Šta je novo?

Put u proslost... Need for speed 4.

Nije toliko do ostecenja vozila, posto je i u nfs4 i nfs5 to odradjeno vise simbolicno... meni vise smeta sto u nfs6 i nfs7 ne postoji dash view i replay opcija, kao i podesavanja vremenskih uslova, noc/dan... sa tim stvarima bi nfs7 recimo, bio savrsen! Cak i bez ostecenja!

Evo nekih patcheva za NFS4 da mogu da se ubacuju kola sa mnogo poligona.

Ajde da su novi NFS-ovi bez vidljivih ostecenja, mada bi to bilo dobro, ali brate daj kada se mlatnem u zid sa 350 da mi se bar nesto zezne u kolima. Takodje da to vazi i za kompjuterska vozila. I da izbace onaj stigni me sistem. To nista ne valja. Racunar vozi isto i na easy i na hard, tj. nema neke velike razlike.

Umesto udubljenja i sl. stvari mogu da stave da otpadne deo sa kola. Blatobran, branik, hauba, vetrobran, far.... i da posle treba da ih popravis za pare koje sakupis ili da namestis standardne stvari ako nemas para.

Za nfs je malo komplikovano imati preko 50 odjednom... ali ima nekih caka da ucitavas zasebne grupe sa 50 vozila...

jao nfs 4...pre par godina skinuo sam jedno 200 mega automobila sa neta za cetvorku...najludja je supra od 1000 konja i ide 600 na sat :)

Na www.nfscars.com i dan danas se svakoga dana pojavi 3-4 novih automobila za nfs4. Veruj mi, ti od pre par godina sada deluju smesno. Da ne poverujes da neke stvari koje su starije NFS-ove ucinile tako dugotrajnim zanemare u novim nastavcima... Setite se nako je u nfs3 i nfs4 postojala opcija u glavnom meniju igre DOWNLOAD CAR. Tada je bilo uzivanje igrati se.

Ima li neki program da promijeni zvuk kolima u NFS da ne budu kako npr u NFS:HP2

Ima nfswizard. Moras da nabavis semplove i da ih onda ubacis u .viv fajlove.

Vidi na

http://jpracing.racerplanet.com/modules/news/

http://www.needforbetterspeed.net/index.php

http://www.nfscars.net/

Za NFS3, na istim linkovima imas i VIV wizard, koji je jednostavniji, ali ne prepoznaje neke elemente vozila u NFS4... mada mi se cini da i on za semplove radi posao.

Viv Wizard je za NFS3 a NFSWiz za NFS3 i NFS4.

Samo kada bi neko ubacio kvalitetnije teksture za staze u NFS4...igra bi bila aktuelna jos godinama...

Da bi otkljucao sve NFS3 staze ili sva kola, moras da iskopiras CONFIG.DAT u gamedir/savedata direktorijum, pa kada startujes igru, u glavnom meniju kucas ALLTRACKS ili ALLCARS.

A zna li neko nacin da u NFS 4 ubacis nove staze, a da one ne budu zamene za vec postojece (da se ne kopiraju preko starih)?
Mnogo dobrih staza je napravljeno za NFS 4, ali ne bih da ostanem bez default staza, dopadaju mi se sve.

Agilni je napisao(la):
Da bi otkljucao sve NFS3 staze ili sva kola, moras da iskopiras CONFIG.DAT u gamedir/savedata direktorijum, pa kada startujes igru, u glavnom meniju kucas ALLTRACKS ili ALLCARS.

zahvaljujem.

Je li ko probao taj program za zvuk?Je li onda dobar?

Naravno. Probao sam i VIV Wizard i NFS Wizard i odlicno rade taj posao sa zvukom. Laki su za upotrebu. Imas na www.nfscars.net najnoviju verziju NFS Wizarda.

NFS4 HIGH STAKES je po meni najbolja u serijalu.
Jedan savet za vlasnike GF2 kartica a mozda i novijih:

NFS4 mi je na duronu 1,2 Ghz i GF2 PRO grafickom lose
radio (sitna seckanja). Cuo sam kasnije da je to do
drajvera. Sa druge strane, NFS3 je radio savrseno glatko
cak i sa najnovijim NVIDIA drajverima. Jednostavno sam
sa NFS3 CD-a iskopirao fajl D3D.dll u direktorijum gde
je bio instaliran NFS4. Posle toga je i NFS4 bio gladak kao
decija guza.

Napomena:
Moze da se desi da NFS4 posle te operacije malo secka u
osnovnom meniju igre, ali kada krene voznja, sve ide glatko.
Sve receno se odnosi na WIN98 a za XP treba probati.

Drugi post ovde to sve resava.
Evo jos jednom:

http://www.needforbetterspeed.net/forum/index.php?s=3d254a1ee0060a58506253e5e428534b&showtopic=4366&st=0&#entry40665

Na njemu postoji i link za highpolycarpatch koji ima i D3D.dll koji daje dvostruko veci frame-rate, kao i .mnu patcheve, posle kojih ni u menijima nece da secka ili izbacuje u win dok biras kola sa vise od 5000 poligona.

cini mi se da tamo nema menu patch za career mod za kola sa vise hiljada poligona. Ja sam gore postovao patch za Single Race i za Career mod za kola sa mnogo poligona.

Jedini problem koj se javlja jesta da kola MORATE zaustaviti tako da se ne okrecu. Ovo vazi za Career mod pri kupovini novih vozila ili odabiru vozila. Nisam siguran za Single race, ali je princip verovatno isti.

Ma na www.nfscars.net ima i menupatch koji dozvoljava da se kola vrte. Znaci treba instalirati i highpolycarpatch i highpolymenupatch... ili nesto slicno... Treba se namuciti malo, ali vredi.

Nazad
Vrh Dno