Šta je novo?

QubitCoin [Q2C]

, prisecam se kad sam sredjivao ltc server, radim preko windowsa,
ovo si ti napravio?
svaka cast :)
vidim ti sajt ako si na to mislio

Poslednja izmena:
Evo jos jednom da se ne zbunjujete...

SIGNING UP FOR AZURE AND CREATING YOUR VIRTUAL MACHINE
Go to http://www.windowsazure.com/en-us/ and click on the green "FREE TRIAL" button on the upper right, then in the next page click on the green "Try it now" button.
It will ask you to log in with your Microsoft account (formerly Live ID), or create one if you don't have one already. At some point it may ask you for a valid credit card. Though this is a free trial and it should not cost you anything, I don't want to be responsible for charges you might accidentally incur. If you don't have a credit card or don't want to risk it, don't! This is for fun, we don't want to end up with many sadness.
Sadly I don't remember all the details of this process and it obviously won't let me do it again since I already have the free trial. Once you have redeemed the free trial you want to find your way to the "Portal". It should look something like this minus a few items because you haven't set up anything yet. It should be fairly easy to find.
NB. You can check how much credit you have left at any time by clicking the green CREDIT STATUS button at the top of the page.
Click on "+ NEW" at the bottom left. A tray will pop up. Hover you pointer around to make your way through COMPUTE > VIRTUAL MACHINE > QUICK CREATE, it should look like this. This will allow us to create the virtual machine (VM) that will run the mining software to dig for Dogecoin.
Some options need to be filled out. The DNS NAME is the public-facing address of your VM. It has to be unique among all other things running on Azure. In the example image, the DNS name would become UNIQUENAME.cloudapp.net, which is actually not unique... We will use this DNS address to connect to it soon.
For IMAGE choose Ubuntu Server 13.04 (EDIT: I previously suggested choosing 13.10 but this seems to cause some issues with compiling for some shibes, 13.04 seems to work better). For SIZE choose Extra Large. Much size wow. The default USER NAME azureuser suits our needs, but you need to choose a PASSWORD. Remember it! We will need it to connect to the VM soon. Choose a REGION in the USA (some other regions may have weird issues), and in the SUBSCRIPTION field select Free Trial to make sure it doesn't cost you anything. Once you are done, click CREATE A VIRTUAL MACHINE at the bottom.
Now at the bottom you will see tiny dancing green bars. Click Details to see the completion of the steps while your VM is being created. Once it is done click OK.
On the left menu bar, make sure you are in VIRTUAL MACHINES. Your newly created VM should be listed. Click on its name. This will bring a new page. Click on DASHBOARD. This page is where you can monitor your VM. You can also reboot it or shut it down and delete it completely once you are done with it.
We are now done setting up your VM! Now to install the miner software on it.

FOR WINDOWS USERS: Go to http://www.chiark.greenend.org.uk/~sgtatham/putty/download.html and download the PuTTY client. Put the .exe on your desktop.
Start PuTTY by double-clicking the .exe (click yes if Windows gives you a security warning). It should look like this.
In the "Host Name" field, type the DNS address for your VM, the unique name you chose earlier, but with ".cloudapp.net" added to the end. For example: "UNIQUENAME.cloudapp.net". Leave the port at 22 and click the "Open" button at the bottom.
This will open a terminal window and connect to your VM. Click yes if a warning pops up.
The VM will now prompt you for your credentials before you can do anything on it. Your user name was "azureuser" by default. Type that in the window and press enter.
The password was the one you chose when you created the VM. Type it and press enter.

sudo apt-get update

sudo apt-get install git

git clone https://github.com/ig0tik3d/QubitCoin-cpuminer-v.1.1

sudo apt-get install build-essential libcurl4-openssl-dev automake make

cd QubitCoin-cpuminer-v.1.1

chmod a+x autogen.sh

./autogen.sh

./configure CFLAGS="-O3"

make

apt-get install screen

screen

./minerd -a qubit -t 1 -o stratum+tcp://server:port -u user -p password

Ako prekinete i ugasite putty sledeci put po pokretanju i logovanju preko putty-a samo kucate:

cd QubitCoin-cpuminer-v.1.1

./minerd -a qubit -t 1 -o stratum+tcp://server:port -u user -p password

Ima li ko jos da se pohvali da je skupio milion ili barem pola miliona? :)

PS. ja jos nisam ni jedno od ta dva...

Poloniex Last price: 0.00000318

Samo stekajte, bice od ovoga nesto. Kad bude block reward 512 i kad izadjemo na craptsy, eto nas na 0.00001. ;)

P.S Ladno za par sekundi kupljen wall od 200.000 na 0.000003. ROFLL

Poslednja izmena:
Qubit @0.000003btc

aj nek skoci bar na cenu od 3k za 1btc i bicu zadovoljan :p

jel se zna za kraptsy nesto, kad ce otprilike, cenim da taj voz treba da se uhvati?

