Šta je novo?

r7 260x I vga?

dekiman

Slavan
Učlanjen(a)
11.02.2006
Poena
330
Kratko I jasno pitanje ...dali je neko uspeo da poveze pomenutu karticu na vga monitor?

Ja imam povezan vga monitor sa DVI-I adapterom.
Sta se desava kod tebe?

Kazu da nemoze da de poveze preko adaptera na vga?

Koja je r7 260x?mozes lako da imas problem ako ona nema 2 izlaza, jedan je za analogni DVI-I.
Vidim da ti je monitor ima analogni a ne digitalni ulaz ili gresim.
Ja sam moju probao i na CTR monitoru 17 radi.

Pa ljudi generalno sa powercolorom,a ja sam hteo da kupim sapphire,trenutno imam monitor sa vga ulazom i koristim adapter dvi to vga na moju karticu ati sapphire 4870 bez problema...

Napisi tacan model karte.
Evo moras da imas ovakav izlaz(prva dva odozgo)181px-DVI_Connector_Types.svg.png
Adapter ovaj ja imam(dosao sa kartom)DVI_to_VGA_Adapter_1.jpg.pagespeed.ce.VGI1PuU6lO.jpg

Prilozi

• images.jpg
    images.jpg
    4.7 KB · Pregleda: 58
Poslednja izmena:
Treba ti DVI-A adapter.Moja greska,znaci na prvoj slici zadnji ulaz DVI-A
On pase i na prva dva izlaza.
Mozda ti imas DVI-D-digitalni.

Poslednja izmena:
Model sapphire r7 260x

Poslednja izmena:
Sada sam pogledao Saphire sajt imas izlaz koji odgovara DVI-I
Samo moras da nades adapter kao moj sa slike,ne znam kakav dolazi uz tu kartu.

Poslednja izmena:
Nisam je jos ni kupio samo se raspitujem...ali uz tu kartu se dobija adapter koji se vezuje na vga ulaz tako da nebi valjda trebalo da bude problema...

Taj izlaz je verovatno kombinacija za oba sistema,e sada kako to
radi na Sapphire treba videti neki primer.
Powercolor to verovatno nesto nije dobro resio.
Moja radi na monitoru 19-1280x1024 analogni ulaz,nema digitalni.

Poslednja izmena:
Na drugim forumima sam cuo da to sto nebaca sliku na monitor ima veza sa starijim plocama i cipsetima a ja trenutno imam noviju z77 sa PCIE 3.0 aovi su imali problem sa verzijom 1.1

E da i to je vrlo moguce,malo bi bilo neverovatno da daje samo digitalni signal.

Da ne otvaram novu temu,sklopio sam pc(750k gigabyte a55) i pomenuta kartica, sapphire 260x 1Gb oc edition. Uz karticu se dobija vga adapter i imam sliku na monitoru(Viewsonic va2016w), ali imam neke linije, treperenje monitora :/ Jel postoji neko resenje za to?

Mozda nisi dobro ugurao konektore za monitor i adapter za graficku.

Ja sam imao kartu marke PowerColor r7 260x i sa njom u kutiji adapter dvi-vga, koji nisam koristio jer imam dvi prikljucke , ali cim su ga dali sa kartom znaci da radi .

Da ne otvaram novu temu,sklopio sam pc(750k gigabyte a55) i pomenuta kartica, sapphire 260x 1Gb oc edition. Uz karticu se dobija vga adapter i imam sliku na monitoru(Viewsonic va2016w), ali imam neke linije, treperenje monitora :/ Jel postoji neko resenje za to?

Prijavljivali su na forumu neki ljudi slicne probleme i sa hd7xxx kartama kad koriste dvi-vga adapter, al ne mogu da se setim imena teme ni resenja. Ako se setim javljam, a ako se nepojavi niko u ovoj temi sa resenjem prelistaj malo forum, valjda ces naci.

Ja bih proverio prvo kartu na nekom monitoru sa dvi ulazom ako mozes da budes siguran da je do adaptera. Takodje probaj i sa nekim drugim adapterom.

Resio problem :) Imam eksternu tv karticu za koju je vezan monitor, a i nje ide kabli u graficku. I ja vezem direktno monitor za graficku(preko adaptera) i radi ,) Samo ne znam zasto pravi problem kad sa starom graf, 3850 je radilo bez problema :trust: U svakom slucaju hvala na odgovorima :)

Samo da kazem da sam danas uzeo karticu i da bez problema radi sa vga ulazom tako da je izgleda jedini problem do cipseta jer ja imam noviji ...

Vrh Dno