Šta je novo?

quad channel ddr4 pitanje?

Svaka memorija moze da radi u rezimu kontrolera na koji je povezana. Sam modul nema velike veze sa tim.

Ukoliko procesor i ploca podrzavaju rad u QuadChannel modu onda nemas brige, u suprotnom ostaje ti DualChannel. :)

Koliko sam shvatio istrazivajuci na netu, memorije cak istog prozvodjaca i istih serijskih brojeva mogu da imaju probleme oko stabilnosti pri radu u quad rezimu (ili dual) i zato se preporucuje kit koji je testiran da sve bude ok. anyway, imao sam srece i sve radi odlicno u quad...

Koliko sam shvatio istrazivajuci na netu, memorije cak istog prozvodjaca i istih serijskih brojeva mogu da imaju probleme oko stabilnosti pri radu u quad rezimu (ili dual) i zato se preporucuje kit koji je testiran da sve bude ok. anyway, imao sam srece i sve radi odlicno u quad...

ovo sam cuo bezbroj puta .... iskreno ne znam gde si to procitao ali bih voleo da vidim taj clanak jer je to nebuloza totalna, ja u svojoj karijeri kad god sam imao problem sa memorijom to je bilo zato sto je neispravna, evo pre par meseci drugaru sklapam komp, uzmemo u emmiju memoriju ... nova upakovana u blister pakovanje, zabodemo i cap .... nece nesto pisti ... posle natezanja vadjenja ... donosenja moje meorije utvrdimo da jedan modul ne radi kako treba .... i to je to, sad mogao sam i ja da kazem ... sve je ok ali ti moduli istog proizvodjaca nece da rade na toj ploci jer nisu iz kit-a ? jes malo juce :) sve je to ista memorija, jedino je sto je ova iz kit-a proizvedena jedna za drugom (obicno), i verovatno testirana na masini za ispitivanje odjednom, sve ostalo je marketinska patka napravljena da se uzme jos koj dinar

Smarac je totalno u pravu. Nebuloze citas a i svako u danasnje vreme moze nesto napisati i okaciti clanak. Problem moze nastati kod razlicitih proizvodjaca i razlicitih modula a kod istih modula istog proizvodjaca skoro pa nemoguce. Jedino ako je memorija neispravna.

Nazad
Vrh Dno