Šta je novo?

Q9550 + Kinez?

CiraEcchi

Slavan
Učlanjen(a)
14.07.2007
Poena
319
Da li bi Q9550+P5QL PRO, 2gb ram, 8600gt i 160gb hdd radili na kinezu od 400w?
To privremeno mesec dana dok ne uzmem GTX260 i 750W.

Zavisi koji kinez je u pitanju. Nije isto Thermalmaster koji se sreće u Cooler Master Elite kućištima i neki JNC... Mada bih ti preporučio da se ne igraš.

Poslednja izmena:
napajanje je DELUX 420W ATX P4 u Mercury Primo kucishtu.

Nek probaju u prodavnici pa ako izdrzi 12h biće ok a ja cu ga drzati downclockovanog dok ne stigne novo napajanje 😀

Ako bas hoces da se zezas, mozes tako. Ne ukljucujes nikakav 3D, nikakve kompresije i sl. Svesan si da je ovo tipican primer kako se "naopako" sklapa komp 😀

Ako bas hoces da se zezas, mozes tako. Ne ukljucujes nikakav 3D, nikakve kompresije i sl. Svesan si da je ovo tipican primer kako se "naopako" sklapa komp 😀

Ja se secam kad sam prelazio na Core2. Prvo uzeo 1gb rama, pa Biostar 965PT, i onda e2140 sve to stavio na 350w Mercury napajanje. U kmbinaciji su josh bili 320gb i 120gb HDD, DVD-RW i PCI grafika chisto da bude slike, pa na defaultu je radilo, a chim sa probao da kokujem vec na 2ghz se komp nije palio 😀, al nekih 2-3 nedelje kasnije sam uzeo Chieftec LBX koji ide sa 400W PSU, i mashina oma progledala :smash:

uh

Da li bi Q9550+P5QL PRO, 2gb ram, 8600gt i 160gb hdd radili na kinezu od 400w?
To privremeno mesec dana dok ne uzmem GTX260 i 750W.

trebalo bi da gura neko vreme. Zao mi je samo sto je Q9550 ostavljen
na MILOST & NEMILOST jednom ''kinezu''
:wall:

današnje komponente su pametne snaćiće se one na takvom napajanju jedno mesec dana 😀

Ne igraj se sa CPU-om!Na takvom napajanju iz kung-fu serije mozes da ubijes CPU.Oscilacije napona tj padovi su najopasniji za procesor kako i za samu plocu.Kupi lepo neko TT 600w napajanje od 80-90 Eur iz Tough serije i miran si..Predpostavljam da nebi mogao da pucas na skuplje..

Kad se setim da sam sa komšijinim ANS-om od 250W terao sledeću konfu:
E6320
GA-965P-S3
Biostar 8600GT
3 Harda + DVD RW

ne šalim se ni malo....

Mislio sam na pokretaca teme 😉

Moze to da radi, ali nije pametno :trust:

Zanemarimo realnu snagu - "kung fu" napajanja nemaju nikakvu zastitu, pa zbog "experimentisanja" moze da se ostane bez kompa :S:

:type:

Meni je crysis ubio kineza,radio 2 minuta u igri i otiso u vetar.

ma zajmicu 7700din za Chieftec CFT-600-14CS 600W to cje valjda biti ok

Zasto zgran? CWT pravi napajanja za gomilu "proizvodjaca" (Corsair, Chieftec, TT, LC Power, Foxcon, Gigabyte), koji samo lepe svoju nalepnicu na custom made lim od napajanja. Znaci elektronika ista, sasija i nalepnica drugacije.

Poslednja izmena:
Zasto zgran? CWT pravi napajanja za gomilu "proizvodjaca" (Corsair, Chieftec, TT, LC Power, Foxcon, Gigabyte), koji samo lepe svoju nalepnicu na custom lim od napajanja. Znaci elektronika ista, sasija i nalepnica drugacije.

Nije bas isto, TT i Chiftec koriste iste komponente, Corsair koristi prvoklasne tj. industiske ( 105c ), mala je razlika ali ipak prva klasa je prva.

Samo izbriši ovo S i ispred da bude turbo i imaćeš pravo napajanje.

Šalu na stranu Turbo seriju Chieftec-a kupuj - pravi ih CWT - mislim da je CFT-650-14C najslabiji model.

Zar nisu u sustini CS i C ista napajanja? Znam da je bila neka prica, oba prave CWT, razlikuju se mozda u 80+ sertifikatu i boji, ne secam se tacno.

Mislim, zasto je C "pravo" napajanje, mozda imas neki link, uporedni test... :wave:

Definisi ista!:zgran:

TT Toughpower

Chieftec Turbo

Zar nisu u sustini CS i C ista napajanja? Znam da je bila neka prica, oba prave CWT, razlikuju se mozda u 80+ sertifikatu i boji, ne secam se tacno.

Mislim, zasto je C "pravo" napajanje, mozda imas neki link, uporedni test... :wave:

Pa, pravo da ti kažem pročitao sam negde da su ova napajanja iz Chieftec Super serije (sa CS na kraju) - Sirtec, a ne CWT.

Nisam siguran u ovo i nemam link jer se ne sećam gde sam pročitao, ali sam 100% siguran da je turbo serija CWT i da su odlična napajanja, pa odatle predlog.

Poslednja izmena:
Tako je podigni mrtvu temu i kazi mu !! Samo tvoj odgovor je chekao... :wall:

Ne vidim kako može da se iskoristi taj q9550 na tom napajanju. Ja bih njega u kutiju i zaboo celerabu dok ne stigne napajanje.

Ovako ceš downklokovati. Popali ti c1 i eist tj. sve moguce power optimizacije i opet pitanje je da li će to raditi kad povuče struju. Da je s varijanta pa i nekako ali ovako hm.

Nazad
Vrh Dno