Šta je novo?

QTEK 8310 mms?

Cale

Čuven
Učlanjen(a)
10.11.2000
Poena
619
Da li je iko ovo uspeo da podesi na 064 mrezi?

GPRS radi potpuno korektno, mms nema sanse da mi proradi!

Ima li neko savet?

Napraviš novu konekciju u Settings/Connections/Connections. Znači NOVU KONEKCIJU, ne novi APN na istoj konekciji ... Imaš verovatno My ISP, Internet i My Work Network ... E, dodaj još jednu ... MMS ili kako već, i u njoj napravi pristup za samo jedan APN, a to je "mms", naravno uz pripadajuće parametre.

Onda u Messages napraviš novi server, odabereš napravljenu konekciju kao default, dodaš potrebne parametre još (MMSC i proxy), postaviš napravljeni server kao default i to ti je to ...

Skoro sam se igrao sa HP 6915 i bez problema ga namestio za 063

.......moze li na Qtek-u da radi Skype!!!!! zna li neko sta o tome.
ne znam zasto nije na skype-ovom site-u podrzan model, mozda je zbog processora ,tamo se navodi da treba da bude veci od 300Mhz ili tako nesto....

Hvala Luka-d

naravno, ako se koristi WiFi.............. posto imam tu mogucnost!!

El Toro Loco je napisao(la):
Napraviš novu konekciju u Settings/Connections/Connections. Znači NOVU KONEKCIJU, ne novi APN na istoj konekciji ... Imaš verovatno My ISP, Internet i My Work Network ... E, dodaj još jednu ... MMS ili kako već, i u njoj napravi pristup za samo jedan APN, a to je "mms", naravno uz pripadajuće parametre.

Onda u Messages napraviš novi server, odabereš napravljenu konekciju kao default, dodaš potrebne parametre još (MMSC i proxy), postaviš napravljeni server kao default i to ti je to ...

Skoro sam se igrao sa HP 6915 i bez problema ga namestio za 063

Nista ne vredi, pokusavao sam na vise nacina. Inace se po raznim forumima odavno vrte price da je potrebno namestiti 3rd party MMS client, ali ja za sada nisam uspeo da nadjem odgovarajuci (tzv. besplatni ,)) kao i da se uz QTEK isporucuje jedan od clienta, zaboravio sam koji. Kod mene ga u Comtrade-ovom retail full packu nije bilo.

Ajde ako je neko uspeo na 064 neka mi kaze tajnu!

Ako nemaš MMS klijent, treba ti Arcsoft MMS. Ja sam tako oživeo MMS na MPx200 svojevremeno. Ako imaš neki MMS klijent, sigurno može da se namesti isto kao i na bilo kom drugom WM aparatu.

A jel' te smara da probaš sa 063 karticom, po onom uputstvu (prilično šturom) koje sam ti ja dao, pa da vidiš da li je problem do MMS app. koju koristiš, ili do mreže?

Videću da li neko u okolini ima 63. Okružen sam (srećom) sa mudrim ljudima koji su na vreme masovno prešli na 64, izuzev par službenih telefona koji nemaju prijavljen GPRS.

Zapravo nemam nikakvu MMS aplikaciju, koristio sam onu iz telefona, a taj Arcsoft MMS sam trazio i nisam nasao nigde DL, mada mozda i nisam bio dovoljno uporan.

Jel mislite da je druga aplikacija osim njegove (WM05) genericke neophodna?

Jok ... kao što rekoh, PROVERENO radi, što mogu na primeru i da pokažem ... ;)

el toro loco: jos kada bi detaljnije opisao postupak

odnosno jedine nejasnoce su oko tog proxyja i mmsc-a

Vrh Dno