Šta je novo?

Q6600 ili E8400?

Wonderkid

Slavan
Učlanjen(a)
29.04.2005
Poena
319
Planiram da uzmem novi proc i plocu,ogranicen sam na nekih 300e i to mora da ide preko neke firme,bla bla,tako da ne mogu da pazarim negde na crnjaka i prodjem nesto jeftinije ***..E sad,razmisljam se izmedju ova dva procesora,koji bi mi vi preporucili? Komp mi sluzi najvise za igranje :D I koju plocu uz ovo? Da je do nekih 100e..Hvala...

Verujem ja tebi mico,al 10glava je pametnija od jedne :) I mogao bi umesto mene ubogog staviti oglas da prodajem ddr1 ili menjam za ddr2 ,posto neam dovoljno poruka :)

Ako su na Defaultu, za igre je bolji E8400,ali ako kloknes Q6600 moze da ide potpuno stabilno do 3.6
sa boljim kulerom, E8400 do 4ghz,navise je tesko preterivanje i malo kome uspeva...
Od ploca predlazem DFI Blood Iron P35 T2RL i DFI LanParty DK obe su oko 100e zavisi gde kupujes
imaju digitalnu naponsku sekciju i bolje se klokuju od Aususa mada je i on jako dobar(8 fazna naponska) Ja eto teram q6600 na Blood Iron-u,sjajna kombinacija isto je preporucujem...
Za procesor se odluci u zavisnosti da li klokujes i na koliko planiras vremena da ga menjas....

Poslednja izmena:
Planiram da uzmem novi proc i plocu,ogranicen sam na nekih 300e i to mora da ide preko neke firme,bla bla,tako da ne mogu da pazarim negde na crnjaka i prodjem nesto jeftinije ***..E sad,razmisljam se izmedju ova dva procesora,koji bi mi vi preporucili? Komp mi sluzi najvise za igranje :D I koju plocu uz ovo? Da je do nekih 100e..Hvala...

Ako ti komp sluzi za igranje, a budzet ti je 300 €, savetujem ti da razmislis o boljoj grafickoj kartici i sto jeftinijem procesoru. Od tog quad-a se neces nagledati boljeg framerate-a, kao sto ce to biti slucaj sa grafikom. Ako vec imas dobru graficku, uzmi DFI Blood Iron ili eventualno LANPARTY DK P35-T2, nemaju digitalnu naponsku, pa kostaju do 150 €. E8400 se odlicno klokuje i obicno tera bolji FPS sa istom grafikom od Q6600. Pazari i dobar kuler i imaces 3.6-4.0 Ghz svakodnevnog stabilnog overkloka.

Poslednja izmena:
E8400 ako komp služi za igranje svakako. Q6600 je za neke "ozbiljnije" stvari pogodniji.
Ako hoćeš da uštediš i E2200 je sjajno rešenje za igranje, i nećeš osetiti neku veliku razliku u odnosu na E8400.

Poslednja izmena:
"Blood Iron P35-T2RL makes use of 4-phase digital PWM to enhance the stability of power supplying. Frankly, it is still very seldom to see manufacturer puts Digital PWM onto a “reasonable price” board. The advantages of using digital PWM were generally approved by enthusiast and the industry. LANParty series is to take the lead in use of digital PWM. Then, the other brands tread in DFI's footsteps." http://us.dfi.com.tw/Upload/News/US/arch462.jsp
Ajde da ne trazim i review za dark plocu imao sam ga negde i kako nema digiotalnu naponsku sad...?

S22 ti je lepo rekao... Sem ukoliko se ne baviš 3dMax-om i sličnim profi alatima koji zaista umeju da iskoriste četiri jezgra, E8400 je brže i znatno hladnije rešenje... A za par meseci, ako ti bude baš zafalilo još dva jezgra, kupi Q9450 a prodaj E8400... Kad Q9xxx izađu, Q6600 će se polovno prodavati samo za bagatelu...

Ja sad uzimam Q6600 jer mogu da ga teram na 3.6ghz za svaki dan.. E8400 mozes stabilno na 4.2ghz.. Sad je pitanje zasta ti treba,dal se puno *****avas sa igrama ili radis neke pro programe?

Ja bih uzeo kvad, gde cesh bolje za manje para...:smoke:

"Blood Iron P35-T2RL makes use of 4-phase digital PWM to enhance the stability of power supplying. Frankly, it is still very seldom to see manufacturer puts Digital PWM onto a “reasonable price” board. The advantages of using digital PWM were generally approved by enthusiast and the industry. LANParty series is to take the lead in use of digital PWM. Then, the other brands tread in DFI's footsteps." http://us.dfi.com.tw/Upload/News/US/arch462.jsp
Ajde da ne trazim i review za dark plocu imao sam ga negde i kako nema digiotalnu naponsku sad...?

Ono sigurno nije digitalna naponska. Lepo se oko socketa vide 4 zavojnice, i 4 para mosfet-a. Klasicna analogna naponska, sto naravno ne znaci da nece lepo raditi.

Dobro momci,ako vi tvrdite da je analogna neka,ne mogu da kazem, nisam iskusan po tom pitanju, nekoliko ljudi mi je prodlozilo plocu i veoma sam zadovoljan, mada mi je eto sad cudno to za naponsku sekciju,evo sa drugog sajta i za LanParty Dk:
"DFI LANParty DK P35 Series provides a “overclockable” BIOS and features,
that make users have an good OC environment; DFI features 4-phase PWM this time.
Although it looks a bit weak,
but it equipped with 16 mosfit within which gains a stronger performance than 6, 8-phase digital PWM."

http://forums.tweaktown.com/f19/bes...ing-dfi-lanparty-dk-p35-t2rs-shows-off-25671/
Blood Iron bi trebalo da ima istu naponsku ko ona...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno