Šta je novo?

QubitCoin [Q2C]

a4-4000 - 109kh
a4-5300 - 120kh
fx8350 - 592kh (7jezgra, jedno ostavljeno za mining)

Mislim da prica oko quarka nije dobar pokazatelj jer je on taman uleteo u onaj hype u novembru, a tada je ama bas svaki coin bio prenaduvan...a po trejdovima na poloniex.com se vidi da se narod redovno istresa doduse mali je to broj u odnosu na iskopano...

2600k ht on 4,5GHz 693khs

@Night_slayeR,

set novih instrukcija je samo slag na torti.

Najvecu ulogu igraju unapredjenja kroz arhitekture, IPC ali i te instrukcije. Sand Bridge je bio veliki skok sa Nehalem-a, zatim Ivy Bridge je takodje skok ali doduse manji, da bi na kraju Haswell dosao i dosledno zamenio IB. Hocu reci da je taj tvoj CPU vec omatorio, a i + ga drzis na default. Klok to na 4 Ghz, za mining ti ne treba napon kao za benchovanje niti testove stabilnosti. Tvoja ploca ga nece ni osetiti.

Default je 2.66 a ja ga drzim na 3.6GHz sa naponom na 1.2V. Onda cu podici na 4 ovih par dana...

@shku:
Izbacuje svima da je virus, ali samo Chrome. Idi na Settings, pa prvo aktiviraj "Prikaži napredna podešavanja", zatim isključi "Omogući zaštitu od fišinga i malvera", skini fajl, a zatim sve vrati kao što je bilo.

Ovaj novi miner ne postoji u 32b verziji?

Imam jednu mašinu koja je na 32b, sad me baš nervira!

Zasto li se ovakve stvari desavaju kad god sam ja svetosnu godinu daleko od masina.

Every. Fucking. Time.

Nemoj da se nerviras, bice jos prilika :D

I onako je diff oko 2000 i za 100 bloka se deli na 1024....

Prepolovila se nagrada. Sada se dobija 1024 Q2C po bloku umesto 2048.

Sledece polovljenje na 512 novcica po bloku, ~18 Februar.

Kopamo do srede pa idemo na maxcoin. :D

Lepo cupa! Do sad sam na racunaru koji koristim mogao opusteno da koristim net i neke druge stvari, sad malo teze ali neka!
Jel uposljavate procesore na rig-ovima i koliko se u proseku smanje performanse na gpu?

Vazno je da nije za sada nesto skocio diff a mi smo svi duplirali hashrate :D

Jedno pitanjce usput, kojim softverom cemo kopati MaxCoin? Isto minerd?

Poslednja izmena:
Pa nije bas duplo. Ja sam na 15 kompjutera promenio miner i nigde nisam duplirao hash rate.

80-90% je dobitak na par kompova na koje sam stavio nov miner

Pa dobro skoro duplo, fazon sto kaze Vojkan 80-90%, tako je bar meni na nekih 12 kompova, iliti 5400khash :smoke:

p.s. u top 10 sam na cpu-pool.net-u (malo da se ku**im) :D

Poslednja izmena:
Kod mene duplo!

dobar

Okljucan phenom II x4 b60 3.6 daje 400 sa novim minerom :)

Neko je ranije pitao:
FX-3850 [email protected]
-Load Temp 37C
-Idle oko 10
Kuler NH-D14

99-101 khash/s po jezgru, znaci oko 800 khash/s ukupno.

U je ja prespavao jučerašnji dan vidi šta se sve izdogadjalo.....:p snimio sam novi miner skoro dupli heš rejt na svakoj mašini daje, i čini mi se da manje ima lošijih šerova za sada upalio sam pre 5min sve :)
A kad se hvalimo evo gde sam dospeo posle 5 minuta sa novim minerom :) Novi miner.jpg

Poslednja izmena:
Da pitam u vezi solo mininga na CPU - da li je bolje imati npr 2x FX-8350 ili jedan 4930, tj. mogu li dve i više mašina da kopaju u lokalni wallet zajedno ili je svaka za sebe pa šta koja uhvati? Gledam cene i hashove u potrazi za najisplativijom varijantom sa jednom ili dve ploče pošto jedva imam toliko mesta za rigove.

Za sad zaključih okvirno da su performanse - i5/i7 daju oko ~100kh/s po jezgru (ili 110-120 sa HTon, pa 2x 50-60 po threadu) sa starim minerom, odnosno ~100kh/s po threadu ili 170-190kh/s po jezgru sa novim. AMDovi isto tako ~50kh/s po jezgru sa starim, ~100kh/s sa novim.

U praksi to znači da za ~250€ (imam mem i napajanje) se ima ploča i FX8350 ili 4670K sa pločom za nekih ~800kh/s. Na Haswellu je očaj živi stock hlađenje, ali mi samo pumpa fali za komplet vodeno, a na AMDu? AMD više i troši, ali bi trebalo da je malo lakše ohladiti ga? Ili je za solo mining bolje 1x1100kh/s od 2x800kh/s? Preporuke? :)

Nazad
Vrh Dno