Poslednja izmena:
nesicu, standardno skroman :d

Odmah bi kucu da zida sa tih 30k :D

Sell order-i se povukli na skoro 0.000004...ispravka, skoro na 0.000005

Poslednja izmena:
sta sad da kopamo kog djavola q2c ili onaaj dark koin

Ovo se moralo desiti, to je bilo i ocekivano. Posle porasta difa i smanjenja nagrade, realno je bilo za ocekivati ~0.000004.

@nesic1,

Bas sam ga spomenuo u gore temi, ok je Dark Coin, isplativost mu je jos veca od Q2C, ali su problem poolovi. Ostavio sam nesto masina tamo i za 24h/ estimated mi bilo 400, dobio sam 150. I to konfirmacija traje vec 5-6 sati. Tako da cu ih skupiti 1000 komada, samo da nadjem normalan pool i stakati ih jer ce i njima cena ici gore, garantujem.

Ala neko brsti sell listu ovih nasih qubita naopako... Razmisljam se da li da bacim neku kolicinu na menjacnicu cisto da ga ureknem :p

ovo vec vise nije normalno,nemam pojma sta da kopam,samo setam masine od pool-a do pool-a,od coin-a do coin-a...tu treba jedno 20 rigova da bi se sve moglo ispratiti :)

Ovo se moralo desiti, to je bilo i ocekivano. Posle porasta difa i smanjenja nagrade, realno je bilo za ocekivati ~0.000004.

@nesic1,

Bas sam ga spomenuo u gore temi, ok je Dark Coin, isplativost mu je jos veca od Q2C, ali su problem poolovi. Ostavio sam nesto masina tamo i za 24h/ estimated mi bilo 400, dobio sam 150. I to konfirmacija traje vec 5-6 sati. Tako da cu ih skupiti 1000 komada, samo da nadjem normalan pool i stakati ih jer ce i njima cena ici gore, garantujem.

kako deluje onaj smalltimeminer.com

http://www.allcrypt.com/beta/voting.php

Ajmo, glasajte za nas novcic. :)

Zelena strelica ispred samog novcica, mozete 10 puta odjednom. :p

@vlax352,

Skoro sam prebacio delic rudnika tamo, ostavicu ih 24h cisto da vidim income, pa cu najverovatnije ceo pogon pustiti tamo.

Poslednja izmena:
ma da sve ima i treba ti elektrana da napajas rigove da ispratis sve :p
stekacu qubite, ako cena mog steka dodje ikad do 1btc istovaram se, i cao zdrao

[YOUTUBE]9EcjWd-O4jI[/YOUTUBE]

:D

i posle mnogo iznadrkavanja p2pool je proradio :banana:

sad da izpodizem jos neke, tako da problema sa kradjom vise necemo imati, sad jedino brzina resavanja blokova zavisi od snage poola

Ako sam shvatio dobro na Azures bi trebalo 5 virtualnih masina po 4 jezgra svaka da bih popunio limit od 20 cpu? Vidim da je neko spominjao i 8 jezgra po VM, ja sam dobio da mogu po 4 najvise...mozda zato sto sam u trial verziji?

ma sredio sam, toliko sam umoran da ne registrujem nista...

@tric poslao sam ti prvih zaradjenih 200 q2c, hvala!

Poslednja izmena:
Moze sigurno 8, pravio sam sinoc ortaku. ako su cak i smanjili, nije ti bitno... no nemoj gurati do 20 jezgara, ja radim sa 16 max, a duze traje. cesto dele jezgra, ne zna im se kako ce raditi u koje doba, pa bolje da rade sto duze. Moja logika...
Hvala za tip, ide u fond za rig :)

Koliko naloga moze da se otvori sa jednom karticom i zasto si napomenuo pazite na naloge ?

Sam se ugasi nalog kad istekne trial. Skida samo taj dolar na pocetku. Nista vise. Skrckao sam tri naloga vec...

2 sa jednom. Pazite zato sto nisu oni slepci. Mogu skontati ako napravis 5 naloga sa jednog kompa za 10 min, koristis istu karticu u roku od par sati za dva naloga i slicno. Verovatno nece, ali treba biti oprezan. Cisto se ne treba alaviti, nego pomalo...

@Tric reci mi jel mogu kad mi istekne nalog, opet sa istom karticom ili moram da menjam karticu? Ja sam napravio 2 naloga sa istom karticom drugi mejl i drugi mob za sada.
Nije losa ideja da ugacim ove 8core cpu da popalim 4x4core cpu sto je neko predlozio gore.

dobro je da ti je htelo, meni pise ona greska uvek, probah sve cak i sa virtualnom, spucah 20$ dzaba

cak mi ovaj 4core daje 20kh po jezgru

Poslednja izmena:
Koliko je trebalo vremena da vam stigne sms poruka za potvrdu naloga na Windows account-u?
Meni ništa ne stiže, a probao sam dva puta. Baš sam našao gde će da se zaglavim, na početku početka :)

Nazad
Vrh Dno