Šta je novo?

QuickReport i Delfi pomoc

• Začetnik teme Začetnik teme Marvin
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Marvin

Čuven
Učlanjen(a)
26.09.2002
Poena
620
Dakle postavio sam novu formu za izvestaj, povezao izvore podataka i sve to lepo radi.
Medjutim, u bazi imam tekstualno polje sa putanjom do fajlova u kojima su slike. Ja hocu da na QuickReport pored polja iz baze koja se uredno pojavljuju postavim i sliku.

Ali qrdbimage nema mogucnost ucitavanja iz fajla, a kad stavim qrimage opet ne radi. Sva polja koja se ucitavaju iz baze se lepo prikazuju
tako da to nije problem. Kada stavim qrimage sa fiksnom putanjom do bmp fajla on ga lepo prikaze.
Ono sto meni ne uspeva je da toj kontroli u runtime-u dodelim putanju. Stavio sam qrdbedit koji ispravno prikazuje putanju do slike. Ali kako da napravim da se to desava za svaki slog u tabeli? Sve qr kontrole stoje na SubDetails traci i lepo se prikazuju tj. ocigledno da postoji neki ugradjeni iterator koji prolazi kroz sve slogove. Kako da tom iteratoru kazem da mi promeni putanju za qrimage u svakom prolazu?

Koristim Delphi 2006 i QR 4.06.

Molim da ne postavljate komentare tipa "koristi Rave, C# itd."

Hvala unapred.

Resenje tvog problema je da pre nego prikazes sadrzaj sloga konponenti qrimage dodelis putanju do zeljenog fajla, i tako svaki put za sledeci slog.

Ako je jos uvek aktuelno mogu biti i precizniji

Nije bas aktuelno ali me i dalje zanima.

Pokusao sam i sa tim sto si napisao, ali mi nije radilo. Ne znam koji je to dogadjaj u kom qreport prolazi kroz sve slogove. Probao sam onNeedData i ne radi mi.

Posto ja u bazi imam putanju, pokusao sam bas to, da slici dodelim to kao argument, sto mi inace na formi radi ali na izvetaju nece.

Ako mozes, napisi malo detaljnije.

Pozdrav

Da ako si sve napisao samo valja koristiti BeforePring a ne onNeedData.
Znaci pre svakog ispisivanja reda ti QRImage.pictura postavis na putanju iz baze.

Nazad
Vrh Dno