Šta je novo?

Q6600 temp

Milos B

Cenjen
Učlanjen(a)
25.04.2009
Poena
154
Klokovao sam Q6600 na 3.6 GHz-a i temp u prime95 (load 100% ) po ovoj vrucini je 72 c.Jer to dobra temperatura ili bi trebao da smanjujem klok?

Nema razloga za brigu, dobro je da nije veca temperatura po ovim vrucinama. :D

OK je temp samo jos provrti linx ako je i on stabilan sve je ok...

Losh ti kuler :D, vidi moje temperature:

Prilozi

• Untitled-1.jpg
    Untitled-1.jpg
    439.4 KB · Pregleda: 190
Kako su ti tako dobre temperature?
Meni je 72 po najvcoj vrucini ali i kad je ''sveze'' nisu tako dobre kao tebi.

MIslim da je u pitanju samo jaci i kvalitetniji kuler, ali nije na odmet da proveris kako ti naleze kuler na procesor.

ma kuler je sigurno dobro namesten bas sam skoro menjao pastu.Ne verujem da su mu takve temperature leti ko zna kad je on to slikao.:)Ne znam koji kuler ima ali ne verujem da je tolika razlika u temperaturi (osim ako nema vodicu:D) ne moze da bude tolika razlika izmedju vazdusnih kulera.

Ko sto rekoh...moze ako ima klimu u sobi koja radi konstantno 22-25 ;) Evo meni recimo je celu zimu temp bila 38-40 u idle sad sa klimom ide 30-34! Cist primer

Nisam baš dobro potkovan znanjem, pa mi trebaju saveti i pomoć.
Kada smo već kod temperatura, pretpostavljam da Thermal Specification: znači maksimalnu dozvoljenu temperaturu procesora. Da li dobro pretpostavljam?
Trenutno na procesoru, a koji ću zameniti Intelovim E7400, imam cooler koji je sastavljen od četvrtastog, aluminijumskog hladnjaka sa ventilatorom na sebi. Da li je to BOX kuler i da li će mi odgovarati na E7400?
Hvala na razumevanju za moje slabo znanje.

Kada smo već kod temperatura, pretpostavljam da Thermal Specification: znači maksimalnu dozvoljenu temperaturu procesora. Da li dobro pretpostavljam?
Trenutno na procesoru, a koji ću zameniti Intelovim E7400, imam cooler koji je sastavljen od četvrtastog, aluminijumskog hladnjaka sa ventilatorom na sebi. Da li je to BOX kuler i da li će mi odgovarati na E7400?

To je 99,99% Box cooler, ali moraš napisati koji proc sada imaš?
Neće ti odgovarati,ali nemoj se sekirati uz kupljeni proc uvek dobijaš i njegov BOX cooler, osim ako ne uzimaš polovan proc. Naravno kupovina nekog boljeg coolera nikad nije na odmet, a svi su bolji nego BOX, imaš sasvim solidnih coolera već od 20€

Pa trebalo bi uz taj procesor da dobijes i nov kuler. TAko da sa kulerom neces imati problem. A reci mi koji sada imas procesor?
A da za desktop racunare Thermal Specification zanci bas to sto pretpostavljas.

Poslednja izmena:
ma kuler je sigurno dobro namesten bas sam skoro menjao pastu.Ne verujem da su mu takve temperature leti ko zna kad je on to slikao.:)Ne znam koji kuler ima ali ne verujem da je tolika razlika u temperaturi (osim ako nema vodicu:D) ne moze da bude tolika razlika izmedju vazdusnih kulera.

DA, zato neki kuleri koštaju 200 dinara, a neki 10k. Naravno da ima razlike u kulerima, ali i provetrenost kućišta i sobna temperatura utiču na T. Baš ću da pogledam koliko je meni T kad dodjem gajbi, ali oko 50C se kretala poslednjih mesec dana. Gledao sam par puta samo i to posle dužeg perioda u idle modu (IDM u pozadini jedino radi), tako da sad nemam pojma šta da očekujem.

Leti ne bi smelo da bude velikih oscilacija u T kompa, iako je povećanje normalno. 20 stepeni više od normalnog se ne može objasniti temperaturom u sobi od 30C, pošto je ona zimi, ako imate iole pristojno grejanje, otprilike tu negde (između 20 i 30). Prosto, ne drži se komp na suncu gde ga ono upeče pa se greje (bar se nadam da to ne radite ,)) da bi sa 50ak C, koliko je normalno za q6600 u uobičajenom režimu rada, skoči na 72C. Ustajali, tj. vreo vazduh koji izbija sa kulera procesora, može bit razlog visokim temperaturama. Ako vent vrti stalno isti vazduh, efikasnost hladjenja je smanjena znatno.

Meni samo nije jasno da li je komp overklokovan ili ne?

Poslednja izmena:
Klokovao sam Q6600 na 3.6 GHz-a i temp u prime95 (load 100% ) po ovoj vrucini je 72 c.Jer to dobra temperatura ili bi trebao da smanjujem klok?

Sve je ok. Nisi napisao na kom ga naponu drzis, da li je kuciste otvoreno...

To je 99,99% Box cooler, ali moraš napisati koji proc sada imaš?
Neće ti odgovarati,ali nemoj se sekirati uz kupljeni proc uvek dobijaš i njegov BOX cooler, osim ako ne uzimaš polovan proc. Naravno kupovina nekog boljeg coolera nikad nije na odmet, a svi su bolji nego BOX, imaš sasvim solidnih coolera već od 20€

Trenutno mi je na kompu Pentium D 2,66 GHz, mada se razmišljam da umesto E7400 uzmem E6300. Prilično su slični, osim što E6300 ima 1 MB manje keša, ali je zato 30% jeftiniji od E7400. Da li se isplati "štedeti" tih 30%?

^^
Samo pazi da kupish Pentium E6300 sa Wolfdale jezgrom a ne Core2Duo E6300 sa Conroe jezgrom...

Nazad
Vrh Dno