Šta je novo?

R600, licno i personalno

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sta reci sem - drago mi je da smo se upoznali :)

Nadam se da je to adekvatan odgovor na G80. :)

Ala je nachitan ovaj nas Delimir pa to je chudo jedno....;)

Pa šta drugo da kaže u ovakvim besmislenim threadovima. Dajte još neki info o r600, da se ne bi sve završilo na onim sličicama...

Pa šta drugo da kaže u ovakvim besmislenim threadovima. Dajte još neki info o r600, da se ne bi sve završilo na onim sličicama...

Ovo je vecina verovatno vec procitala,al ajd ipak:
http://en.wikipedia.org/wiki/Radeon_R600
Sve dosadasnje spekulacije su ovde.Samo,ranije je ovde pisalo da ce imati 32 ROP i 32 TMU jedinice,mada na inquireru kazu da ce imati samo 16 ROP-a:
http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=35707
Mada na inquireru cesto izbacuju razne budalastine,kao npr kad su ranije rekli da ce R600 imati 64 'prava pajplajna'(znaci 64 TMU i 64 ROP-a):
http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=33784
Ili za G80 jos gora dezinformacija:http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=32856

evo jos malo informacijica o R600:

AMDAD9.jpg

I sta smo saznali iz toga osim da "svaki ciga svoga konja hvali"?

Poslednja izmena od urednika:
pa saznali smo da vidija nije prva sa Unifed shader Architecture ( ati racuna xbox 360 kao prvu generaciju?) i da je ati bolji :)

da, i da za isti ne moramo da menjamo kućišta i da kupujemo napajanja od 1KW. 8800GTX ne vuče ni 5% više od X1950XTX što je fantastično za toliko veliki i toliko brz čip, a karta staje i u kućište kakvo je WaveMaster ili Centurion i sl. male case-ove... Sa mog aspekta, to je uspeh, a Fudo može da daje svoja predviđanja koliko hoće... jer ne da nemaju veze sa realnim stanjem... nego nemaju veze sa mozgom...

Hm ... testni primjerak, nema slike "beštije", clock jezgre? Ati razvaljuje u OpenGL-u?

to je 4xAA i 16xAF + HDR u 16x12 i ko zna sta jos...
ko zna, mozda su i dobre cifre?

Ma kakvi,ne verujem da su tacne cifre.G80 se pokazao kao apsolutno superioran u Oblivionu i brzi je nego 2xX1950XTX (ne mislim na crossfire nego na 2x performanse jednog X1950XTX-a), i ja verujem da ni R600 nece u ovoj igri moci da ga porazi.

Licno preferiram ATI, ali u ove cifre i fps-ove ne verujem :d Pa toliko los fps imam samo u 3D 06 demo-u

Prilozi

• prava 06.JPG
    prava 06.JPG
    145 KB · Pregleda: 280
Cekaj,preferiras Ati a imas 8800GTX,ma jel moguce? :)

Potpuno ista situacija je i ovde ;). Ja jedva cekam da R600 sarani G80, i iskreno se nadam da ce prednost ATI-ja biti procentualno kao u onom testu, mada bih se slozio da nije bas 100% merodavan. Cak nesto tipujem da ce ATI biti dosta jeftiniji od Nvidije u startu. Sve dok je konkurencije - dobro je..

Sumnjiv je ovaj test:

1. Tajming objavljivanja ("cekajte 22. Januar")
2. Nema slike hardvera (kao satro ne mogu da precrtaju nalepnice)
3. Nema merenja temperature
4. Nema merenja potrosnje
5. Nema merenja buke
6. Oblivion FPS za 8800GTX mi nesto premali -- Anandtech, Tom's Hardware i opet Tom's Hardware da vidite koliko je CPU usko grlo za 8800GTX u nizim rezolucijama.
7. Gomila stvari ukljucujuci verovatno i drajvere jos nije optimizovana za Quad-Core, bolje da su stavili X6800. Quad losije radi ako Windows rasporedi threadove na jezgra iz razlicitih pakovanja jer komunikacija onda ide preko magistrale.
8. Nisu testirali istu vrstu anti-aliasinga na obe karte nego porede babe i zabe (Transparency Super-Sampling AA na nV i Adaptive AA na ATI). :trust:

Linkovani su vec ovi rezultati u threadu... Izgleda da mozda i nije u pitanju fake review, ako je verovati navodima DailyTech-a pri kraju vesti. Inace, super je ako zaista R600 bude konkurentan u tolikoj meri G80-ici, meni je nakon predstavljanja G80 taj cip delovao nedostiznim. Ipak, izgleda da i u ATI-ju znaju da prave GPU-ove (jos da nauce i drajvere da pishu :) ).

Ipak, apsurdno je da su proizvodjaci procesora toliko ucinili da smanje potrosnju svojih cipova, dok su nVidia i ATI sve to lepo kompenzovali i utrostrucili potrosnju. Doduse, prica oko potrosnje i nije nesto previse bitna u segmentu desktop racunara, a posebno ne u procentualno ultra-malom delu desktop segmenta koji otpada na high-end gaming PC-jeve.

Situacija sa procesorima i potrosnjom je totalno drugacija, jer procesor moras, pa moras, da ugradis i u masinu od 400e i u onu od 1400e.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno