Šta je novo?

Quake 4 pucanje [split iz games sobe/Q4]

Krele81

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
30.07.2005
Poena
304
Poso sam mislio da ce reinstalacija Windovsa popraviti problem izgleda da sam se prevario,naime kad god pokrenem Quake4 posle nekoliko minuta windows izbaci da je doslo do greske i igra se prekine,takodje posle toga pozadina i ulazak u svaku pociju windowsa je mnogo svetlija nego pre,ljudi pomagajte u cemu je problem,kofiguracija je sledeca 7800GTX 2x512 DDR500 Venice 3200+ DFI NF4 ultra d…………….ostatak nadam se nije bitan

Meni se slicno desavalo kada sam preterao u OC procesora, odnosno memorija je ta koja je pravila probleme. Sve je super radilo, samo sto mi je pucao DOOM3. Pustio sam prime95 i on je prijavio gresku na samom startu. Spustio sam magistralu , izvrteo prime par sati i problemi u DOOM3u su nestali. Eventualno ako ti masina nije OC proveri setovanja memorije

jel neko stavio patch? shta novo donosi?

Poslednja izmena:
Pazi moguce je ,ali prime je prosao sve ok ,medjutim grana 12V mi se spusta do 11V mozda je to problem ljudi pomozite moj trip je ili napajanje je slabo i ako je LC 550W(20pinsko sa dapterom 24)ili crack posto sam dobio od druga orginal crack mi je on doneo na USB flash memoriji

12-ica nikako ne sme toliko da varira na dobrom napajanju... :trust:

Ako ti LC6550 550W nije u verziji 2.0 i nema 2 zaseben +12v grane ..to nikako ne valja. Takvo se ponasha gore od chifteka. Ono dolazi sa 20->24 pina a verzija 2.0 ima 24 pina direktno iz napajanja pa se koristi onda adapter na 20 pina ...ako ploca nema 24-pina.
Multimetar u shake i izmeri..to je najbolje.

Dobro istestiraj da li je mashina stabilna ako je oc-ovana. Spushtaj sve na default i olabi setovanja pa probaj tako. Pa ako udjesh u igru sve je jasno.

Poslednja izmena:
Posto sam sad dosao kuci,a brat mi je javio u cemu je problem,istestirao sam masinu i opet sve je ok sem igrice koja neprestano puca +12V grana mi je 11.64v, a zna da varira i do 11.58V,sto se tice toga da napon pada ispod ovih vrednosti to je nasa predpostavka ,pa da li postoji neki program kojim mogu da izmerim napone dok igram Quake 4(od nekoliko igrica samo mi on pravi priblem),znam da je to bilo moguce na asusovim plocama PC probeom,ali sta da radim sad kad je DFI u pitanju.

Zaboravi na gledanje voltaže koje ploča prikazuje. Uzmi (pozajmi) digitalni unimer, čak i onaj od 450 dinara na buvljaku će da ti završi pos'o. Zabodi u molex i prati šta se dešava.

Kod mene na DFI su poprilične razlike u odnosu na ono što ploča meri i šta unimer pokazuje. DFI značajno manje voltaže prikazuje nego što stvarno jesu.

Ako neko ima punokrvno LCPower 550W sa 24 pinskim konektorom ne mislim na adeptersko 24 pinsko,neka mi ostavi voltaze u idleu bvas me iteresuje, a to da merim voltaze unimerom stvarno nezmam kako to da izvedem kad igram igicu u isto vreme.

E ako imash ono LC 550W koje nije 2.0 ima tako jadan napon na +12v (oko 11.55v) kad se optereti..ma ocaj je.

evo ja sam sad bash izmerio 12v granu i pokazuje 12.18v. u pitanju je LC iz siga (24 pinski).

inache shto se tiche one osvetljenosti iz provg posta... to je sasvim "normalno" za quake kad pukne. meni se tako ponahsao i q3 i q4. tek posle sledeceg restarta sve bude normalno.

Vrh Dno