Šta je novo?

R9 270x CF

zlatkojovic

Cenjen
Učlanjen(a)
14.04.2009
Poena
159
E ovako,planiram da uzmem jos jednu 270x.Al' imam dilemu,sta da radim sa napajanjem? Zapravo imam GPS-600a8 Chiftec i sad me muci dilema da li ce izdrzati CrossFire ili nece?
Znam da R9 270x trosi 140w,dve bi trosile 280w + ostale komponent FX-8320,MB,RAM i jedan HDD (optiku nemam),al' dal' je dovoljno 600w?
Sta vi mislite o tome?!

Outervision daje 500W za tu konfu bez ikakvog OC-a. Trebalo bi da moze, pod uslovom da ne planiras OC. A u tom slucaju mozes i undervolt-ovati proc i grafe malo, vjerovatno. Tako da ni toliko nece trositi. Ako planiras OC, uzimaj jace napajanje.

Outervision daje 500W za tu konfu bez ikakvog OC-a. Trebalo bi da moze, pod uslovom da ne planiras OC. A u tom slucaju mozes i undervolt-ovati proc i grafe malo, vjerovatno. Tako da ni toliko nece trositi. Ako planiras OC, uzimaj jace napajanje.

M' ja mislim da bi radilo bez ikakvih problema po default,ali ne znam kako ce raditi kada je pod opterecenjem (npr kada pokrenem igricu na high/ultra). Zapravo ova konfiguracija mi je radila na Chiftek GPS450 FULL ...ali samo po default. Kada sam pokrenuo BF3 na ultra ugasio se je PC.
A planirao sam da malo OC CPU.

Pa full sam ti i napisao da trosi 500w. Ali, to je po outervision psu calculator-u, tako da nema garancije. Ali bi trebalo da je tu nedje...

Pa full sam ti i napisao da trosi 500w. Ali, to je po outervision psu calculator-u, tako da nema garancije. Ali bi trebalo da je tu nedje...

Sad kada sam i ja izracunao toliko mi pokazuje. Onda mi nista drugo ne preostaje nego da uzmem GPU,povezem ih u CF,startujem igricu i vidim da li ce se ugasiti. Ako se ugasi...kupujem 700w. Kako god,hvala ti Sandi :D

Ako ti već nije dovoljan single 270X, a s obzirom na ostatak tvoje konfiguracije, bolje da je prodaš i uzmeš single 280X. Nit' je tvoja ploča stvorena za ozbiljnije CF mahinacije, nit' ti je dovoljno jako napajanje, niti ćeš dobiti optimalan rad multi-gpu sistema ukoliko je FX-8320 na default taktu. Potrebno je barem nekih 4.5GHz da bi taj potencijalni 270X CF pokazao zube. (dakle treba ti i neki bolji CPU kuler koji će to da isprati)

Ako ti već nije dovoljan single 270X, a s obzirom na ostatak tvoje konfiguracije, bolje da je prodaš i uzmeš single 280X. Nit' je tvoja ploča stvorena za ozbiljnije CF mahinacije, nit' ti je dovoljno jako napajanje, niti ćeš dobiti optimalan rad multi-gpu sistema ukoliko je FX-8320 na default taktu. Potrebno je barem nekih 4.5GHz da bi taj potencijalni 270X CF pokazao zube. (dakle treba ti i neki bolji CPU kuler koji će to da isprati)

CPU planiram da stavim na 4GHz. To je taj normalan OC sa dobrim coolerom (212 evo cu da uzmem). Za 4.5 ne bih smeo za sad sa ovom plocom. Gledao sam neke testove 2x270x sa 8350 4GHz i pokazalo se dobro. Ako su dobro radile na 8350 na 4GHz,radice dobro i na 8320 na 4GHz (bar ja tako mislim)
Sto se tice 280x...to nije dobra investicija (konkretno pricam za BF4) bolja je od 270x za jedno 10-15% a skuplja za 50%. Dok dve 270x daju oko 190-195%. Cak je u rangu sa 290x.
Ova MB mi je tu cisto da mi zavrsi posao dok ne kupim neku drugu. Tako da mi ovaj MB biti primaran jos jedno 2-3meseca.

Pošto navodiš da ti je BF4 imperativ, čak i kad se pojavi Mantle verzija nema šanse da ćeš da dobiješ 90-95% ubrzanja usled CF-a na mašini koju si zamislio. Ako negde i ima test koji pokazuje takvo CF skaliranje sigurno nije korišćen FX na 4GHz. (ni bilo kakav FX) U najboljem slučaju dobićeš iskorišćenje tog CF potencijala od 60-70% no dobro i to je nešto. Lepo je imati mašinu sa više grafičkih kartica pa ako imaš sredstava da to ostvariš samo napred.

Poslednja izmena:
Pošto navodiš da ti je BF4 imperativ, čak i kad se pojavi Mantle verzija nema šanse da ćeš da dobiješ 90-95% ubrzanja usled CF-a na mašini koju si zamislio. Ako negde i ima test koji pokazuje takvo CF skaliranje sigurno nije korišćen FX na 4GHz. (ni bilo kakav FX) U najboljem slučaju dobićeš iskorišćenje tog CF potencijala od 60-70% no dobro i to je nešto. Lepo je imati mašinu sa više grafičkih kartica pa ako imaš sredstava da to ostvariš samo napred.

original.png CPU_01.png CPU_03.png

Evo ih testovi

Za dvije 270x u CF sasvim ti je dovoljno kvalitetno napajanje iz serije Cooler Master ili Seasonic. I sam imao priliku da istestiram na grafama koje su imale malo vishu potroshnju.

Seasonic 620w gm serija ili Coller master 600w V-serija.

Uzmi i uzivaj!

Pozdrav!

i da dodam, pri testiranju korsihten je i5 3570k na 4.4 ghz

Nazad
Vrh Dno