Šta je novo?

Q9550 + GeminII?

CiraEcchi

Slavan
Učlanjen(a)
14.07.2007
Poena
319
Kupio sam Q9550 pa me interesuje da li bi GeminII mogao da ga ladi bez dodatnih coolera jer idem na to da mi pc bude sto tishi ?

Kupio sam Q9550 pa me interesuje da li bi GeminII mogao da ga ladi bez dodatnih coolera jer idem na to da mi pc bude sto tishi ?

Nebi ti to savetovao nikako!Znaci uzmi onda bar dve Noctue da duvaju bar zbog toga sto ganjas tisinu.Ako zelis OC onda zaboravi prvenstveno na samu pomisao da drzis CPU na pasivnom hladjenju a takodje zaboravi i na Noctue i na tisinu vec ganjaj neki performance vent!
Imao sam i Q9550 i GeminII (tj jos uvek ga imam u kutiji sa hw-om) i iskreno se taj Cooler nije nesto pokazao za Quad-a!Za Core 2 Duo je Extra ali za Quad je malo tanak!Sve u svemu sluzice svrsi mada sve zavisi od toga koliko si zahtevan korisnik;)

Poslednja izmena:
Nikad necu razumeti ljude koji daju tolike pare na procesor a onda skrtare na kuleru pa jos hoce i tisinu ili nedaj boze fanless. Pazari ti lepo prijatelju IFX-14 i bog da te vidi (vrlo moguce da ce raditi i bez fana mada na nekim bolesnim temperaturama)!

tako je!
ako zelis high_end e pa onda high_end do kraja :)

nista onda videcju kako ladi ovaj njegov i koliko je buchan mozda ostavim njega a posle uzmem neko kucjishte sa zvuchnom izolacijom.

Za neki umereni oc. zavrsice posao i njegov box a nije ni mnogo bucan kada ga podesis u biosu, ne moras odmah i kuler ako si se istrosio za proc.

Ako ti treba dobar kuler ( znači dobar ne vrhunski ) uzmi Hyper 212 Cooler master i zakači na njega noktua kuler koji se okreće na 1200 obrtaja znači ohlađen procesor i tišina u kućištu za po meni siću para u odnosu na predložena rešenja . E sad i tu je kao i u svemu koliko para toliko muzike ali ovo može da posluži pa ko zna možda budeš zadovoljan pa tako i ostaviš .

I da hoce i da nece...predlozi stoje.

Vidim da je OC-ovao q6600.....sigurno ce pozeleti da potera i q9550 a ako je dobio E0...shto da ne.Ja svog drzim na 1.22 V.

okej...okej...volim "okrugle" brojke :)

4097.5 MHz na 1.224 V

Medju boljima jeste...nije bash NAJbolji.

Prilozi

• clock.jpg
    clock.jpg
    93.1 KB · Pregleda: 127
mada moram priznati da je OC sa 2GB stick-ovima uzhasno tezhak.Pogotovo sa 4 komada.

Ma nije ako imas dobre memorije i dva stapa po dva giga. Ja na amd-u isteram bez problema 1100 za memoriju. za 8 gb je verovatno ista prica kao sa 4gb u stapovima od 1gb. Mada ima ljudi na forumu i sa tom verijantom gde cepaju memoriju na visokim frekvencijama.
Mada da ne mudrujem, moguce da northbridge zeza kada se koristi dosta memorije i ogranicava fsb, mada na amd-u to nije slucaj, nebitno koliko memorije koristio, sa default ram podesavanjima, na svim memorijama je max klok procesora bio isti.

Ajde knjaze pusti prime95 da vidimo da li je to stabilno na toj voltazi, dodaj malo za NB struje i pusti small fft's test, da vidimo kako ce da radi. Ako pukne, dodaj 2-3 koraka napona, ako to ne pomogne dodaj redom za NB, VTT, PLL pa da vidimo kako to radi. Ako je stabilan na tojj voltazi koju drzis, primerak je fantastichan zaista. :) :wave:

Ubacen je nov 1403 BIOS....zeza malo,losiji performance nego sa 1003 koji je dosao sa plochom.

Moracu jos malo da se poigram da ga vratim na 4.1 stabilno.....pusticu prime da se josh vrti.

Prilozi

• clock 2.jpg
    clock 2.jpg
    304.1 KB · Pregleda: 60
dobio sam E0 a sto se kulera i tišine tiče samo sam u EPU-6 Engine stavio na Power Saving Mode i uopšte se ne chuje tako da mi je u sobi sad tišina iako imam 2 pc :D

ja koliko vidim ovde ti je napon 1.248V, a ne 1.224V kao na onom gornjem ss

lm, jeste malo slagao za napon :D, ali opet ima dobar primerak, 1.25V za 4100 je super skor, jos da nema ubogu Vendetu 2 :d, mogao bi jos da pogura ovaj proc.

@knjaz

Nadam se da ja ovo radjeno sa zatvorenom stanicom kucishta. :)

:( ... nije vise 4.1....vec 4.03...a za promenu napona je zasluzan Vdrop...evo sad u idle-u je 1.232 V,sa ovim istim postavkama sa kojima je radjen prime95.

Promenih BIOS od prvog SS-a pa nadalje....pa su malo degradirale performanse....kuciste je zatvoreno,ipak je to Tempest...The Airflow King :) .

Prilozi

• case.jpg
    case.jpg
    215.5 KB · Pregleda: 60
  • clock 5.jpg
    clock 5.jpg
    78.8 KB · Pregleda: 54
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno