Šta je novo?

Qtek 8300-8310

marinko98

Čuven
Učlanjen(a)
17.08.2005
Poena
575
Da li neko od clanova foruma ima iskustva sa Qtek 8300 ili 8310 telefonoma? I da li se isplati dati 480 evra za njih?

nisam probao konkretne modele ali jesam dva druga qtek-a i stvarno su odlicne stvarcice. a da li se isplati mislim da niko ne moze da ti odgovori tek tako. ako ti je recimo potrebno tako nesto za posao na kome ces zaradjivati vise nego sto kosta qtek onda se definitivno isplati. :)

AyS^ je napisao(la):
bolji ti je p910,imao sam 8310 na nedelju dana,extra je lagan,mali,lepo dizajniran,pun funkcija ali nije to to...
Imao sam i ja P910, ali mi se nije svidjao zbog velicine i operativnog sistema, no sve je to stvar ukusa, ajde molim te opisi mi kako se 8310 ponasao u radu, koliko drzi bateriju, ima li bugova, kakav je ekran, kakve je izrade, da li krcka pod rukom itd...Pozdrav.

8310 je "isti" motorola mpx220,iste funkcije,isti OS,baterija 3-4 dana,ekran ko mpx220,po meni je sve isto samo prepakovano :) kvalitetna je plastika,ne shkripi/krca itd,jedan od najlakshih telefona koje sam drzao u ruci.ali po funkcijama nije ni pola od p910 :smash:

Poslednja izmena:
AyS^ je napisao(la):
8310 je "isti" motorola mpx220,iste funkcije,isti OS,baterija 3-4 dana,ekran ko mpx220,po meni je sve isto samo prepakovano :) kvalitetna je plastika,ne shkripi/krca itd,jedan od najlakshih telefona koje sam drzao u ruci.ali po funkcijama nije ni pola od p910 :smash:

Hvala na objasnjenju.

Inace ko nije znao, Qtek/XDA/MDA/SX-56/... su razliciti nazivi za iste uredjaje koje prodaju provajderi sirom zapada. Odlikuju se veoma losim supportom a ustvari ih proizvodi firma HTC sa Tajvana. I da ne zaboravim da kazem da uzimaju dobru lovu :)

Izvor: xda-developers.com

mmisic je napisao(la):
Inace ko nije znao, Qtek/XDA/MDA/SX-56/... su razliciti nazivi za iste uredjaje koje prodaju provajderi sirom zapada. Odlikuju se veoma losim supportom a ustvari ih proizvodi firma HTC sa Tajvana. I da ne zaboravim da kazem da uzimaju dobru lovu :)

Izvor: xda-developers.com
Sta podrazumevas pod losim supportom, to jest podrskom, objasni malo. Da li si ti imao iskustva sa 8300-8310?

Konretno sa tim modelom nisam, ali sa Qtek 2020 jesam. Mozda sam malo razmazen, jer sam navikao na Palm platformu, a zna se kakav su oni support NEKAD davali. LM, pre neki dan sam dobio na probu model 2020. Samo cu ti reci da mi je trebalo dosta vremena dok sam negde crno na belo nasao njegove specifikacije. Kad odes na Qtek.com, onda ti oni traze IMEI broj, koji kad otkucas kazu ti da nije kupljen na njihovom podruciju (inace je kupljen legalno u holandiji, a kad odes na .nl domen opet te isto zezaju) i da moras da im saljes neki glupavi 'support request' sa svim podacima: 'kad si kupio/gde su kupio/u kojoj radnji/na kojoj adresi' :) Drugim recima ako nisi iz Finske i nisi ga kupio u ovlascenoj radnji 'Oranga' mozes da se slikas.
A da bi nasao neki patch, kao sto sam ja trazio za npr. bluetooth, koji je pravio problem sa mediaplayerom, morao sam da idem na gorepomenuti 'xda-developers' i da kopam po njihovom forumu/wiki-ju za neku mambo-dzambo tvorevinu od patch-a.
Tolko o tome, ogradjujem se od modela koji si ti pomenuo.

