Šta je novo?

QubitCoin [Q2C]

ja sam sad testirao promenu adrese na qubit coinu i radi? posalji mi na pm koji ti je user pa cu da probam da vidim sta se desava

Meni se zaglavilo 15.000 qubita kada sam pokusao da ih posaljem na Cryptorush. Pitao sam moderatora njihovog da li je do njih a on kaze da je problem do walleta.
Je l' ima neko predstavu sta da radim? I dalje ima 0 confirmations... Hvala ljudi !!!!

Meni se zaglavilo 15.000 qubita kada sam pokusao da ih posaljem na Cryptorush. Pitao sam moderatora njihovog da li je do njih a on kaze da je problem do walleta.
Je l' ima neko predstavu sta da radim? I dalje ima 0 confirmations... Hvala ljudi !!!!

Idi u direktorijum gde ti je wallet. Napravi precicu na desktopu. Idi na properties pa gde pise target na kraju dodaj:

"-salvagewallet"
udari apply i pokreni odatle novcanik. Trebalo bi da se vrate qubiti u wallet.

Prilozi

• qqqq.jpg
    qqqq.jpg
    53.6 KB · Pregleda: 69
Poslednja izmena:
jel mogu i ja to da probam, zakucala mi se sinhronizacija na 124020 bloku, brisao sam sve pa ponovo sinhronizovao i opet isto

probaj

zakucao nas kubit pool?

opet isto stoji na hebenom bloku

nesto se desava, malo je tiltovao stratum na qubit poolu kako se povecao broj rudara, buduci da je nastelovan na low hashrate zbog cpu mininga, sad gledam da ga utegnem

I ovako ceo dan: "Failed to update your account: Unable to connect to RPC server for coin address validation"... Šta se dešava sa našim poolom pa se ne može promeniti adresa iz walleta??? Čak ni mail podršci se ne može poslati, i tu prijavljuje grešku.

Tu gresku sam ja imao i nakon toga imam 6.5k manje coina na poolu
Doduse, ja nikog i nisam oontaktirao

Poslednja izmena:
Opa ala skace diff.Malo lepih reci na forumu i pola Srbije opet kopa ;)

Molim vas nemojte da dampujete q2c jos, jer ako se Kecu uskoro javi (a nadajmo se da hoce) cena ide gore sigurno. Izgleda da ovaj novcic ima bas jaku publiku ali su se svi razbezali kada je Kecu prestao da se javlja. Jedina druga opcija nam je da napravimo sami jedan slican coin. Sta mislite?

Sa 16 na 160 Mh/s na nasem pulu. Lepo :)

Izgleda da je sinoc neko uhvatio priliku i na sekund napumpao cenu na poloni-ju do 0.00000980 :D

Pumpaj.jpg

Moje misljenje je i da ce cena polako ici gore posle polovljenja bloka zato sto je trenutno i pored ovako niske cene qubit i dalje skoro duplo isplativiji od LTCa pa ima onih koji dodju kopaju i odmah prodaju sledeceg dana to sto su iskopali. Mislim da je samo zbog takvih cena kakva jeste sad. Kad im se prepolovi priliv novcica cena bi trebala da ide gore...

Novcic Ima perspektivu,kao sto neko rece gore nemojte da dumpujete ako niste do sada prodali nemojte. Realno polovljenje bloka ce doprineti dizanju cene. Ma bitno je da novcic ima skokove i padove to doprinosi da dodju ljudi koji ce zeleti da rade sa ovim novcicem a i cim se poveca obim trgovine lagano cemo uci i na Crypsy e tu vec moze da bude ludilo.

Nemojte se oslanjati na rast cene posle difa jer bi to vazilo jedino u slucaju da svi rudari Qbita imaju razumevanja.

Ja mislim da ce cena otici gore ali ne odmah nego tek posle nedelju ili 10 dana. Da oni sto prodaju shvate kako su u gubitku kad prodaju po 100 satosija.

P.S Evo u sekundi se cena vratila na normalu posle onog da kazemo pumpa, jednostavno ga ne vredi sad dirati jer je trziste i potraznja vec kreirala cenu koja je za sada ok.

Pozdrav ekipa,

da li netko zna kako izračunati network hash rate za Qubit?
Znam za formulu koja vrijedi za Bitcoin i Litecoin (net hash rate = difficulty * 2**32 / [block rate] ), ali mi baš i nema smisla za Qubit jer network hash rate ispada oko 143 GH/s kada je difficulty 1000

Da li mozhe neka nabrzaka racunica u odnosu na LTC ispaltivost i adresa benchpool-a ?

Poslednja izmena:
Ja cu ti dati moj primer (12 x 280x):

Po LTC kalkulatoru sa neta 1.7527 LTCa sto je 28.04 USD i kad se oduzme struja ostane oko 20 USD po danu.

Trenutno na nasem pulu ja imam u proseku 60k qubita svaki dan (nekad manje nekada vise):
60000 * 0.00000090 = 33.48 USD minus struja oko 4 USD -> oko 29.5 USD (duplo manje struje se trosi kod qubita i kartice su mnogo tise).

Za bitcoin sam uzimao da je 620 USD. Qubit bi trenutno verovatno mogao da se proda i iznad 0.000001 :)

Adresa pula je http://188.226.144.73/qubitcoin/public/index.php

Poslednja izmena:
Hm....na cleveru ja dobijam sa 23 kartice otprilike 0.105 BTC-a na dan.... puta 620$...gde mi je tu racunica onda za Q2C ? Osim ako ne skoci nemoralno...htedoh reci nenormalno :)

Ako se ovaj Quark kalkulator može primijeniti na Qubit i ako sam ja iz toga dobro izvukao formulu :) , onda se network hash rate može računati kao difficulty * 2**24 / 30

Prema tome, 1 MH/s na Qubitu trenutno (difficulty=3000, BTC/USD=620$, Q2C/BTC=0.0000009) može približno zaraditi 0.588 $ dnevno.

Recimo, sa svojom 270x prema coinwarz.com mogu zaraditi 1.36$ dnevno kopajući LTC, a ista kartica daje 3.2 MH/s na qubitu što bi bilo 1.88 $ dnevno. Uglavnom, ispada da se još uvijek može zaraditi više kopanjem Qubita

Nisam računao potrošnju struje...

Ma "masa ljudi" je zainteresovana za ovu valutu i koliko se sećam, nije bilo nikakvih većih neregularnosti u vezi sa njime, a i sa tehničke strane je dobro osmišljen, tako da ni nema razloga da ne bude "popularan" u jednom delu zajednice.

Novćiću treba njegov dev, kog na žalost slabo ima - iz realnih ili nerealnih razloga i ja verujem da bi možda čak i našao svoje mesto u svetu alt-kriptovaluta kroz koji mesec. Ovaj postepeni pad sa 200 na 100 se ne bi desio da je dev malo aktivniji, naprotiv, mislim da bi došlo do laganog i stabilnog rasta.

Poslednja izmena:
Tako je.

Ovo je zapravo jedini novcic koga zajednica gura i pomaze mu.

Obicno se kod ostalih novcica developeri ubijaju da izadju na kraj sa zajednicom i da ih pokusavaju sto duze drzati za novcicem. Ovaj da ima 2-3-4 dobra developera, ko zna gde bi sad bio. A za pola godine da i ne pricam.

Nazad
Vrh Dno