo za sve pare... prvo otvaranje, čišćenje i zamena svega i prestalo je. 😎

ma otvaram je ja ponovo da promenim pastu, ne znam da nije do nje, koju mi savetujete da stavim>?

a inace napajanje je FGC-750W

koju mi savetujete da stavim

ARCTIC COOLING MX-4 je provereno dobra a nije skupa. Info iz druge ruke. Drug kaže da se MX 5 nanosi teže a da ne obara više temperaturu. Takođe je skuplja za istu količinu oko 2-3€. Radni vek AC je oko osam godina.

Vrh Dno