Šta je novo?

Quantum Break - Remedy

Moze li nekako da se iskljuci motion blur, ono je stvarno nepodnosljivo

edit: nevermind, resio sam

Poslednja izmena:
prešao. utisak je meh. ideja je dobra i volim njihove naslove ali mi je ovo samo nabudženi alan wake fazon. preterali su sa efektima, napucavanje je problematično i nema ga čak nešto previše. moglo je ovo mnogo bolje ali nisam ni nezadovoljan.

Da pitam ponovo. Igra li neko Skidrow verziju? Lik ne reaguje na komande WASD ili levu pečurku kontrolera. Sve ostalo radi, ali ne mogu da se krećem. U opcijama je podešeno dobro.

I ja sam imao isti problem. Stavi u opcijama na full-screen i pokreći igru kao administrator (možeš desni na .exe pa u properties, compatibility, chekiraj run as administrator). Kod mene je to rešilo problem.

Moze li nekako da se iskljuci motion blur, ono je stvarno nepodnosljivo

edit: nevermind, resio sam

Kako si rešio? I da li misliš na motion ili generalno na blur, koji bih rado isključio?

Poslednja izmena:
Kako si rešio? I da li misliš na motion ili generalno na blur, koji bih rado isključio?

Mislim na zamucenost likova pri kretanju. Probaj -noblur na steamlaunch/exe file, navodno negde radi negd ne, a nekima (kao meni :S) se resetuje posle cutscene

-Grafika : Odlicna
-Kretanje : Boze sacuvaj
-Napucavanje : Boze sacuvaj
-Prica : Dobra
-Komplet mehanika igre: Ocaj

Mislim da ova igra uopste nije za PC (mis i tastaturu)... Nisam bas odusevljen.

Zato je ja igram sa Xbox 360 kontrolerom naravno :)

Ja ove TPS igre uopšte ne mogu sa M/K kombinacijom da igram. Nekako mi neprirodno tako, samo kontroler :)

-Grafika : Odlicna
-Kretanje : Boze sacuvaj
-Napucavanje : Boze sacuvaj
-Prica : Dobra
-Komplet mehanika igre: Ocaj

Mislim da ova igra uopste nije za PC (mis i tastaturu)... Nisam bas odusevljen.

Daleko je grafika od odlicnog.

Iskljuceno. Inace sa gtx 1080 ne uspeva da postigne 60fps..

Ono, kada ulozis puno truda u igru, a ispadne prosjek!?

Ja sam zbog ovog planirao da kupim xbox :) dobro sto je izaslo za pc :)

Zbog ove igre se ne isplati nista kupovati!

ma ovo je za na poslu... malo jer ne može dugo, pa je slađe, jer na duže staze mane više dolaze do izražaja... i mene taj blur puca, baš da vidim kako to maknut

Video sam da ima narodna verzija i skinuo sam je posto na stari komp sto sam imao i7 2600 i gtx 970 nikako nisam mogao da igram lepo secka itd to je ona verzija na pocetku jos kada je igra izasla. Instalirao danas i vidim da koristi dx11 ako se ne varam igra leti sve na max detaljima. ne znam da li su nesto pecovali ali ali sada je druga prica.

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Isključi resolution upscale i uživaj u čarima moderne optimizacije ;)

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Presao koji dan, pored onih serija sto su ubacili ima jos par stvari koje mi se ne svidjaju u igri ali pored toga meni je skroz ok igrica :).

Isključi resolution upscale i uživaj u čarima moderne optimizacije ;)

Zasta sluzi to kod mene je ukljuceno ?

Nisam siguran da li se tripujem ali kada mi je to ukljuceno vise frejmova imam

Pa i treba da imas, igra u realnom vremenu smanjuje rezoluciju pozadinskim objektima za koje misli da trenutno nisu toliko bitni za generalni izgled scene. Kada se igra sa gamepadom na tvu i fokusiran si na igru tesko ces primetiti.

Pa i treba da imas, igra u realnom vremenu smanjuje rezoluciju pozadinskim objektima za koje misli da trenutno nisu toliko bitni za generalni izgled scene. Kada se igra sa gamepadom na tvu i fokusiran si na igru tesko ces primetiti.

Ne vredi, primetim sve , ostro oko, mora sve na maximum. ;)....i koristim tv i gamepad....:D

Ne tripujes. To cudo radi sledece - igra se renderuje na nizoj rezoluciji i onda upscale-uje na onu rezoluciju koju si odabrao. Dakle, ako si stavio da igras 1920x1080, onda se igra (verovatno) renderuje na 1280x720 i onda upscale-uje na trazenu rezoluciji. Ako iskljucis tu opciju onda se igra renderuje tacno na onoj rezoluciji koju si odabrao. Dakle, to cudo je ustvari uzrok zamucene slike.

Znaci bolje da ga iskljucim. Inace gledao sam razliku ali je mogu da vidim da je ima sem u frejmovima.

Znaci bolje da ga iskljucim. Inace gledao sam razliku ali je mogu da vidim da je ima sem u frejmovima.

Slika je oštrija i preciznija na nivou površina i tekstura. Downscale je izgleada još uvek neizbežna stavka u igrama koje su nafilovane realtime refleksijama. Koliko vidim Mirrors Edge 2 koji gura Frostbite koristi istu stavku, samo što su ga tamo malo prekrstili. Generalno utisak je tamo bolji jer se igra iz prvog lica. Kamera je postavljena niže pa površine deluju manje mutno, premda su teksutre spram QB kud i kamo jednostavnije kao uostalom i geometrija što je čini mi se presudan faktor pa igra bolje funkcioniše. Verovatno je i malo bolje optimizovana.

U principu imaš 2 mogućnosti, da isključiš tu opciju i ako ti FPS drastično opadne smanjiš rezoluciju slike sa 1080p na recimo 1600x900 piksela, što je manevar kome sam ja pribegao a to je opet bolje od varijante sa uključenom downscale opcijom. Druga varijanta je da isključiš refleksije što je moguće uraditi iz igre.

Ma gde brate opada i bez roga je igrivo

Iskljucio sam i smanjio se broj frejma ali je igrivo vrti se tu oko 50 nekada vise nekad manje.

Da, što će reći opet krš od optimizacije koji se rešava prikazom u nižoj rezoluciji. Ne bih bio u koži nekome kome se igra sviđa a ima DX12 verziju.

Meni se priča sviđa za sada. Gejmplej je osrednji, moći su ok, napucavanje je loše, kretanje je standardno loše. Gluma dobra, serije me malo nerviraju jer ne mogu da se preskoče ali su iznenađujuće dobro određene mada bave se likovima koji me ič ne interesuju. Eto i performanse su me razočarale.

Kako ne mogu da se preskoce. Ja sam ih preskocio bez problema.

Spustite global illumination i volumetric lighting na medium, razlika u grafici je skoro neprimetna a dobijate 10 fps-a vise, barem je kod mene slucaj...

Vrh Dno