Šta je novo?

Q8400 I GRAFIKA PITANJE ???

freezer

Slavan
Učlanjen(a)
29.05.2006
Poena
319
Drugari, treba mi brz odgovor a to je da hoću kod žene da ubodem najbolju grafiku koju ovaj Q8400 može da isprati, pošto znam da je dosta trom iz tog razloga treba pomoć. Ne bih da se igram sa OC istog jer radi na nekoj G41 gde baš ne bi da je mučim. Ne znam da li može da isprati 260X ili 650Ti ili slično??? :S:

Na default frekvenciji ne moze.

Znaci neki Radeon 7750/7770, GeForce GTX650.

Poslednja izmena:
Eh da, igranje bi se svodilo na 1600x900 To sam i mislio, da ove nove grafe traže dobar takt debelo preko 3Ghz. Kontam GTX650 neki maksimum ili event hd7770 ako je nađem. Uglavnom sve je daleko bolje od trenutne hd5570 koja nije za ništa :S:

7770/77750 obavezno sa gddr5 memarom,ne zaboravi. :) ja bi ukljucio i 750 bez ti cisto jer moze na bilo kakvom napajanju a ume da naleti povoljno sa domacom garancijom koliko vidim.

GTX750 kao i R7 260X su prejake, posto ce procesor raditi na default frekvenciji.

Ja bi ipak uzeo 260x ili gtx 750 tbh nece da se baci :D

Poslednja izmena:
sta naleti najpovoljnije sa najboljom garancijom od 7770/260x i 650/750.

GTX750 me fascinira njegova potrošnja ~55w, ali malo mi glupo da je Q8400 preslab za nju, a po netu gledam likovi je ganjaju sa Celeronima ili Pentiumima 1155 koji jesu super brzi ali su ipak DC. Ali dobro nisam probao pa ne znam zato i tražim savet. A ta varijanta polovno sa garancijom se ne isplati jer ljudi traže previše za polovne karte, bolje da dodam 2000-2500din i uzmem novu ili ja ne gledam na pravo mesto :D

Ti noviji Celeroni i Pentiumi na slicnoj frekvenciji kao da imaju jaca jezgra od matorog Q8400. :d

Najbolje bi ti bilo da probas blago dignuti procesor na nekih 3Ghz. Pa onda zavisno od ponasanja odaberes graficku.

strpljenja,kad se uzima na oglasima ne moze da se sve sto se pozeli nadje bas isti dan,naravno da ostaju samo oglasi sa cenama koje nece niko da plati pa to i vidis.moja praksa je da pratim oglase dok mogu da cekam,kad ne mozes vise onda lepo u radnju pa novo,znas da si dao sve od sebe i ne grize te posle ako naletis na neku povoljniju varijantu.

od oglasa daj prednost forumu,ovde se provrti bas dosta raznoraznog hardvera u roku od nedelje dana,nema valjanja mu*a za bubrege jer se zna da je bar koliko toliko edukovan auditorijum,zato su i cene realne.mozes da ukljucis i kp.com,ali bas strogo vodi racuna o prodavcu,dakle ocene i starost naloga i starost ocena i sta cim je sve trgovao.ja sa ljudima odatle koji imaju preko 10 pozitivnih i imaju bar jednu dve skuplje stvari prodate/kupljene u ocenama nemam ni najmanji problem,samo jako lepa iskustva.ja jos pratim pcberzu,ima par likova koji samo tamo operiraju,lokalnih iz bg-a,i provereni su prodavci jer ih znam licno.posto nema ocena ni niceg,samo ako si u mogucnosti da testiras licno,sa ostalim se ne bih zamarao.

Ti noviji Celeroni i Pentiumi na slicnoj frekvenciji kao da imaju jaca jezgra od matorog Q8400. :d

Najbolje bi ti bilo da probas blago dignuti procesor na nekih 3Ghz. Pa onda zavisno od ponasanja odaberes graficku.

To znam, prošlo mi je dosta mašina sa tim celeronima i pent. baš su eksplozivni ali po svim testovima su ipak ispod ovog quada. Videću za vikend da montiram neki tower hladnjak pa da probam što kažeš na nekih 3ghz da ga držim pa da vidim situaciju, ploča je Asus P5G41T-M LX nije baš najgora, viđao sam i veća đubreta :d

otkud znam,moram da napisem,da ne bude posle aj kuku. :)

To znam, prošlo mi je dosta mašina sa tim celeronima i pent. baš su eksplozivni ali po svim testovima su ipak ispod ovog quada. Videću za vikend da montiram neki tower hladnjak pa da probam što kažeš na nekih 3ghz da ga držim pa da vidim situaciju, ploča je Asus P5G41T-M LX nije baš najgora, viđao sam i veća đubreta :d

Gde je beše wall na G41? - Cc 350MHz.. :wall:

Gde je beše wall na G41? - Cc 350MHz.. :wall:

Nisam još probao, ali nije valjda samo 350mhz ??? Bar 366Mhz :D mada, ako se sećam ranije drug je na nekoj P41 što mu dođe isto, prebacio 400Mhz. Nikako da mi stigne hladnjak pa da se igram, sa Box-om ne bi da gubim živac :d

Videću za vikend da montiram neki tower hladnjak pa da probam što kažeš na nekih 3ghz da ga držim pa da vidim situaciju, ploča je Asus P5G41T-M LX nije baš najgora, viđao sam i veća đubreta :d

ja imam istu plocu i Q9400,kojem je def klok na 2.66 Ghz...:)

bez ikakvih problema sam ga kloknuo na oko 2.90 Ghz (tj u biosu samo odabrao 10% OC)......i to mi je za "svaki dan",tj tako mi proc radi vec vise od dve godine....temperature su tek za neki stepen vece nego na def vrednosti.....imam xigmatek gaia cpu cooler......a video sam da moze i za 15% da se klokne,tj da proc bude na oko 3,10 Ghz uz nesto vece temperature...

imam msi 6850(koja je nesto jaca od 7770) graf karticu i radi sve ok.....mislim da bi opusteno sa ovim procesorom mogla da se slaze i neka nesto jaca kartica,npr 6870 ili u toj klasi.....a i 7850 sa 2gb bi takodje vrsila posao......doduse,ne bi bila bas 100% iskoriscena ali nekih 80% sigurno

Poslednja izmena:
Slazem se.Ja bi tu komotno stavio r 7850.Kartica je brutalno jaka,a procesor nece biti problem.Jedino ako imas neko kinesko napajanje onda je zaobidji jer trazi malo kvalitetnije napajanje.

Da ne pokrecem drugu temu, koju grafu bi stavili na Q9550 @3.4GHz? Preferiram nVidiu, ali moze i neki AMD.

od nvidie 760gtx mada je to vec nategnuto,slobodno idi na 660gtx

Previse je slabo 3,4GHz za GTX760. Mozda da ga podigne na blizu 4GHz. :d

A 270X je prilicno bolja karta od GTX660.

rece covek preferira nvidiu,to su mu opcije. :)

Rece da moze i neki AMD, pogotovo ako je bolji i nije overkill za cpu. :D

Al sve nesto mislim da e taj procesor da iskoristi 270 x do kraja.

nece iscediti svaki fps u svakoj igri to je sigurno,ali tamo gde je najbitnije trebalo bi da isprati sasvim okej.

Ja se cimam oko i3 2100 dal je dovoljan za r 7870,stvarno ne znam da li ce taj matori intel da prati r9 270x kako treba.

Vrh Dno