Šta je novo?

R7 7700x + asus rog b650a - problem

kolik

Slavan
Učlanjen(a)
13.03.2006
Poena
320
Sastavljena konfa r7 7700x + asus b650a + gf3070 , prilikom paljenje racunara svi kuleri rade ali na monitoru nema nista ne dize bios, provereni kablovi jos jednom ali nece da upali monitor ni tastaturu ni mis, mnitor izbacuje da nema konekciju sa HDMI , dali je neko imao slican problem ? da li je do BIOSa mozda?

-Izvadi 3070 i prikaci monitor na integrisanu grafiku
-Koliko dugo si cekao da se pojavi slika na monitoru?

-Izvadi 3070 i prikaci monitor na integrisanu grafiku
-Koliko dugo si cekao da se pojavi slika na monitoru?
moram sutra probati , zasto mislis da je to resenje , posto sam svasta cuo da je bios ali nije ,pa da ploca ne podrazava taj cpu ali podrzava .....

Nije resenje nego da utvrdimo da li je GPU problem

A koje je napajanje, tj koliko snage ima ?

asus rogstrix 850w, probao i bez grafe ali nista....
cudno mi je da ne radi nista ni od usb portova, tastatura mis ,osim ako nisam dobro povezao.....

Proveri sve da li je dobro sklopljeno, prvo kablovi za napajanje, ako su OK onda probe radi odradi clear CMOS, pa ako ni to ne pomogne proveri da li su iskrivljeni pinovi u soketu, RAM da li je dobro gurnut itd.

Proveri da li grafa dobro leži, izvadi i vrati, probaj u horizontalnom položaju kućište i bez šarafa koji pridržava grafu za kućište.
Probaj drugi modularni PCI-E kabel i za svaki konektor na grafi poseban modularni.
Probaj drugi PCI-E slot na ploči, drugi hdmi kabel.

Proveri da li grafa dobro leži, izvadi i vrati, probaj u horizontalnom položaju kućište i bez šarafa koji pridržava grafu za kućište.
Probaj drugi PCI-E slot na ploči
Ova dva mogu da se odpisu kad je prikljucio na integrisanu grafu i nije radilo.

Jedan stik rama, u preporučeni slot?

proveri za RAM dali je u pravim slotovima probaj samo solo ako imas dual a mozes i bez rama da ga probas slobodno da vidis kako se ponasa tako.
i uvek mu ostavi dosta vremena, po par minuta. sve bez grafe obavezno, samo na integrisanoj.

ram svetli , ploca svetli , grafa svetli , svi ventovi rade .......kuciste je CM td500 , pa moram proveriti kablove da li je sve dobro povezano ,,,,,,
hvala za savete .....poz

Ne, @Djolekg je mislio na debug LED na maticnoj, ako dobro vidim ovde se nalazi. Sta svetli, CPU, RAM, VGA, BOOT?
1.png

S obzirom na skorašnji cirkus sa BIOS-ima koju ubijaju AM5 ploče i X3D procesore, ne bi me čudilo da je problem u ploči. Jer, ASUS je to.
Kad pomislim da sam pre nedelju dana kupio ASUS-ovu ploču, mogu samo da se nadam da neće praviti cirkus i sa AM4 pločama.

hmm, svetli narandzasta led, ali nisam gledao na cega se odnosi ,,,,,, sad kasno ,sutra proveravam......
1684359168469.png
evo slike , jel to DRAM ??!

Poslednja izmena:
memorija kupljena u gigatronu ubacena u 2 i 4 slot u pitanju je 2x16gb

DRAM lampica svetli, ali na zalost ne mora da znaci 100% da je DRAM.

ostaje da sutra probam pojedinacno 1 slot pa onda 2 ako ne radi 1 .......

danas uradjen update biosa, utako nazad pokreno ,sistem sve odradio ali i posle toga nije resen problem nazalost.

Пробај само са једним стиком рама у различите слотове, па онда само са другим, као што ти је неко већ препоручио. Раскачи све непотребне периферије, HDD, SSD, ако већ ниси.

Јел имаш други рам да пробаш?

Probaj da dok radi komp i monitor isčupaš kabel za monitor iz kartice i ponovo ga utakni. Pa vidi šta se dešava. Takoeđe probaj ako imaš više izlaza na kartici da koristiš drugi izlaz. Isto tako probaj DP obavezno probaj i drugi HDMI kabel. Ako ne koristi samo jedan memery stick kako su već ovde rekli ako ni to ne radi probaj da nađeš drugu memoriju. Takoše vidi da li si sve lepo povezao. Meni je PSU pravio problem pa mi je recimo pola ploče radilo a pola nije.

Odradi cmos clear(ja sam zapravo izvadio baterijusa maticne i cekao 5min) izvadi cpu i ram, stavi cpu i jedan ram opet cmos clear i startuj...ja sam video muku dok sam pokrenuo...isto tako...manje vise dok cpu nisam izvadio i vratio nisam nista resio...

U upustvo za maticnu imas preporucene slotove za ram memoriju..

Problem resen, kad sam malo bolje pogledao stikovi nisu do kraja usli iako su svetleli rgb i zabice bile sklopljene, pritisnuo jos nekih 1mm legle sve proradilo glatko....zahvaljujem svima na odgovorima i trudu ....
Pozz

Problem resen, kad sam malo bolje pogledao stikovi nisu do kraja usli iako su svetleli rgb i zabice bile sklopljene, pritisnuo jos nekih 1mm legle sve proradilo glatko....zahvaljujem svima na odgovorima i trudu ....
Pozz
Хвала што си јавио, неки никад не јаве у чему је био проблем. Жив био.

Ni ja ne verujem....ali su me naveli na pravo resenje @danilo989 i @Djolekg , njima posebnu zahvalnost.
Vec sam poceo da sumnjam u ispravnost nove MB( 300$) , kupljena u USA i CPU (330$) takodje .
hvala jos jednom
Хвала што си јавио, неки никад не јаве у чему је био проблем. Жив био.
ok pozz

Nazad
Vrh Dno