Šta je novo?

Quick format na novi hard

Miroslav

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
29.12.2001
Poena
739
na koju foru setup winxp-a i win2000 dozvoljava quick format na novi hard?

nema particija, nema logickih diskova.

i sto je jos najludje, nekima daje tu opciju, a nekima ne?!?!

(i kad mu das quick format, formatira za 15 sekundi i kasnije sve perfektno radi)

Ja se ne secam da nisam video Quick Format, bilo da je HDD sad izvadjen iz kesice, bilo da je u pitanju X-ta instalacija Windowsa.

I uvek sam je "u zdravlju i veselju" koristio.
Problema nije bilo nikada.

Pozdrav!

Ako je pod XP-om i hoces NTFS nema problema, za hard od 80GB treba ti 1 min. Ubacis nov hard u masinu. Udjes u administrativ tools. Tamo nadjes disk menagment. Tada ces da vidis hardove u masini. Kad vidis svoj novi hard kliknes desno dugme misa i particju iz Dynamic prebacis u Basic. Po defaultu je Dynamic. Ona sluzi za soft raid. Basic je standadna. pored toga kazes da je particija primarnna. Opet desno dugme i videces format. Kad se to otvori pojavice se opcija quick. Kliknes na nju i gotovo za 30 sec. Disk je operativan. Za fat 32 moras da ides preko FDISKA i neke boot diskete od Milenijuma ili Win98. Format tu ume da potraje i po 1 sat.

Miroslav misli na quick format pri instalaciji (u setup-u) windowsa xp/2000.
Ja se ne secam da sam ga ikad VIDEO.
Format iz windowsa je druga stvar.
Moracu da uzmem jedan nov disk da proverim sto Mancha kaze.

<Mancha> je napisao(la):
Ako je skroz nov, dozvoljava ti quick kada napravis particiju iz setupa (ntfs). CIni mi se da ne funkcionise tako ako je na hardu bilo nekih podataka.
da tacno, prvi put uvek da quick format, i to samo NTFS, ali odmah kasnije pri sledecoj instalaciji quick format nestane 🙂

Nazad
Vrh Dno