Šta je novo?

QUANTUM lct 10 problem

oxygen

Čuven
Učlanjen(a)
26.06.2001
Poena
604
Donese mi covek masinu sa sledecim recima: Cuje se nesto kao da ima kliker unutra, a u tom momentu se masina "zakucava".Pogledam unutra, i kako cooler-i rade lepo, krenem da ispitam disk. Pustim scandisk (Win 98 SE), on nadje oko 200 kb bad sector-a, norton disk doktor (2002) to potvrdi. Kako su bad sector-i bili grupisani na jednom mestu, ja napravim jednu malu particiju i izolujem ih na taj nacin, proverim sve ponovo i vratim coveku, kad eto ga on opet i opet "klikeri". Vidim da je momenat za radikalnije mere, pustim spinrite level 5 i resim da ga cekam, kad ne lezi vraze,na jednoj poziciji, otprilike na nekom 4,5-tom Gb diska stvarno neverovatan i jako glasan zvuk, bas kao da su se tog momenta probudili "klikeri". Nakon nekoliko minuta "igranja klikera" zvuk se primiri i na sledecem sektoru samo tiho "cvakce" Mesto sa "klikerima" Spinrite je obelezio kao "bad".
Interesuje me sta proizvodi taj zvuk i da li bi low level format pomogao? Takodje, koji program koristiti za low level Quantum diska? Disk je lct 10 serije, velicine 10 Gb i pre otprilike mesec i po dana mu je istekla garancija. Vredi li uopste tako nesto pokusavati?

Ma ako ga Spin Rite ne opravi, cisto sumljam da ce low level format.

Huh... Blast from the past!
Poslednji put kada sam ja iz harda čuo klikere bilo je pre 7 godina, i posle toga se pojavilo prvo 4MB bad, a ubrzo posle i 30MB bad. Takođe je bio Quantum, ali ne lct, već fireball. Mislim da mu nema pomoći...

oxygen je napisao(la):
Donese mi covek masinu sa sledecim recima: Cuje se nesto kao da ima kliker unutra, a u tom momentu se masina "zakucava".Pogledam unutra, i kako cooler-i rade lepo, krenem da ispitam disk. Pustim scandisk (Win 98 SE), on nadje oko 200 kb bad sector-a, norton disk doktor (2002) to potvrdi. Kako su bad sector-i bili grupisani na jednom mestu, ja napravim jednu malu particiju i izolujem ih na taj nacin, proverim sve ponovo i vratim coveku, kad eto ga on opet i opet "klikeri". Vidim da je momenat za radikalnije mere, pustim spinrite level 5 i resim da ga cekam, kad ne lezi vraze,na jednoj poziciji, otprilike na nekom 4,5-tom Gb diska stvarno neverovatan i jako glasan zvuk, bas kao da su se tog momenta probudili "klikeri". Nakon nekoliko minuta "igranja klikera" zvuk se primiri i na sledecem sektoru samo tiho "cvakce" Mesto sa "klikerima" Spinrite je obelezio kao "bad".
Interesuje me sta proizvodi taj zvuk i da li bi low level format pomogao? Takodje, koji program koristiti za low level Quantum diska? Disk je lct 10 serije, velicine 10 Gb i pre otprilike mesec i po dana mu je istekla garancija. Vredi li uopste tako nesto pokusavati?

NE DIRAJ DISK !!!! Nije pitanje BB vec ti je crkla elektronika. Ja sam imao isti slucaj sa 'klikerima' - samo sto je disk bio bez BB (srecom) ako ipak hoces da pokusas da popravis ili da saniras disk - javi se Borisu na ove telefone - on radi servis Quantuma, pa ti moze pomoci.
011 / 121-712
063 / 738-610
[email protected]

Mada ne znam koliko je isplativo da se bakces kada vec ima BB :(

Nije isplativo, jer je disk u medjuvremenu nepovratno UMRO. Ipak, hvala Vam na savetima i pomoci.

Nadji na forumu (mali oglasi) coveka koji se potpisuje kao Digi i kontaktiraj ga. Meni se desila slicna stvar pre nekoliko dana samo bez BB. Regulator napona je sprzen, a dik je pod garancijom jos nekoliko dana mada tesko da ce da je prihvate:(

Pozovi Digija, pa pitaj.....

Moj slucaj:

Quantum CX 6.4GB godina i mesec dana!

Cuo se neki kvrc prvo a onda je lupao i mleo!

Par puta sam uspeo da proteram SpinRite i posle toga je je radio kako treba jace od mesec dana. I onda ponovo!

POsle jedno cetvrtog puta bas kada sam hteo da ga prodam SipnRite je prijavio BB!

POsle sam uzeo nov AS+ (sledeci mesec mu istice garancija) a ovaj stari mi stoji tako za ukras!

Mislio sam da je elektronika ali nije imao ko da me posavetuje!

Nazad
Vrh Dno