Šta je novo?

Qtek 9000 (HTC Universal) WM6 Rom pa ajd sad...

studiovpc

Čuven
Učlanjen(a)
21.01.2003
Poena
650
Stavio sam WM6 rom na novopeceni aparat koji sam nabavio pre neki dan, i sad posto ima jedno milion verzija WM6 romova isprobao sam skoro svaki i najbolji mi je za sada LAURENTIUS26 V7 VideoCall_2 ROM ali evo naleteh na jedan mali bug, kad god me neko zove javim se lepo na zelenu slusku i potrebno je da prodju jedno 2-3 sekunde da bi me sagovornik cuo, malo me iritira problem. Jel zna neko neki drugi rom, naravno wm6, koji je ok po ovom pitanju ili ako postoji neki registry hack/tweak za ovo. Sve ostale bugove sam resio samo za ovo bijem glavu opasno. Svaki odgovor dobrodosao. Pozz

Da li bi mogao da mi das link za taj Rom, jer se ja ubih ko siroce trazeci rom za moj 2020 i nijedan nece da se instalira.

Unapred hvala.

Ako iole znas engleski pitanje je za
forum.xda-developers.com
cela sekcija foruma je posvecena WM6 za Universal

ja sam od sinoc na Jwrightmcps Crossbow ROM Update 2.02.02 WWE
zbog dobre podrske za A2DP sliske :D
Nisam ga jos potpuno isprobao

Pozz

Ako iole znas engleski pitanje je za
forum.xda-developers.com
cela sekcija foruma je posvecena WM6 za Universal

ja sam od sinoc na Jwrightmcps Crossbow ROM Update 2.02.02 WWE
zbog dobre podrske za A2DP sliske :D
Nisam ga jos potpuno isprobao

Pozz
ma ima i wm6 sekcija za ostale telefone provereno

no, kakav je taj Crossbow rom
ja sam probao Lt.Comm.Ivan-ov V6a rom i nije mi nesto po volji mada imam utisak da radi brze od L26 V7 VC2, ali kada smaknem neke stvari koje se loaduju na startup-u sa kartice i prebacim ih u sistemsku memoriju onda se bootuje mnoogoo brze. Ovaj sadasnji rom mi se samo jednom zamrznuo i to kada sam okrenuo ekran da bude kao klasicni pda i kada sam ga vratio cap ne reaguje nista, samo sam ga resetovao i posle toga vise nije kucao, videcemo sad dalje. Sve mi je ok na ovom romu ali me nervira ono cekanje od 2-3 sekunde kad se javljam. E da i jos jedna glupost u tom romu je sto su izbacili Live Messenger pa sam morao da ga ubacujem naknadno, to im bas nije trebalo ali sta je tu je. Ajd javi ako nesto provalis za ovo javljanje i proveri da li je to i na tom Crossbow 2.02.02 romu problem ili ne. Pozz

E kul, posto svima radi WM6, evo onda postujete mi link na kome cu ja da ga skinem i da probam da ga instaliram, jer samo slusam o tome kako svi imaju taj wm6 a meni nece da radi.

imas sve na http://forum.xda-developers.com pa nadji svoj model, ako si pomenuo qtek 2020 koliko se meni cini za njega jos nema wm6.

e sad, pojavio se sinoc novi L26 rom aku 0.5 za HTC Universal iliti Qtek 9000, XDA EXEC itd., ispravljen je bug koji se javlja kod mene za razgovor, ali koliko vidim jos uvek ima milion drugih bugova koji nisu do sad bili, receno je da ce biti uskovo v2 tog roma gde ce biti ispravke svih bugova, ima sve na xda-deelopers sajtu u universal sekciji pa na universal mobile 6

Tek sada pocinju dobri romovi za WM6 ali imaju jos puno bugova
I Videocall su razresili :D

WM5 ima odvratan bug u A2DP delu Bluetootha koji MS (jos) nije razresio a pricali su da hoce... novije verzije WM6 su OK sa A2DP

Poslednja izmena:
ja cu da stavim ovaj cim ga skinem, treutno sam prikovan za krevet imao sam neku operaciju, ali cekam i v2 tog roma gde ce nadam se da uklone tupave bugove mada neki su reseni vec odmah sa dodatnim .cab instalacijama. Nisu mi bitni toliko ti bugovi jer vecinu znam sam da resim nervirao me samo ovaj bug za razgovor, prodju tacni 4 sekunde dok me sagovornik cuje, desava se da me tako nazovu i da spuste kad se javim jer se ne cuje nista za te 4 sekunde. javi utiske ako si vec stavio taj rom. Pozz

Poludeh vise!