mmisic je napisao(la):
Konretno sa tim modelom nisam, ali sa Qtek 2020 jesam. Mozda sam malo razmazen, jer sam navikao na Palm platformu, a zna se kakav su oni support NEKAD davali. LM, pre neki dan sam dobio na probu model 2020. Samo cu ti reci da mi je trebalo dosta vremena dok sam negde crno na belo nasao njegove specifikacije. Kad odes na Qtek.com, onda ti oni traze IMEI broj, koji kad otkucas kazu ti da nije kupljen na njihovom podruciju (inace je kupljen legalno u holandiji, a kad odes na .nl domen opet te isto zezaju) i da moras da im saljes neki glupavi 'support request' sa svim podacima: 'kad si kupio/gde su kupio/u kojoj radnji/na kojoj adresi' :) Drugim recima ako nisi iz Finske i nisi ga kupio u ovlascenoj radnji 'Oranga' mozes da se slikas.
A da bi nasao neki patch, kao sto sam ja trazio za npr. bluetooth, koji je pravio problem sa mediaplayerom, morao sam da idem na gorepomenuti 'xda-developers' i da kopam po njihovom forumu/wiki-ju za neku mambo-dzambo tvorevinu od patch-a.
Tolko o tome, ogradjujem se od modela koji si ti pomenuo.
Hvalau svakom slucaju, a da li znas gde se kod nas mogu kupitiu Qtek-ovi uredjaji, i da li postoji predstavnistvo qtek-a kod nas?

Ispravio bih samo gornje odgovore da nebi stekao pogresnu sliku o gore napomenutim telefonima
1. sony p910 i qtec 8310 nisu ista kategorija pa je pogresni i porediti ih, sony je symbian ima touch ekran a 8310 je windows smartphone i nema touch ekran i jos mnogo stostagde je razlika
2. 8310 i mpx220 zajednicko im je jedino windows smartphone platforma ostalo nebi i zemlja, i os i velicina ekrana i wifi itd.
Inace qtec su super sprave, pc impuls isto prima kartice ...

P910 i Q8310 su upoređeni po osnovi cene - definitivno nije poređenje bez osnove. Činjenica je da se sa P910 dobija mnogo bolji hardver, sa izuzetkom WiFi.

Qtek aparati su pravi posao da se nabave u okviru nekog paketa. U Americi postoji čitava gama WM aparata raznih proizvođača koji se prosto utrkuju za kupca. Bez obzira na sve mogućnosti, 8310 je običan monoblock telefon, nema čak ni minimalan fashion momenat. Sa druge strane, P910 je i PDA, ima qwerty, ima tačskrin, ima običnu numeričku tastaturu.

Rekao bih da je 8310 mnogo bliži MPx220, nego P910. A što se WiFi tiče, on je sjajan, samo me živo zanima koliko je upotrebljiv na tolickom ekranu, a još više bih voleo da znam koliko je upotrebljiv uopšte kod nas? Tamo gde imaš WiFi AP (firma, kuća), obično imaš i računar sa ekranom od 17", pa što bi se mrcvario sa 176x220 dijagonale 1 inč. WiFi mi se sviđa u formi neko PDA Phone-a, kakvih QTEK ima par strava modela (istina, skoro ko solidna Centrino platforma koštaju), ali tu govorimo o landscape rezoluciji QVGA ili čak VGA rezoluciji, što već ima nekakvog smisla. No i tu dolazimo na temu upotrebljivosti kod nas, tako da se cela priča opet svodi na GPRS i mnogo jeftiniji P910 od konkurenata.

Bottomline, svaki qtek bih uzeo na poklon, ali ima sasvim nerazuman cena/performanse odnos - što ne znači da ne postoji tržište za njih, čim su firma u izuzetnom usponu. A ja mogu samo da ih podržim i uživam u nekom modelu za best buy segment tržišta u kome trenutno apsolutno nisu prisutni.

Nazad
Vrh Dno