nisam bas najbolje to objasnio... ako gpu fizicki bude imao samo 16 pajplajna (a ne da samo Pro verzija ima toliko), onda cu "popljuvati" celu stvar jer ce nVidia imati G71 jako brzo - ista arhitektura ali daleko visi takt, i onda R520 sa 16p tu nema sta da trazi, cak ni na 700 MHz. Ako bude kao sto si naveo dole, da prvo izbace Pro sa 16p, pa onda XT sa 24p, onda je to i ok, ali i dalje jako kasne. Nisam sebe demantovao sa onim "..graficke ogranicene memorijskim protokom... ", vec si to ti uradio rekavsi mi da su u proizvodnji 1.2ns chipovi. Dakle, to sam uzeo as-is. Poenta je da se sa R520 dostigne i 7800Ultra, a ne samo da se jedva dostigne neki 7800GTX, kad 7800 Ultra samo sto nije... Posto se ne može praviti analogija GPU > CPU, onda je glupo i što ti navodiš. Svi znamo da je NetBurst napravljen za pumpanje MHz, a ne za efikasnost po kloku, za razliku od Athlona. nVidia je učinila suprotno, povećala je efikasnost, i to žestoko (pogledaj iXBT koji su pokrenuli 7800GTX u 16/6 režimu i podesili joj taktove od 6800 Ultre, od koje je i u tom stanju vidljivo brža), povećali su broj pajpa, klokove, za nijansu, imaju single slot hladjenje i dostupni su worldwide... Ne znamo ni koliko će efikasan biti ATI-jev SM3.0, a znamo da je i nV40 po kloku efikasniji nego R420... Zato je meni smešno očekivati da će 16p R520 uspeti da tuče 7800GTX, na kolikom god kloku radio (a preko 700 sigurno neće ići na def.) - nemoj da se razočaraš na kraju. Još jednom, ponavljam, bilo bi im bolje, kad već toliko kasne, da izbace pristojno klokovan 24p GPU - pričalo se o 32p, a sada da spadnu na 16? Sramota!