Šta je novo?

Qtek 9090 problem mikrofon i zvucnik tihi !

-Miki-

Slavan
Učlanjen(a)
07.03.2006
Poena
319
Pre par dana sam nabavio doticni qtek 9090 (polovan) , ali imam veliki problem - mikrofon i slusalica su veoma tihi ! znaci prijatelji se zale da se lose cujem i da ima neku modulaciju a takodje i zvucnik je veoma tih.Naravno konsultovao sam google i pronasao da je mnogo ljudi imalo slican problem i da je evidentno da je tu bilo nekih propusta u samom telefonu.Navodno resenje je bilo u radio rom-u 1.15 koji sam naravno brze bolje skinuo i ubacio u telefon ,ali ne vidim nikakvu veliku razliku i dalje je veoma tih.Kad probam izlaz preko slusalica (mp3 itd) zvuk je odlican ali interni mik i zvucnik su ocajni. Da li je neko imao slican problem i da li ima neko ideju sta mi valja ciniti , da li je problem hardwerske prirode ili ipak moze da se nesto uradi po pitanju roma ili sl. Napominjem da sve ostalo radi perfektno osim prakticno telefoniranja :-(

MODEL PH20B
OS 2003 SE
ROM 1.42.00 wwe
RADIO 1.15.00
EX. ROM 1.42.112 wwe

Ponestalo mi je ideja pomagajte !

Pogledaj opciju Start-Settings-Microphone AGC. nisam nikad dirao ovu opciju, ali predpostavljam da je to Auto Gain Control, mada mislim da to radi samo kad koristis voice recordr. jesi probao da ga koristis sa hands free slusalicama?

Da sve sam to probao u osnovnim setovanjima AGC se odnosi samo na kontrolu snimanja :-( .
Sa bt sluskama radi ok ali bezveze mi da setam okolo sa tim na uvetu ,ajd u autu je OK ali napolju ... malo trulo, radije bih promenio mikrofon i zvucnik ako je problem hw priorode zato i pitam ovde za iskustva sa doticnim qtek 9090

Samo da javim misterija je razresena , zvucnik i mikrofon su bili losi (verovatno vlaga) zamenjeni i sad je sve super :) .Znaci ipak je bio hw problem ,ipak ocekivao sam malo vise pomoci od vlasnika doticnog 9090 (znam da ih je bilo)j i nisu bas pretrgli da pomognu - stara dobra u se i u svoje kljuse ,)

Pozz

Nazad
Vrh Dno