Šta je novo?

Qtek 9000 (HTC Universal) WM6 Rom pa ajd sad...

u pitanju je qtek 2020, nije hteo sa njegovim RUU, ali sa jednim od prethodno skinutih RUU-ja se instalirao ko zmaj. samo sam mu sakrio extended rom, pokrenuo RUU i to je to.
dobro RUU je druga stvar samo ROM UPGRADE UTILITY ali me zanima ROM koji si stavio to je onaj nk.bf file ili kako vec, jel si stavio od 9000 ili za tvoj, nesto mi nista ne ide u glavu sta si skarabudzio :D

Poslednja izmena:
Stavio sam od 9000. Ne znam sta je tu cudno, ali ovaj 2003 koji sam imao pre toga je bio od 9090.

Stavio sam od 9000. Ne znam sta je tu cudno, ali ovaj 2003 koji sam imao pre toga je bio od 9090.
hmm cudno je to sto je to pravljeno za 9000, koliko ja znam ta dva telefona nisu ista uospte, valjda se razlikuje hardware. Cudi me da nisi s*ebao telefon

nisam ga sjebao, ali kada sam imao 9090, njega jesam sjebao kada sam pokusavao da mu nabacim rom od drugog.

E sad' evo opet jedno noob pitanje...

Upravo sam uzeo Qtek 9100 i u sebi ima WM5...ovi iz tog shop-a gde sam kupio mi trazhe 50 evra za flashovanje na WM6...a siguran sam da to mogu i sam bez keshiranja...pa me zanima, ako mozhe neko da mi objasni shta je uopshte HTC i da li ima neka verzija za moj model...ovo sve shto sam nashao to jesta WM6 ali neki skinovi ili shta vetj...zar ne postoji neki obichan ROM za njega kao shto sam pre flashovao moj PPC HP iPAQ...nema 10000 verzija nego samo jedna za taj model i to je to...samo se verzije win. razlikuju...aj' ako nekom nije teshko pa da ukratko sumira...

UNAPRED HVALA!

Poslednja izmena:
jel flesnuo neko onaj AKU 0.7 sto se ne zna od koga je ROM? Rom je imao dosta bugova ali se javio neki lik i rekao da je resio sve bugove i "kuva" novi rom za koji dan koji ce biti bug-free (ali samo za te bugove do sada) dok se ne pojave novi hehhe. Dobra stvar ovog roma je flash disk od 14mb i to dodatnih pored klasicne memorije i otvorenog extended roma. Samo zalili su se neki koji imaju telefon u izvedbi O2 EXEC da kad god su flesovali sa ovim romom zaglavljeni su na bootscreenu i ne mrdaju dalje. Toliko od mene

edit: evo linka gde je lik napomenuo da pravi novu verziju i da je otklonio nedostatke http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=326433&page=9

Poslednja izmena:
Pa ja cekam mesec dana da se otkloni veci deo bugova :)
mrzi me svake nedelje da ga flashujem pa pola dana instaliram i PODESAVAM sve po mojoj volji

Pa ja cekam mesec dana da se otkloni veci deo bugova :)
mrzi me svake nedelje da ga flashujem pa pola dana instaliram i PODESAVAM sve po mojoj volji
pa ovaj rom je otklonio 80% bugova sigurno, u stvari koliko ja vidim fali mu samo video call i eto potpuno funkcionalnog wm6 roma, elem za instalaciju i podesavanje meni treba 10 minuta najvise jer imam sve na kartici i imam odradjen backup konktakta i kalendara i samo pustim backup restore kad instaliram novi rom, instaliram jos par programcica koje koristim i spreman sam za nove pobede :D

za HTC Prophet(O2 HDA, Qtek s200) WM6 rom ProphetTouchVII radi extra, za sada nema bug-ova...

Pomoc

uzeo sam pre dana qtek9000,ima instaliran wm6 u njemu ali mi to nekako sporo radi,pre toga sam imao 9100 i cinilo mi se da brze radi sa 2005 i ako je losi aparat od 9000.dali neko moze da mi pomogne tj objasni kako da inasaliram nov wm6 ili da ga vratim na wm5?kako se resetuje 9000,sta sve treba od programa za novu insalaciju?ili da mi posalje na e-mail.

