Šta je novo?

Quadro mod pitanje

• Začetnik teme Začetnik teme resler
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

resler

Čuven
Učlanjen(a)
04.06.2004
Poena
619
Poterao sam FX 5600XT kao Quadro FX700Go (sa drajverima 42.51) pa imam par pitanja :

1. U cemu je tacno prednost Maxtreme i OpenGL-a nad Direct3D nacinom prikaza u 3DSMax-u 5, posto mi je OpenGL radi podjednakom brzinom kao i pre modovanja sa drajverima 61.77 (najverovatnije zbog matorog OpenGL-a), Maxtreme je i do dva-tri puta brzi od OpenGL-a, ali mi je Direct3D sa drajverima 61.77 u najgorem slucaju brz kao i Maxtreme, a cesto i duplo brzi ? (Drugim recima - da li da se manem Quadro moda i radim u Direct3D-u ?)

2. Postoji li nacin ubacivanja novijeg OpenGL-a u ove drajvere (42.51) ?

3. Postoji li neki plugin nalik Maxtreme-u (ili Direct 3d podrska) za Cinemu 4D verziju 6 ?

1. prochitaj ovaj thread ovde, obrati paznju na 7-mi post, da ne prepisujem bez razloga 🙂
2. postoji, naravno, pitanje samo da li ce raditi, u paketu novijih detonatora, tj ForceWare drajvera, nadji fajl koji se zove nvoglnt.dll (moguce da je extenzija dl_, onda samo promeni u dll) i prekopiraj preko postojeceg u windir/system32/ (bekapuj stari, za svaki sluchaj). Ne znam da li ce raditi sa Quadro modom, ja sam menjao taj fajl na obichnim drajverima novijim, i nisam imao problema
3. Ne bih rekao, nVidia je napravila posebne drajvere samo za autoCAD (powerDraft) i 3dsmax.

edit: heh, nisam video gornji post dok sam pisao ovo :wave:

Poslednja izmena:
Hvala na odgovorima, samo jos jedno pitanje : Da li ce mi u 3DSMax-u i slicnim programima znaciti to sto imam 256 MB memorije na grafickoj, s obzirom da ne planiram da se bavim animacijom vec samo da pravim staticne 3D scene za dalju upotrebu u 2D dizajnu (Photoshop) ?

Pozdrav.

Nazad
Vrh Dno