Ljudi moji, ja nemam vise reci.:wall:

Skinuo sam preko 10 razlicitih romova i nece uopste da mi rade, neke kao i hoce da pocne da instalira, a za neke prijavljuje greske.Sledio sam i najdetaljnija uputstva i NISTA opet :mad:.
Sa wm2003 i wm 5 nisam imao nikakvih problema, sve je islo glatko.
Neka neko postuje link za WM6, ali da ga je stavio bas na nekog qtek-a a ne na XDA ili neki drugi. Moram da stavim WM6, jer kod ortaka na WM6 radi moj GPS, ali meni ni na jednom prethodnom nece!

Ljudi moji, ja nemam vise reci.:wall:

Skinuo sam preko 10 razlicitih romova i nece uopste da mi rade, neke kao i hoce da pocne da instalira, a za neke prijavljuje greske.Sledio sam i najdetaljnija uputstva i NISTA opet :mad:.
Sa wm2003 i wm 5 nisam imao nikakvih problema, sve je islo glatko.
Neka neko postuje link za WM6, ali da ga je stavio bas na nekog qtek-a a ne na XDA ili neki drugi. Moram da stavim WM6, jer kod ortaka na WM6 radi moj GPS, ali meni ni na jednom prethodnom nece!
jel si rekao da imas Qtek 2020, e pa koliko ja videh za njega nema jos uvek Wm6 ima Wm5, cak i za Qtek 2020i nema wm6, receno je da ce biti, a ako imas problema sa instalacijom wm5 roma, proveri lepo na xda-developers kako se sta radi imas wiki kod njih pa vidi

za ILIJU

skinuo sam novi rom aku 0.5 ali se nesto neckam da li da ga stavim, mrzi me posle da opet stelujem sve, javi ako si ti nesto uradio

Video sam i ja taj AKU 0.5 ali ima jos puno bugova
Zadrzavam se na Jwrightmcps Crossbow ROM Update 2.02.02 WWE jos mesec dva
ponekad se blokira prilikom restarta inace cini mi se da OK radi

Video sam i ja taj AKU 0.5 ali ima jos puno bugova
Zadrzavam se na Jwrightmcps Crossbow ROM Update 2.02.02 WWE jos mesec dva
ponekad se blokira prilikom restarta inace cini mi se da OK radi

ja sam stavio ovaj najnoviji i mogu da kazem da radi bas brzo a onaj problem sa javljanjem je samo parcijalno resen, nekad nema zastoja nekad ima, sve ostalo sam resio od bugova posto mogu da se rese preko registryja, bice v2 dobar sigurno, samo su usr*ali bootscreen stavili su windows vista umesto da su ostavili samo onaj stari na kome je lepo bio samo win logo i neka travica, videcemo kad izadje v2 sta ce biti do tada odoh da odmaram

to je splash screen i jako lako moze da se promeni ja sam sebi na splash screen stavio cerku

ima na wiki.xda-developers.com kako se to radi

inace po meni je najbolji ROM L26 ali verzija bez videocall-a
koristim je duze vreme i nemam nikakvih problema a lag pri javljanju na slusalicu je 1s sto je ok

inace vodite rauna da vam je baterija punija jer se onda "telefon" mnogo bolje ponasa

i jos nesto jel ima zainteresovanih da zajedno kupimo 3 stylosa nas troje po jedan

O DA VRLO BITNO:
za nase prostore najbolje je ostaviti radio 1.09

Poslednja izmena:
to je splash screen i jako lako moze da se promeni ja sam sebi na splash screen stavio cerku

ima na wiki.xda-developers.com kako se to radi

inace po meni je najbolji ROM L26 ali verzija bez videocall-a
koristim je duze vreme i nemam nikakvih problema a lag pri javljanju na slusalicu je 1s sto je ok

inace vodite rauna da vam je baterija punija jer se onda "telefon" mnogo bolje ponasa

i jos nesto jel ima zainteresovanih da zajedno kupimo 3 stylosa nas troje po jedan