Poslednja izmena:
brzina zavisi od instaliranog firmwire-a, mozda verzija WM6 koji imas ne lezi tvom qtek-u... imas u ovoj temi linkove, sve sto treba da uradis je da pratis put od zute cigle doroti :d

j....a,neznam bas extra engleski,pola razumem a pola nerazumem.probacu nesto pa sta bude!!!

e ljudi mala napomena za AKU 0.7 romove ako neko stavlja an Qtek 9000, u njima ima neka caka kao neki flash disk od 14MB elem to ne radi na svim uredjajima radi samo na G3 uredjajima ali ne i na G4 nazalost, razlika je u vrsti memorije koju koriste G3 i G4 uredjaji. Kako prepoznati da li je uredjaj G3 ili G4? Kada se udje u bootloader-u za G3 pise verzija 1.01 ili 1.02 dole u dnu ekrana a za G4 pise 2.01 verzija. Naravno ako se flashuje 0.7 rom u G4 uredjaj on nece da podigne sistem, zaglavi se na startnom ekranu gde se ispisuje verzija roma, radia i protocol-a. Nista strasno ako se to desi samo flashujte stariji rom tj 0.5 i proradice telefon ponovo. Navodno se radi na usavrsavanju 0.7 roma da podrzava i G4 uredjaje. Pozz

Poslednja izmena:
studiovpc,reci mi kako da ga instaliram?povezao sam ga sa kompom,sada valjda treba da se restartuje(kako)?koliko sam procitao trba da pritisnem zajedno(svetlo,on-off, i reset).kada to uradim pise mi usb na ekranu i tu stoji.ako ti nije tesko objasni mi proceduru instaliranja?!

Poslednja izmena:
nadji nekoga ko zna engleski, neka ti prevodi a ti prati uputstvo... lako ces sam sebi duplirati posao ako napravis gresku pri instalaciji...

studiovpc,reci mi kako da ga instaliram?povezao sam ga sa kompom,sada valjda treba da se restartuje(kako)?koliko sam procitao trba da pritisnem zajedno(svetlo,on-off, i reset).kada to uradim pise mi usb na ekranu i tu stoji.ako ti nije tesko objasni mi proceduru instaliranja?!
pa kad to uradis i kad ti pise usb onda ga flesujes pustis program RUU.exe valjda i cepas dalje, naravno u Active Sync iskljucis ALLOW USB CONNECTION, kad se zavrsi flesovanje, drzis dva tastera za meni i reset i onda se startuje sistem (bice nacrtana slika koja dva tastera treba da pritisnes i reset po zavrsetku flesovanja). Imas sve na wiki.xda-developers.com pa trazi za universal ili koji vec hoces da flesujes objasnjeno ti je sve u slikama uopste ne treba da znas engleski. Pozz

Mozete li da mi pomognete oko podesavanja za htc universal sa wm6, gprs mms e-mail.
Koristim ga za telenor i trazio sam od njih ali su mu poslali za wm5 isto kao na njihovom sajtu samo pise da je za wm6 ali ne pase.
u pitnju je wm6 os 5.2.318 build 15341.0.0.0

Poslednja izmena:
Evo moja podesavanja za GPRS za WM6 ali na HTC s710 (Vox):

Odaberite :Settings
Odaberite :Connections
Odaberite :GPRS
Pritisnite :Menu
Odaberite :Add
Unesite sledece vrednosti:
Description: Telenor gprs
Connects to: The Internet
Access point: internet
User name: telenor
Password: gprs
Authentication Type: None
Primary DNS: 0.0.0.0
Secondary DNS: 0.0.0.0
IP address: prazno
Pritisnite Done

Sledeci korak je da napravite proksi konekciju

Odaberite: Settings
Odaberite: Connections
Odaberite: Proxy
Pritisnite: Menu
Odaberite: Add
Unesite sledece vrednosti
Description: Telenor gprs
Connects from: The Internet
Connects to: WAP Network
Proxy (name:port): 217.065.192.033:9201
Type: Wap
Zatim pritisnite: Done

Ako vec postoje neke napravljene konekcije obrisi ih i ostavi samo ove od Telenora, meni ovako radi bez problema gprs, samo prvi put kada je neki program trazio da se konektuje, telefon je trazio username i pass i ubacio sam:

Za mms i e-mail nisam ni probao jer to ne koristim ali mogu da ti dam podesavanja za WM2003SE koja ima za mpx220 i da probas da adaptiras za WM6 kao sto sam ja uradio gore.

Poslednja izmena:
Vrh Dno