Šta je novo?

R.I.P. GA-X48-DQ6

Chupo

Slavan
Učlanjen(a)
02.12.2007
Poena
380
Pre dva sata uzeh da ubodem fleš na prednji USB port na kućištu. Pri samom kontaktu videh kako sevnu varnica i komp se ugasi. Upalih ga na dugme kad ono po hiljadu puta viđen scenario... kuleri se vrte punom brzinom, a slike ili bipa nigde. Da skratim priču, odma otkačio sve sem rama grafike i napajanja i opet jedno veliko ništa, kuleri vrte ali ništa se ne dešava. Izvadim je iz kućišta i opet ništa. Vadio bateriju, čistio CMOS i ništa. Jedino što nisam probao je diagnostička kartica koju ću sutra probati, ali sumnjam da će bilo šta pokazati.

Ima li nade da proradi sama od sebe, ili joj ne gine reklamacija. I ako je već pošaljem na reklamaciju, ima li šanse da je poprave? Ako ni to ne uspe, i oni mi vrate lovu, koja iole bolja 775 ploča ima da se nađe danas a da je nova?

Dao si mu fazu na bazu ;) :)

Da li ti je ispravan USB ulaz na ploči na kojem si imao neželjeni kontakt,
pogledaj da nije izlomljen onaj plastični jezičak.

Pošto je to prednji ulaz postoji realna opasnost da se ošteti nekom nepažljivom akcijom korisnika kada je neki USB uređaj uključen.

Koliko sam uspeo da primetim navedeno oštećivanje obično prethodi kasnijoj varnici koju si ti video.

Ne oštećuju se samo prednji USB ulazi, dešava se to i sa zadnjima što sam imao lično priliku da se neprijatno uverim. Jednom prilikom sam od mogućih šest ulaza pokušao da stavim flash disk upravo na jedini oštećeni, prilikom čega sam takođe oštetio ploču. Na prvi pogled prošao sam nešto bolje nego ti jer je ta ploča,reklo bi se, najnormalnije radila osim što se pogubila sva komunikacija sa njom jer preko PS/2 i USB nije ništa ''videla''.

Coveku kome sam prodao X-38 je posle mesec dana rada riknula. Isto taj regulator.
Sva sreca , pa je bila u garanciji.

Ta ploca je zaista problematicna imao sam je i dosta je zezala.Od tada Gigabyte zaobilazim u sirokom luku.

Vrh Dno