O DA VRLO BITNO:
za nase prostore najbolje je ostaviti radio 1.09

nije isti splash screen i boot screen, boot screen je onaj prvi ekran sto izlazi kad se upali mob, a splash onaj posle na kome obicno pise windows mobile, znam da mogu da se promene menjano sam kad sam imao Qtek S110 ali mi se vise ne petlja oko tih stvari poceo sam da volim sve na fabricki da je. A kako mislite da odradimo olovke i od koga? Ja vise nisam u BG-u mada nije problem da posaljem nekog od drugara da zavrsimo to

zaboravio sam da kazem da su u ovom novom romu lepo ispisani nazivi provajdera za nase podrucje, sada umesto Mobtel lepo pise Telenor ali za Telekom Srbija (kako je pre pisalo) sad pise ruzno SCGTS, vip nisam probao jos kako izlazi, ali verovatno je i to ok probacu kasnije nije mi sad ta kartica pri ruci

To bi trebalo da mozes da promenis u registry, bar ja sam mogao u WM2003SE kod mpx220

Ja sam uspesno flashovao WM6 na Qtek 9100 pa ako nekoga zanima procedura mogu da napisem tut sa sve fajlovima ;-)

Radio 1.09 je najbitniji faktor stabilnsti nasih uredjaja!
probao sam sve ostale i ni jedan mi se nije pokazao!

takodje jedan od bitnih stvari za ljude koji vole da koriste wifi je hack koji omogucava kacenje i na B i na G mreze,

takodje u redzisty eitoru mozete nabudziti da vam clikom na wrlsmanageru na today screenu poziva wrlsmngr

ne splash screen je onaj koji se pojavi kad upalis telefon

http://buzzdev.net/index.php?option=com_content&task=view&id=69&Itemid=1

evo procedura je prosta a rezultati lepi pogotovo onima koji cesto resetuju :)

evo momak sa site-a duke nukem rece da ima 3 olovke za 1000
to je vishe nego jeftino tako da nema potrebe da se drkamo sa CT-om

Poslednja izmena:
a jel hoce neko da mi objasni usled cega se javlja onaj lag od 3-4 sekunde kad me neko zove tj prodju 3-4 sekunde dok me cuje druga strana, ovamo na xda-dev.... niko ne odgovara na to pitanje kao da kriju nesto sabani jedni. Na wm5 se ne desava i to sa radiom 1.15 i 1.18 i sa starim 1.09 se nije desavalo na wm5 uvek na wm6, mora da ima neka finta u registry-u ili vec sta

i primetio sam jos nesko na aku 0.5 ovom zadnjem, GPRS se konektuje sam od sebe s vremena na vreme, proveravao sam sve aplikacije i nijedna nije nastelovana da se kaci na net bez mog znanja, cak ni mail nije stelovan da skida sam, zna neko?

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\RIL\OperatorNames]
There add a string value named with your network number.
Then change the value to the name preferred.

Recimo za telenor dodas:

Value name:
22001

Value data:
Telenor (ili sta hoces)

Restart phone.

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\RIL\OperatorNames]
There add a string value named with your network number.
Then change the value to the name preferred.

Recimo za telenor dodas:

Value name:
22001

Value data:
Telenor (ili sta hoces)

Restart phone.
ok probacu da vidim sa nekim starijim romom. Hvala

ej ovo je super stvarno radi
Sad sam na Telenoru
a razmisljam da predjem na VIP :) bas je zanimljivo

koje rom-ove koristite
inace najbolji rom je fabricki wm5 aku 3.3 koji je nedavno izasao za t mobile uredjaj ali nazalost na nemackom

evo pojavio se novi rom

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=326433

sto se mene tice meni je najbolji wm6 l26 v7 videocall update 2 rom ili ti aku 0.3 wm6, novi koji je izasao je L26 aku 0.5 rom i evo sad linka za aku 0.7 ali se ne zna ciji je, nicu romovi kao pecurke posle kise heheh. Btw hvala za onaj tweak za operatora, namestio sam i sad radi

Poslednja izmena:
X T R A

Svaka cast na postu linka za ovaj WM6.
Verovali ili ne, ovaj ROM sam instalirao i radi mi ko zmaj na 2020.
Hvala za link!

Svaka cast na postu linka za ovaj WM6.
Verovali ili ne, ovaj ROM sam instalirao i radi mi ko zmaj na 2020.
Hvala za link!
cekaj bre ti si savio ovaj rom koji sam ja postovao link malopre? Kako moze da ti radi kada je to rom za Qtek 9000 tj HTC Universal? Meni nista nije jasno koji telefon ti imas? ajde posalji neku sliku da vidimo koji je to fon. Pozz

u pitanju je qtek 2020, nije hteo sa njegovim RUU, ali sa jednim od prethodno skinutih RUU-ja se instalirao ko zmaj. samo sam mu sakrio extended rom, pokrenuo RUU i to je to.

Nazad
Vrh Dno