Šta je novo?

R7 260x problem

bedazzled

Cenjen
Učlanjen(a)
18.02.2011
Poena
170
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
promenio sam ploču i procesor a napajanje i ova grafička koja je savršeno radila sada zeza... probao sam dve zadnje verzije drajvera kao i bez njih i kad skrolujem ili gledam neki video dolazi do vodoravnih prelamanja ili seckanja slike? šta može da bude uzrok? do monitora nije jer se dešava i na tv preko hdmi a monitor je povezan dvi-hdmi!

Poslednja izmena:
jesi cisto sa DDU stare drajvere?imas drugi komp ili negde da isprobas kartu?

Ja sam na 270x ima iste probleme sa najnovijim drajverima. Stare brisao sa ddu, nije pomoglo - na kraju se vratio na 15.11 čini mi se i sve radi lepo.

Ako nakon menjanja ploce slucajno nisi reinstalirao Windows, odradi to.

moj tip na windows 10.

I ja isto imam vodoravno prelamanje, bas razmisljam sta je problem jer je nova amd graficka i najnovoji driveri

Kokane, ja bih ipak Windows 8.1. Desetka je jos uvek beba od nepunih godinu dana. Sto je sigurno, sigurno je.

Ista grafička, Windows 10, drajveri 16.2. Uvek updetovao sve što je izlazilo, nikad problema. Nisam instalirao ovaj poslednji hotfix, mrzi me. Ali neću biti lenj, pa ću videti sad da li će proći sve po PS-u

Da pitam vec kad vidim da nisam jedini sa problemom. Utice li ovaj problem na samu graficku kartu i moze lo dovesti do kvara ?

pa ako na svim konekcijama,svim drajverima (predhodno stari ocisceni sa DDU) imate isti problem,karta je neispravna i podleze reklamaciji.

E,da se javim. Ladno kad sam se prebacio na win10 sa istim zadnjim drajverima,sve radi kako valja u fullu. Tako da nemam pojma šta je bilo jer sam 3 različite verzije promenio sedmice dok se nisam apgrejdovao na 10 i kasnije na clean instal i sad sve radi :)

Poslednja izmena:
Ma ono na sedmici je bilo toliko loše da sam mislio da je riknula grafička a sve sam probao,što druge verzije win7 ,što raznih drajvera i nije radilo a na win 10 sve fercera :)

pssssst,nemo' te ko cuje po forumu,di'ce se kuka i motika :d

Instalirah 16.3.1 (nisam ni znao da je izašao). Sve je ok kod mene. Inače, ja nekad stare drajvere brišem sa DDU, nekad samo uninstall iz Control Panel-a. Ne vidim neku razliku

nisu ti dosta samo moja i kasina pisanija sa katalist teme?

MS boli djana,amd je tek sad poceo da kapira u kakvu kupusariju su im se drajveri pretvorili,sad su jos i odlicni,dok je wagnar i otac i majka.

Od kada otpadnici prebegose iz nvidie u amd, kukala nem mati sa drajverima a tome ima valjda 3-4 godine

Klokovao bi ovu moju grafu al nikad to nisam pre radio a i ne volim to...Ali ako mogu nešto da izvučem bolje performanse sa ovom bilo bi ok. Ako može mala pomoć šta i kako tačno ide da ne skače temp previše i to oko napajanja šta i kako? U potpisu profila je moja konfiguracija...

MSI Afterburner i kreni polako, mislim da je na 260x zakljucan napon, bar na mojoj ASUS je bio.
Ne znam koja je tvoja ali sve zavisi od primerka do primerka kako je raspolozena za OC.
Memorija nije nesto raspolozena za klok a i nema nekog velikog dobitka.
Mislim da sam ja uspeo nekih 70+mhz preko onih 1100mhz.
Vrti Valley benchmark i prati temperature, sve ispod 75 stepeni je ok.
Podizes klok za po 10mhz i vrtis benchmark, kada krene da pucaju drajveri stigao si do plafona.

hvala :)

Edit:
Meni je bilo na 1050 povećao sam do 1130... temp recimo na fifi ne prelazi 56c. a max je 1150mhz

Poslednja izmena:
trebalo bi da ima i +20 posto power limit-a,nece sad nesto preterano da pomogne ali eto,da se iscedi svaki herc,znaci na tim slabijim kartama.

Nazad
Vrh Dno