Pokusacu objasniti:

Abit AB9 QuadGT me zezala pa dok to nije sredjeno uzeo sam MSI P35 Neo2-FR. Komp mije trebao pa nisam mogao cekati dok dodje na red da se popravi.
Sada imam dvije ploce i E5200. BIOS AB9 QuadGT ne podrzava E5200 (zvanicno) kao ni neke steppinge E8x00 i Q9XX0. Za sada!?
MSI takodje zeza sa Bios-ima i CPU support-om, ali su azurni i to ce uskoro biti sredjeno. Sto je najcudnije E5200 nije na listi podrzanih procesora, ali radi. Primjetio sam da overklok uopste nije stabilan preko 3GHz tj. puca test poslije par sekundi (OCCT npr.). I to ce biti sredjeno.
MSI support:"
Dear Vladimir,
OK,we will release the bios on our website once it can support Q8300 (SLB5W).E5200 is not on support list for some reason that it may not pass our test or it may be unstable on your motherboard,so please notice that.Thanks for contacting MSI,have a nice day!"
Posto mi je krajnji cilj u narednoj godini neki Q9X00 dovoljan mi je ABIT jer iako je P965 chipset, Q9550 radi sasvim OK, a i ploca je extra (placena 50Eura).
"Prelazak na AMD" je bio potez u trenutku ljutnje jer u plocu sta god da "ubodes" to radi, dok Intelu uvijek kaki neki driver.
Rezime: MSI i E5200 su nasli novog vlasnika, a ja sam do daljnjeg na Abit AB9 QuadGT i Pentiumu 2160. Cekam neki pad cijena...

Kao sto ovi iz MSI-a rekose:.....have a nice day :d